Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Δανία - Βέλγιο 1-2: Οι δύο «μάγοι» έστειλαν τους «κόκκινους διάβολους» στους «16» του Euro 2020

Δανία - Βέλγιο 1-2: Οι δύο «μάγοι» έστειλαν τους «κόκκινους διάβολους» στους «16» του Euro 2020

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
17/6/2021 21:03
Το Βέλγιο τα... χρειάστηκε στην Κοπεγχάγη απέναντι στη Δανία, όμως νίκησε 2-1 με ανατροπή κι εξασφάλισε την πρόκριση για τους «16» του Euro 2020, έχοντας κορυφαίους τον Κέβιν Ντε Μπρόινε ο οποίος πρόσφερε μία ασίστ και σκόραρε ένα γκολ, ενώ ο Ρομέλου Λουκάκου ήταν ο άνθρωπος που ξεκίνησε και τις δύο φάσεις των γκολ.

Οι γηπεδούχοι Δανοί πάντως έπαιξαν ψυχωμένα κι ενδεχομένως να άξιζαν κάτι καλύτερο. Στο 10ο λεπτό του αγώνα υπήρξε διακοπή και χειροκρότημα για τον Κρίστιαν Έρικσεν.

Πλέον οι «κόκκινοι διάβολοι» με αυτό το «τρίποντο» έφτασαν τους έξι βαθμούς στο δεύτερο γκρουπ του Euro 2020. Φιγουράρουν στην κορυφή της βαθμολογίας κι έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση, ενώ χρειάζονται ακόμα έναν πόντο κόντρα στη Φινλανδία για να «κλειδώσουν» και μαθηματικά την πρωτιά. Στον αντίποδα οι ηττημένοι έμειναν στο μηδέν και θα αναζητήσουν τη νίκη απέναντι στη Ρωσία, ελπίζοντας ότι θα μπορέσει αυτό το αποτέλεσμα να τους δώσει την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Καταιγιστικό ξεκίνημα για τη Δανία

Οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι στον αγωνιστικό χώρο κι ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 2'. Ο Ντεναγιέρ έκανε λάθος πάσα, ο Χόιμπιεργκ την έκλεψε και την έδωσε στον Πόουλσεν. Ο τελευταίος νίκησε τον Κουρτουά με δυνατό διαγώνιο συρτό σουτ και την έβαλε από νωρίς μπροστά στο σκορ.

Όχι μόνο δεν αντέδρασαν οι φιλοξενούμενοι αλλά έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα. Δεν έφτιαξαν ούτε μία επικίνδυνη φάση και συνεχώς κινδύνευαν να δεχθούν κι άλλα τέρματα. Στο 10' υπήρξε διακοπή ενός λεπτού στο οποίο άπαντες στο γήπεδο χειροκρότησαν τον Κρίστιαν Έρικσεν ο οποίος συγκλόνισε το περασμένο Σάββατο ολόκληρο τον κόσμο με την περιπέτεια υγείας που είχε.

Η Δανία συνέχισε να είναι η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, όμως ο ρυθμός ήταν φανερά πεσμένος στη συνέχεια. Από το 25' και μετά οι «κόκκινοι διάβολοι» αντέδρασαν και ισορρόπησαν. Παρ' όλα αυτά παρουσίασαν μεγάλη δυσκολία στη δημιουργία ευκαιριών και ο χρόνος κυλούσε δίχως να μπορούν να παρουσιάσουν κάτι στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 34' οι παίκτες του Χιούλμαντ απείλησαν με τον Ντάμσγκαρντ να αστοχεί από καλή θέση, ενώ λίγο αργότερα άστοχο ήταν και το σουτ που δοκίμασε ο Μπρέθγουεϊτ, χωρίς να αλλάξει κάτι μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.Οι αλλαγές του Μαρτίνεθ έφεραν την ανατροπή

Η πρώτη απειλή στην επανάληψη ήταν ξανά από την πλευρά των Δανών. Ο Ντιλέινι βρήκε χώρο και δοκίμασε ένα μακρινό σουτ, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Στο 55' όμως το Βέλγιο βρήκε την ισοφάριση. Μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Λουκάκου και στη συνέχεια του Ντε Μπρόινε, ο Τόργκαν Αζάρ νίκησε μέσα από την περιοχή τον Σμάιχελ για το 1-1.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στη συνέχεια με τις δύο ομάδες να παίζουν προσεκτικά. Ένα σουτ του Μάλε δεν απείλησε σοβαρά τον Κουρτουά και στο 71' οι «κόκκινοι διάβολοι» έκαναν την ανατροπή. Ο Λουκάκου έκανε ακόμα μία απίθανη ατομική ενέργεια και στη συνέχεια μοίρασε την μπάλα που έφτασε στον Ντε Μπρόινε. Ο τελευταίος με φοβερό συρτό σουτ έβαλε μπροστά το συγκρότημα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

Στο 75' ο Μπρέθγουεϊτ σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή αλλά ο Κουρτουά απέκρουσε σωτήρια στην αριστερή του γωνία.

Οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και πλησίασαν στην ισοφάριση, όμως η κεφαλιά του Μπρέθγουεϊτ σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Κουρτουά στο 86'. Στο 90' ο Γένσεν εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.

Το παιχνίδι ήταν εντυπωσιακό μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο με τη Δανία να κυνηγάει λυσσαλέα την ισοφάριση, ενώ ο Μενιέ λίγο έλειψε να σκοράρει από το κέντρο, τη στιγμή που ο Κάσπερ Σμάιχελ είχε βγει στην επίθεση μήπως ισοφαρίσει.

Ωστόσο δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Ολλανδού διαιτητή Μπιορν Κάιπερς το οποίος βρήκε τους Βέλγους να πανηγυρίζουν μία σπουδαία νίκη.

Δανία (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Κιάερ, Βέστεργκαρντ (84' Όλσεν), Μάλε, Βας (62' Σρίγκερ), Χόιμπεργκ, Ντιλέινι (72' Γένσεν), Πόουλσεν (62' Νόργκααρντ), Ντάμσγκαρντ (72' Κορνέλιους), Μπρέθγουεϊτ

Βέλγιο: (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Φερτόνχεν, Ντεναγιέρ, Αλντερβάιρελντ, Θ. Αζάρ (90+5' Βερμάελεν), Ντεντόνκερ (59' Βίτσελ), Τίλεμανς, Μενιέ, Καράσκο (59' Εντέν Αζάρ), Λουκακού, Μέρτενς (46' Ντε Μπρόινε)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.