Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ρωσία-Δανία 1-4: Πάρτι πρόκρισης των Δανών στο Πάρκεν

Ρωσία-Δανία 1-4: Πάρτι πρόκρισης των Δανών στο Πάρκεν

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/6/2021 23:52
Η Δανία διέλυσε με 4-1 την Ρωσία στην Κοπεγχάγη και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τους «16» του Euro, όπου θα αντιμετωπίσει την Ουαλία στο Άμστερνταμ. Ντάμσγκαρντ (38’), Πόουλσεν (59’), Κρίστενσεν (79’) και Μάελε (82’) τα γκολ των Δανών, μείωσαν με Τζιούμπα (70’ πεν.) οι Ρώσοι.

Πάρτι πρόκρισης έστησε η Δανία στην Κοπεγχάγη. Τι και αν δεν είχε βαθμό στον όμιλο μετά από 2 αγωνιστικές; Η ομάδα του Χιούμλαντ διέλυσε με 4-1 την Ρωσία και σε συνδυασμό με τη νίκη του Βελγίου στο άλλο ματς, εξασφάλισε την 2η θέση του ομίλου σε τριπλή ισοβαθμία με Ρώσους και Φινλανδούς. Έτσι «σφράγισε» εισιτήριο για Άμστερνταμ, όπου θα αντιμετωπίσει την Ουαλία για μια θέση στα προημιτελικά. Μια πρόκριση που είναι φυσικά αφιερώμενη στον Κρίστιαν Έρικσεν.

Σπουδαία εμφάνιση από την Δανία, η οποία προηγήθηκε λίγο πριν το ημίχρονο με όμορφο γκολ του Ντάμσγκααρντ (38’) και στην επανάληψη έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της, πετυχαίνοντας άλλα τρία γκολ με τους Πόουλσεν (59’), Κρίστενσεν (79’) και Μάελε (82’). Η Ρωσία μείωσε στο 70’ με πέναλτι του Τζιούμπα, αλλά στη συνέχεια πλήρωσε τα παιδαριώδη λάθη στα μετόπισθεν και αποκλείστηκε ως τελευταία στην τριπλή ισοβαθμία.

Το ματς:


Ο νεαρός Ντάμσγκαρντ έλυσε το γόρδιο δεσμό

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να ήταν αρκετά προσεκτικές. Η Δανία είχε την κατοχή από τα πρώτα λεπτά, αλλά η πρώτη μεγάλη ευκαιρία άνηκε στην Ρωσία, όταν στο 18’ ο Γκολόβιν έφυγε στο τρανζίσιον και επιχείρησε σουτ εντός περιοχής αλλά ο Σμάιχελ απέκρουσε με τα πόδια. Οι γηπεδούχοι είχαν φλύαρη κατοχή και είναι ενδεικτικό ότι κατέγραψαν την πρώτη τελική στο 29’ με ένα μακρινό σουτ του Χόιμπεργκ που πέρασε λίγο άουτ.

Μετά το 35’ η Δανία άρχισε να πατάει πιο επικίνδυνα στην αντίπαλη περιοχή και στο 38’ ευτύχησε να προηγηθεί με τρομερό φαλτσαριστό σουτ του Ντάμσγκαρντ έξω από την περιοχή, μην αφήνοντας περιθώριο αντίδρασης στον Σαφάνοφ. Ο Ντάμσγκαρντ έγινε έτσι ο νεότερος Δανός που σκοράρει σε μεγάλη διοργάνωση και ο νεαρότερος σκόρερ του φετινού Euro, σε ηλικία 20 ετών και 353 ημερών.

Παιδικό λάθος του Κρουζγιάεφ και 2-0

Στο δεύτερο μέρος η Ρωσία ήταν αναγκασμένη να βγει από το καβούκι της και έδειξε από τα πρώτα λεπτά διάθεση να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο για άλλο ένα ματς στον όμιλο πλήρωσε τα παιδαριώδη λάθη στην άμυνα. Στο 59’ ο Κρουζγιάεφ θέλησε να γυρίσει τη μπάλα στον τερματοφύλακα αλλά την έδωσε στον Πούλσεν κι εκείνος σε κενή εστία πέτυχε το πιο εύκολο γκολ της καριέρας του.

Διπλή παγωμάρα στο Πάρκεν

Η Δανία είχε τον απόλυτο έλεγχο και στο 67’ ο κόσμος στο Πάρκεν πανηγύριζε καθώς το Βέλγιο άνοιξε το σκορ στο ματς με την Φινλανδία κι έτσι οι Δανοί από 3οι πήγαιναν 2οι στον όμιλο. Ωστόσο το γκολ των Βέλγων ακυρώθηκε ως οφσάιντ και την ίδια στιγμή η Ρωσία κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Σομπόλεφ από τον Βέστεργκραντ. Ο Τζιούμπα ευστόχησε από την άσπρη βούλα και στις εξέδρες υπήρξε διπλή παγωμάρα.

Η πίεση απέδωσε καρπούς

Η Δανία δεν πτοήθηκε, πίεσε ασφυχτικά τους Ρώσους και είχε τρεις μεγάλες στιγμές στο 80’ με Κρίστενσεν, Μπράιγουεϊτ, Ντόλμπεργκ αλλά κανείς τους δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σαφόνοφ. Ωστόσο ένα λεπτό μετά ο Κρίστενσεν επιχείρησε σουτ-κεραυνό έξω από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 3-1. Στις εξέδρες είχε στηθεί πάρτι αφού λίγα λεπτά νωρίτερα το Βέλγιο είχε πάρει το προβάδισμα κι έτσι οι Δανοί ήταν 2οι στον όμιλο.

Η Ρωσία δεν μπόρεσε να αντιδράσει και στο 82’ ο Μάελε έφυγε στο τρανζίσιον κι έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1. Ακολούθησε πανδαιμόνιο στις εξέδρες, με τον κόσμο να φώναζε «όλε» σε κάθε πάσα της ομάδας. Το τελικό σφύριγμα βρήκε στους Σκανδιναβούς να πανηγυρίζουν έξαλα την πρόκριση για τους «16», εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν την Ουαλία στο Άμστερνταμ.

Ρωσία (Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ): Σαφόνοβ, Ντιβέεβ, Κουντριάσοβ (67' Καραβάεβ), Τζίκια, Ζόμπνιν, Οζμπόεβ (61' Ζεμαλεντίνοβ), Κουζιάεβ (67' Μούκιν), Φερνάντες, Μίραντσουκ (61' Σομόλεβ), Γκολοβίν, Τζιούμπα

Δανία (Κάσπερ Γιούλμαντ): Σμάιχελ, Κιάερ, Κρίστενσεν, Βέστεργκααρντ, Μέλε, Βας (60' Στρίγκιερ), Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (86' Γιένσεν), Ντάμσγκααρντ (72', Νόργκααρντ), Μπρέθγουεϊτ (85' Κορνέλιους), Ποουλσεν (60' Ντόλμπεργκ).

Η τελική βαθμολογία:

1. Βέλγιο 9 (7-1)
2. Δανία 3 (5-4)
3. Φινλανδία 3 (1-3)
4. Ρωσία 3 (2-7)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.