Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας το σήμα της UEFA!

Στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας το σήμα της UEFA!

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
23/6/2021 14:44
H UEFA αποφάσισε να "ντύσει" το σήμα της στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας εκφράζοντας έτσι την στήριξη της, πατά το γεγονός πως έχει αρνηθεί την φωταγώγηση του γηπέδου του Μονάχου μετά την αναμέτρηση ανάμεσα στην Γερμανία και την Ουγγαρία (23/6 22:00).

Ο Δήμος του Μονάχου με αίτημα του είχε ζητήσει από την UEFA να φωταγωγήσει την «Alianz Arena» στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεση του στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από την ουγγρική κυβέρνηση και απαγορεύει «την προβολή και προώθηση της ομοφυλοφιλίας» για ανήλικους κάτω των 18 ετών.

Ωστόσο η UEFA δεν θέλησε να πάρει σαφή θέση και απέρριψε το αίτημα, αλλά λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα αποφάσισε να αλλάξει η ίδια τα χρώματα στο σήμα της.

«Σήμερα, η UEFA είναι υπερήφανη που φοράει τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Είναι ένα σύμβολο που ενσωματώνει τις βασικές μας αξίες, προωθώντας ό, τι πιστεύουμε - μια πιο δίκαιη και ισότιμη κοινωνία, ανεκτική σε όλους, ανεξάρτητα από το υπόβαθρο, την πεποίθηση ή το φύλο τους.

Μερικοί άνθρωποι έχουν ερμηνεύσει την απόφαση της UEFA να απορρίψει το αίτημα της πόλης του Μονάχου να φωτίσει το γήπεδο του Μονάχου σε χρώματα ουράνιου τόξου για έναν αγώνα EURO 2020 ως «πολιτικό θέμα». Αντιθέτως, το ίδιο το αίτημα ήταν πολιτικό, καθώς συνδέεται με την παρουσία της ουγγρικής ποδοσφαιρικής ομάδας στο γήπεδο για τον απογευματινό αγώνα με τη Γερμανία.

Για την UEFA, το ουράνιο τόξο δεν είναι ένα πολιτικό σύμβολο, αλλά ένα σημάδι της σταθερής δέσμευσής μας για μια πιο διαφορετική και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνία»
, αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση.



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.