Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ιταλία - Ουαλία 1-0: «Σφράγισαν» με ρεκόρ την πρωτιά οι «ατζούρι», πέρασαν και οι «δράκοι»

Ιταλία - Ουαλία 1-0: «Σφράγισαν» με ρεκόρ την πρωτιά οι «ατζούρι», πέρασαν και οι «δράκοι»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/6/2021 20:57
Η Ιταλία με γκολ του Πεσίνα (39’) επικράτησε με 1-0 της Ουαλίας στο «Ολίμπικο» κι έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Euro που κερδίζει και τα τρία παιχνίδια της φάσης των ομίλων χωρίς να δεχτεί γκολ. Στην 2η θέση οι Ουαλοί που στο 56’ έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Αμπαντού.

Παρότι κατέβηκε με 8 αλλαγές, η Ιταλία έκανε το 3x3 στον όμιλο επικρατώντας με 1-0 της Ουαλίας στο «Ολίμπικο» και «σφράγισε» την πρωτιά του ομίλου. Οι «ατζούρι» διέψευσαν τα σενάρια που τους ήθελαν να διαλέγουν αντίπαλο στα νοκ-άουτ και έφτασαν σε τρίτη νίκη στον όμιλο χωρίς να δεχτούν γκολ, κάτι που δεν έχει καταφέρει καμία ομάδα στην ιστορία του Euro. Παράλληλα επέκτειναν το αήττητο σερί τους σε 30 αγώνες (25-5-0) ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της ιστορίας της που κρατάει από τον Ιούλιο του 1939. Την ίδια ώρα μετρούν 11 διαδοχικές νίκες ανεξαρτήτως διοργάνωσης χωρίς να δεχτούν γκολ.

Το γκολ της νίκης για την ομάδα του Μαντσίνι σημείωσε ο Πεσίνα στο 39ο λεπτό, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι και άλλες 1-2 καλές στιγμές για ένα δεύτερο γκολ. Η Ουαλία που έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 56’ λόγω αποβολής του Αμπαντού είχε «χρυσή» ευκαιρία με τον Μπέιλ στο 76’ για να φέρει το σκορ στα ίσα, ωστόσο η ήττα με 1-0 ήταν αρκετή για να εξασφαλίσει την 2η θέση και την πρόκριση στα νοκ-άουτ, υπερτερώντας στην ισοβαθμία με την Ελβετία.

Η Ιταλία ως πρωτοπόρα του 1ου ομίλου θα παίξει στους «16» απέναντι σε Ουκρανία ή Αυστρία σε παιχνίδι που θα γίνει στο «Γουέμπλεϊ». Από την άλλη, η Ουαλία ως δεύτερη του 1ου ομίλου θα παίξει στο Άμστερνταμ απέναντι σε μια εκ των Φινλανδία/Ρωσία/Δανία.

Το ματς:


Η Ιταλία έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση από την 2η αγωνιστική, κατέβηκε με οχτώ αλλαγές στο αρχικό σχήμα, αφού ο Ρομπέρτο Μαντσίνι προτίμησε να δώσει «ανάσες» στους περισσότερους βαθμούς εν όψει των νοκ-άουτ. Στον αντίποδα, η Ουαλία κατέβηκε με βασικούς αλλά δεν έδειξε διάθεση να επιτεθεί, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο να κρατήσει το μηδέν.

Η «σκουάτρα ατζούρα» είχε τον έλεγχο από το ξεκίνημα του αγώνα, πιέζοντας τους φιλοξενούμενους και στο 24’ έφτασε μια «ανάσα» από το γκολ με πλασέ του Μπελότι το οποίο δε βρήκε στόχο. Πέντε λεπτά μετά ήταν η σειρά του Κιέζα να αστοχήσει από καλή θέση, όμως στο 39’ ο Πεσίνα έλυσε το γόρδιο δεσμό, σκοράροντας με μία επαφή έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Βεράτι. Τρία λεπτά μετά ο άσος της Αταλάντα είχε σημαντική στιγμή για δεύτερο γκολ αλλά αυτή τη φορά δεν μπόρεσε με προβολή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Το 1-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου, το οποίο έδινε την πρόκριση και στις δύο ομάδες με βάση το σκορ του άλλου αγώνα ανάμεσα σε Ελβετία και Τουρκία.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με την Ιταλία να είχε την υπεροχή και να έψαχνε χωρίς βιασύνη ένα δεύτερο τέρμα. Στο 53’ ο Μπερναντέσκι σημάδεψε με απευθείας φάουλ το δοκάρι, ενώ στο επόμενο λεπτό η Ουαλία «άγγιξε» αυτή το γκολ όταν μετά από λάθος του Ατσέρμπι, ο Ράμσεϊ βρέθηκε σε τετ-α-τετ από πλάγια θέση αλλά δεν έκανε καλό τελείωμα.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 55’, με τον Αμπαντού να δέχεται απευθείας κόκκινη για σκληρό μαρκάρισμα στον αστράγαλο του Μπερναντέσκι. Τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για την Ιταλία, η οποία στο 65’ έφτασε μια «ανάσα» από το 2-0 με τον Γουόρντ να νικάει από κοντά τον Μπελότι. Δέκα λεπτά μετά η Ουαλία σπατάλησε τεράστια ευκαιρία με τον Μπέιλ, ο οποίος βρέθηκε ολομόναχος στην περιοχή αλλά δεν μπόρεσε με σουτ στην κίνηση να βρει εστία.

Στα τελευταία λεπτά η Ιταλία είχε δύο καλά σουτ με Μπελότι (89’) και Κριστάντε (90+1’), ωστόσο το 1-0 έμεινε ως το φινάλε και το τελικό σφύριγμα βρήκε τις δύο ομάδες να πανηγυρίζουν την πρόκριση στους «16».

Ιταλία: Ντοναρούμα (89′ Σιρίγκου), Τολόι, Μπονούτσι (46′ Ατσέρμπι), Μπαστόνι, Έμερσον, Πεσίνα (87′ Καστροβίλι), Ζορζίνιο (75′ Κριστάντε), Βεράτι, Κιέζα, Μπελότι, Μπερναρντέσκι (75′ Ρασπαντόρι).

Ουαλία: Γουόρντ, Γκάντερ, Ρόντον, Αμπαντού, Ρόμπερτς, Άλεν (86′ Λεβίτ), Μόρελ (60′ Μουρ), Ν. Γουίλιαμς (86′ Ντέιβις), Μπέιλ (86′ Μπρουκς), Ράμσεϊ, Τζέιμς (75′ Γουίλσον).

Η τελική βαθμολογία στον 1ο όμιλο:


1. Ιταλία 9 (7-0)
2. Ουαλία 4 (3-2)
3. Ελβετία 4 (4-5)
4. Τουρκία 0 (1-8)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.