Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Copa America: Ισόπαλη Βραζιλία και πρόκριση για Εκουαδορ, στην δεύτερη θέση το Περού

Copa America: Ισόπαλη Βραζιλία και πρόκριση για Εκουαδορ, στην δεύτερη θέση το Περού

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
28/6/2021 11:00
Η Βραζιλία έχοντας εξασφαλίσει ήδη την πρώτη θέση ήρθε ισόπαλη με 1-1 απέναντι στο Εκουαδόρ που τελικά πήρε την πρόκριση καθώς την ίδια ώρα το Περού επικρατούσε με 1-0 της Βενεζουέλας και πέρασε ως 2ο στην επόμενη φάση.

Η «σελεσάο» υποδέχτηκε το Εκουαδόρ σε έναν αγώνα που δεν είχε ιδιαίτερο κίνητρο, ο Τίτε ξεκούρασε τον Νεϊμάρ και προχώρησε σε αρκετές αλλαγές και έτσι το Εκουαδόρ που «καιγόταν» για βαθμούς κατάφερε να πάρει αυτόν της ισοπαλίας. Ο Ένερ Βαλένσια είχε την πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο 12' με ένα μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ όμως στη συνέχεια η Βραζιλία πίεσε και άνοιξε το σκορ με ωραία κεφαλιά του Μιλιτάο στο 37'.

Το Εκουαδόρ ήξερε εκείνη την ώρα ότι έμεινε εκτός Κόπα Αμέρικα με αυτό το αποτέλεσμα και έτσι προσπάθησε να βγει μπροστά. Έτσι στο 53' ο Βαλένσια βρήκε με κεφαλιά τον Μένα μέσα στην περιοχή και αυτός με δυνατό σουτ έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Λίγο νωρίτερα μάλιστα η Βενεζουέλα είχε δεχτεί το γκολ από το Περού και έτσι το μόνο που έπρεπε να κάνει πλέον το Εκουαδόρ ήταν να κρατήσει την ισοπαλία, κάτι που έπραξε ως το τέλος του αγώνα και πήρε την πρόκριση.



Στο άλλο παιχνίδι το Περού ήθελε τη νίκη για να τερματίσει σίγουρα στην 2η θέση την ώρα που η Βενεζουέλα κυνηγούσε βαθμούς για την πρόκριση. Οι παίκτες του Ζοσέ Πεσέιρο έχασαν τεράστια ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα στο 11' όταν ο Κόρντοβα από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ με κεφαλιά και στο 48' μία αδράνεια στην άμυνα τους έδωσε την ευκαιρία στο Περού να ανοίξει το σκορ με σουτ του Καρίγιο. Λίγο αργότερα μάλιστα το Εκουαδόρ ισοφάρισε την Βραζιλία και έτσι η Βενεζουέλα κυνηγούσε δύο γκολ για την πρόκριση πλέον, δεν κατάφερε όμως να φτάσει ούτε στην ισοφάριση και αποχαιρέτησε την διοργάνωση.

Έτσι η Βραζιλία περιμένει να μάθει με ποια εκ των Παραγουάη ή Ουρουγουάη θα είναι η αντίπαλος της στους «8» της διοργάνωσης, το Εκουαδόρ κατά πάσα πιθανότητα θα βρει στον δρόμο του την Αργεντινή ενώ το Περού μία εκ των Παραγουάη, Χιλή ή Ουρουγουάη.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.