Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Βέλγιο-Ελλάδα 1-1: Όρθια και με διάθεση η πολύ καλή Εθνική στις Βρυξέλλες (video)

Βέλγιο-Ελλάδα 1-1: Όρθια και με διάθεση η πολύ καλή Εθνική στις Βρυξέλλες (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
3/6/2021 23:42
Η Ελλάδα κοίταξε στα μάτια το Βέλγιο στις Βρυξέλλες, πήρε την ισοπαλία με 1-1 και έδειξε πως βρίσκεται σε καλό δρόμο για τα παιχνίδια με Κόσοβο και Σουηδία για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Ο Αζάρ άνοιξε το σκορ στο 20' για τους γηπεδούχους, απάντησε στο 66' με τον Τζαβέλλα η Εθνική μας.

Ένα μισάωρο έδειξαν να μην μπορούν να ελέγξουν το παιχνίδι οι διεθνείς μας, οι περισσότεροι από τους οποίους βρέθηκαν σε πολύ καλή μέρα. Ξεχώρισε ο Ντοκού από τους Βέλγους που έδειξε δείγματα του ταλέντου του.

Δυνατό 10λεπτο, πίεση του Βελγίου στη συνέχεια

Η Εθνική ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι, πίεσε ψηλά και στο 3' έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το παιχνίδι. Ο Άλντερβαϊλντ γύρισε λανθασμένα την μπάλα προς την άμυνα του, ο Μασούρας έφυγε ταχύτατα στην πλάτη του Μπογιάτα αλλά το πλασέ που επιχείρησε σταμάτησε πάνω στον Μινιολέ.

Οι παίκτες του Φαν Σχιπ έδειχναν ιδιαίτερα ευδιάθετοι στα πρώτα λεπτά και με την συμπλήρωσε δέκα λεπτών έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ. Ο Μασούρας μπήκε ωραία από τα δεξιά και έσπασε για τον Μπακασέτα, ο οποίος έπιασε το σουτ αλλά και πάλι ο Μινιολέ φρόντισε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Από εκεί και έπειτα όμως οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους και έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 14' να πετύχουν αυτοί το 1-0. Ο Λουκάκου βρέθηκε απέναντι από τον Βλαχοδήμο αλλά το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε σωτήρια ο Έλληνας τερματοφύλακας. Οι Βέλγοι πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού, είχαν σε καλή μέρα τον Τόργκαν Αζάρ από τα αριστερά και τους Μενιέ, Ντοκού από τα δεξιά και στο 20' άνοιξαν το σκορ. Ο Αζάρ πήρε την μπάλα στον χώρο του κέντρου έπειτα από λάθος πάσα του Παυλίδη, έφτασε ανενόχλητος έξω από αφού συνεργάστηκε υπέροχα με τον Καράσκο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βλαχοδήμου. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και έψαξαν και 2ο τέρμα, αρχικά με ένα σουτ του Αλντερβάιλντ στο 23' και έπειτα με τον Αζάρ στο 36'. Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, αδυνατώντας να δώσει ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα στην ομάδα του. Η Εθνική το μόνο που κατάφερε ως το τέλος ήταν να απειλήσει με ένα μακρινό σουτ του Μπακασέτα στις καθυστερήσεις το οποίο κατέληξε άουτ.

Ισοφάριση και ορεξάτη η Ελλάδα

Ο Φαν Σιπ στην ανάπαυλα δεν προχώρησε σε κάποια αλλαγή, σε αντίθεση με τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ που έβγαλε τον Ντοκού κάνοντας μάλλον χάρη στην Ελλάδα. Το παιχνίδι ξεκίνησε και πάλι με την Εθνική μας να απειλεί πρώτη και πάλι με τον Μασούρα, όμως ακόμα μία φορά ο Μινιολέ ήταν εκεί για τους Βέλγους. Στο 66' όμως ο εξτρέμ του Ολυμπιακού εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Κ. Παπαδόπουλος πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι αλλά στην επαναφορά ο Τζαβέλλας σημάδεψε σωστά κάνοντας το 1-1.

Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στην Ελλάδα, η οποία δεν κλείστηκε και προσπάθησε να παίξει ορθολογικό ποδόσφαιρο. Το Βέλγιο είχε τον έλεγχο και την κατοχή αλλά έβρισκε απέναντι του μία καλά οργανωμένη ομάδα. Φάσεις δεν υπήρχαν πολλές, οι γηπεδούχοι έδειχναν περισσότερο εκνευρισμένοι που δεν μπορούσαν να φτάσουν σε 2ο γκολ, ενώ η "γαλανόλευκη" είχε διάθεση να επιτεθεί. Στο 88' μάλιστα ο Κυριάκος Παπαδόπουλος με κεφαλιά "ενόχλησε" τον Μινιολέ που μπλόκαρε. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι άλλο στο παιχνίδι και η Ελλάδα έφυγε με το Βέλγιο με ένα αποτέλεσμα που άξιζε με βάση την εμφάνιση της.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.