Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αγγλία – Σκωτία 0-0: Όλα μηδέν στο βρετανικό ντέρμπι, όλα ανοιχτά στον όμιλο

Αγγλία – Σκωτία 0-0: Όλα μηδέν στο βρετανικό ντέρμπι, όλα ανοιχτά στον όμιλο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/6/2021 23:53
Αγγλία και Σκωτία «κόλλησαν» στο 0-0 στο «Γουέμπλεϊ», με το τελικό σκορ να αφήνει ικανοποιημένους τους φιλοξενούμενους αφού πήραν έναν πολύτιμο βαθμό στη μάχη για την πρόκριση στα νοκ-άουτ. Όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική, με Άγγλους και Τσέχους να παίζουν για την πρωτιά, ενώ Σκωτία και Κροατία θα τα δώσουν όλα για την πρόκριση.

Μετά από 33 παιχνίδια στο «Γουέμπλεϊ», το βρετανικό ντέρμπι ανάμεσα σε Αγγλία και Σκωτία έληξε χωρίς σκορ. Οι δύο γείτονες αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 σ’ ένα παιχνίδι με λίγες μεγάλες στιγμές και όλα στον όμιλο θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική. Αγγλία και Τσεχία ισοβαθμούν στους 4 βαθμούς και θα αναμετρηθούν μεταξύ τους για την πρωτιά του ομίλου, ενώ Κροατία και Σκωτία έχουν πλέον 1 και θα διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την πρόκριση μέσω της 3ης θέσης.

Οι Σκωτσέζοι παρουσίασαν σαφώς βελτιωμένο πρόσωπο σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας με την Τσεχία, έπαιξαν με πάθος κι έκλεισαν σωστά τους χώρους υποχρεώνοντας την Αγγλία σε φλύαρη υπεροχή. Τα «τρία λιοντάρια» με τον Κέιν σε κακή μέρα και τον Μάουντ να προσπαθεί μόνος του να δώσει ενέργεια στην ομάδα, δεν απείλησαν στο ματς, με εξαίρεση μερικές μεμονωμένες φάσεις, όπως το δοκάρι του Στόουνς στο 11ο λεπτό του παιχνιδιού από στατική φάση. Μάλιστα η Σκωτία θα μπορούσε να πετύχει και ένα γκολ στις λίγες καλές στιγμές της, με κορυφαία την κεφαλιά του Ντάικς στο 62’ που ανάγκασε τον Τζέιμς να απομακρύνει στη γραμμή.

Στα αξιοσημείωτα ότι η ενδεκάδα της Αγγλίας είχε μέσο όρο ηλικίας 25 έτη και 31 ημέρες και ήταν η πιο νεανική στην ιστορία της Εθνικής ομάδας της χώρας σε μεγάλο τουρνουά.

Το ματς:


Η Σκωτία μπήκε πιο ορμητικά στο παιχνίδι και στο 4’ είχε την πρώτη καλή στιγμή με ένα σουτ του Άνταμς το οποίο έκοψε σωτήρια ο Στόουνς. Όσο περνούσε η ώρα η Αγγλία κέρδιζε μέτρα και στο δίλεπτο 11’-13’ είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθεί. Στο 11’ ο Στόουνς έπιασε κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι, ενώ δύο λεπτά μετά ο Μάουντ δεν μπόρεσε υπό πίεση να βρει εστία από το ένα μέτρο, σε γύρισμα του Στέρλινγκ, στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες δυνατές προδιαγραφές αλλά στη συνέχεια ο ρυθμός πάγωσε καθώς η Σκωτία αμύνονταν σωστά, έκλεινε τους χώρους και με πίεση ψηλά δυσκόλευε την κυκλοφορία των «τριών λιονταριών». Μάλιστα στο 30’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ με σκαστό σουτ του Ο’ Ντόνελ αλλά ο Πίκφορντ έκανε φανταστική επέμβαση, κρατώντας το μηδέν. Στα εναπομείναντα λεπτά έως το ημίχρονο, η Αγγλία περιορίστηκε σε φλύαρη κατοχή, αδυνατώντας να απειλήσει με αξιώσεις. Αξιοσημείωτο ότι δεν κατέγραψε καμία τελική εντός εστίας, ενώ ο Κέιν έκανε μόλις μια επαφή με τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο και στα πρώτα 10-11 λεπτά είχαν την απόλυτη υπεροχή, αλλά με εξαίρεση δύο σουτ των Μάουντ (48’) και Τζέιμς (55’) δεν κατάφερε να απειλήσει. Στη συνέχεια η Σκωτία απορρόφησε την πίεση και στο 62’ είχε τη δική της μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του Ντάικς, αλλά ο Τζέιμς έκοψε σωτήρια στη γραμμή.

Ο Σάουθγκέιτ βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις, πέρασε στο ματς τον Γκρίλις αντί του Φόντεν, ενώ στο 74’ έβγαλε τον εξαφανισμένο Κέιν, ρίχνοντας στη θέση του τον Ράσφορντ. Η Σκωτία απάντησε με την είσοδο του Άρμστρονγκ στον άξονα αντί του 20χρονου Γκίλμουρ, ο οποίος εντυπωσίασε στο ντεμπούτο του με μεγάλη ακρίβεια στις μεταβιβάσεις και αναδείχθηκε MVP του αγώνα. Παρά τις αλλαγές, η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε. Η Αγγλία έψαχνε διαρκώς τον τρόπο να απειλήσει, αλλά δεν έβρισκε χώρους απέναντι σε μια εξαιρετικά οργανωμένη Σκωτία που πήγαινε αποφασιστικά σε όλες τις μπάλες και δεν άφηνε κανέναν χώρο.

Το 0-0 δεν άλλαξε ως το φινάλε και η Σκωτία πανηγύρισε έναν πολύτιμο βαθμό που την κρατάει ζωντανή στο κόλπο πρόκρισης εν όψει της τελευταίας αγωνιστικής με την Κροατία. Από την άλλη η Αγγλία καλείται πλέον να παίξει για την πρωτιά την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Τσεχία, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα κληθεί να δώσει δύο παιχνίδια μακριά από το «Γουέμπλεϊ» στα νοκ-άουτ.

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Τζέιμς, Στόουνς, Μινγκς, Σο, Ράις, Φίλιπς, Φόντεν (63' Γκρίλις), Μάουντ, Στέρλινγκ, Κέιν (74' Ράσφορντ)

Σκωτία (Στιβ Κλαρκ): Μάρσαλ, ΜακΤόμινεϊ, Χάνλεϊ, Τίρνεϊ, Ο' Ντόνελ, ΜακΓκιν, Γκίλμουρ (76' Αρμστρονγκ), ΜακΓκρέγκορ, Ρόμπερτσον, Τσε Ανταμς (86' Νίσμπετ), Ντάικς.

Η βαθμολογία:

1. Τσεχία 4 (3-1)
2. Αγγλία 4 (1-0)
3. Κροατία 1 (1-2)
4. Σκωτία 1 (0-2)

Τελευταία αγωνιστική (Τρίτη 22 Ιουνίου):

Τσεχία – Αγγλία (22:00, Λονδίνο)
Κροατία – Σκωτία (22:00, Γλασκώβη)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.