Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γαλλία-Ελβετία 3-3 (4-5 πεν.): Μοιραίος Εμπαπέ, «ήρωας» Ζόμερ και η Ελβετία στους «8»!

Γαλλία-Ελβετία 3-3 (4-5 πεν.): Μοιραίος Εμπαπέ, «ήρωας» Ζόμερ και η Ελβετία στους «8»!

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
29/6/2021 01:02
Η Ελβετία σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, επικράτησε με 5-4 στα πέναλτι της Γαλλίας, κανονική διάρκεια 3-3, και πήρε μία ιστορική για την ίδια πρόκριση. Μοιραίος ο Εμπαπέ για τους Γάλλους καθώς έχασε το μοναδικό πέναλτι της αναμέτρησης, σε ένα παιχνίδι με ανατροπή, χαμένο πέναλτι και δοκάρι!

Ο Σεφέροβιτς με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στους Ελβετούς στο 15', οι Γάλλοι ήταν κακοί στο πρώτο μέρος και δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα. Στο 55΄μάλιστα οι Ελβετοί έχασαν τεράστια ευκαιρία για το 2-0 με τον Ροντρίγκεζ να μην μπορεί να νικήσει τον Γιορίς σε εκτέλεση πέναλτι και η συνέχεια ανήκε στους μπλέ.

Ο Μπενζεμά με δύο γκολ, το πρώτο στο 57' έπειτα από εξαιρετικό κοντρόλ και το δεύτερο στο 59' μετά από υπέροχη ομαδική προσπάθεια, έβαλε μπροστά την χώρα του για να έρθει ο Πογκμπά στο 75' με υπέροχο σουτ να γράψει το 3-1. Το παιχνίδι έδειχνε πως θα κατέληγε στους Γάλλους όμως ο Σεφέροβιτς στο 81' και ο Γκαβράνοβιτς στο 90' συνέβαλαν ώστε η αναμέτρηση να οδηγηθεί στην παράταση. Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν ο Κομάν στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας δεν έστελνε την μπάλα στο δοκάρι.

Στην παράταση η Γαλλία είχε τον έλεγχο ενώ η Ελβετία είχε περισσότερο στο μυαλό της τα πέναλτι. Ο Παβάρ και ο Εμπαπέ είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για το 4-3 αλλά δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην «ρωσική ρουλέτα».

Όλοι οι παίκτες ήταν ψύχραιμοι και εύστοχοι στην διαδικασία των πέναλτι, μέχρι την τελευταία εκτέλεση της Γαλλίας. Εκεί ο Κιλιάν Εμπαπέ νικήθηκε από τον Γιαν Ζόμερ με τον τερματοφύλακα των Ελβετών να χαρίζει μία σπουδαία πρόκριση στην ομάδα του. Έτσι η Ελβετία πανηγύρισε μία σπουδαία πρόκριση και θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή (2/6 19:00) την Ισπανία στο Αγία Πετρούπολη.

«Κλείστηκε» στο σύστημα της η Γαλλία, την ξάφνιασε η Ελβετία

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο παιχνίδι, όμως η κεφαλιά του Βαράν κατέληξε άουτ στο 2'. Οι Γάλλοι έδειχναν διάθεση αλλά οι Ελβετοί ήταν αυτοί που έφτασαν στην επίτευξη του γκολ. Ο Ζούμπερ έκανε την σέντρα από τα αριστερά, ο Σεφέροβιτς νίκησε στον αέρα τον Λενγκλέ και με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Γαλλία ξαφνιάστηκε από την εξέλιξη του παιχνιδιού αλλά με κύριο εκφραστή των επιθέσεων της τον Εμπαπέ προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση. Ο φορ της Παρί Σεν Ζερμέν απείλησε με διπλή προσπάθεια στο 27' και δύο λεπτά μετά ο Ραμπιό με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δοκάρι του Ζόμερ.

Οι παίκτες του Ντεσάμπ δυσκολευόντουσαν να δημιουργήσουν, το σύστημα με τα τρία στόπερ περισσότερο μπλόκαρε παρά βοηθούσε την Γαλλία και χαρακτηριστικό είναι ότι την επόμενη υποψία φάσης την έκανε στο 43' με ένα άστοχο σουτ του Εμπαπέ. Το πρώτο ημίχρονο πέρασε με την Ελβετία να κρατάει εύκολα το προβάδισμα της και την Γαλλία να θέλει να ανεβάσει την απόδοση της αλλά να μην μπορεί.

«Τρελό» 2ο ημίχρονο, χαμένο πέναλτι, ανατροπή και στο τέλος...ισοφάριση

Με την αρχή του 2ου μέρους ο Ντεσάμπ αποφάσισε να περάσει στο παιχνίδι τον Κομάν στην θέση του Λανγκλέ, βάζοντας τον Ραμπιό αριστερό μπακ και αλλάζοντας το σύστημα σε 4-3-3. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε με ένα δυνατό σουτ του Γκριεζμάν, το οποίο όμως έφυγε άουτ. Η Ελβετία ήταν επικίνδυνη όταν επιτίθονταν, ο Έμπολο ήταν σε καλή μέρα και λίγο έλειψε στο 50' να φτάσει στο 2-0 αλλά ο Βαράν έκοψε τελευταία στιγμή πριν ο Σεφέροβιτς στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Το παιχνίδι είχε ωραίο ρυθμό και στο 52' ο Ζούμερ έφυγε ωραία από τα αριστερά, πέρασε τον Παβάρ ο οποίος τονα ανέτρεψε. Ο διαιτητής έδειξε παίζεται, οι Γάλλοι βγήκαν μπροστά και ζήτησαν επίσης πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Εμπαπέ, ο ρέφερι σταμάτησε το παιχνίδι και πήγε να δει τις φάσεις στο βίντεο. Η ανατροπή ήταν εμφανής πάνω στον Ζούμπερ και έτσι καταλόγισε την παράβαση, με τον Γιορίς όμως να διαλέγει σωστή γωνία και να αποκρούει την εκτέλεση του Ροντρίγκεζ.

Η Γαλλία έμεινε ζωντανή, έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Εμπαπέ στο 56' αλλά στα επόμενα τρία λεπτά κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι. Ο Εμπαπέ στο 57' βρήκε κάθετα τον Μπενζεμά, αυτός έφερε με υπέροχο τρόπο την μπάλα μπροστά του μέσα στην περιοχή και με υποδειγματικό πλασέ έκανε το 1-1. Το γκολ αυτό έδωσε μεγάλή ψυχολογία στους «μπλε» οι οποίοι στην επόμενη φάση έκρυψαν την μπάλα. Ο Εμπαπέ με εκπληκτικό τακουνάκι βρήκε τον Γκριζμάν μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε το σουτ με τον Ζόμερ να διώχνει και τον Μπενζεμά σε κενή εστία να γράφει εύκολα το 2-1.

Οι Ελβετοί έμοιαζαν αποσυντονισμένοι από την εξέλιξη του παιχνιδιού και στο 69' λίγο έλειψε ο Βίντμερ να πετύχει ένα αυτογκόλ μετά από λάθος γύρισμα στην εστία της ομάδας του και τελικά στο 75' η Γαλλία έκανε το 3-1. Ο Πογκμπά βρέθηκε εκτός περιοχής και με ένα υπέροχο σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Ζόμερ που δεν μπορούσε να αντιδράσει. Λίγο αργότερα ήταν η σειρά του Κομάν να απειλήσει με τον Ελβετό τερματοφύλακα να μπλοκάρει αυτήν την φορά την μπάλα και στο 81΄ η Ελβετία ξαναμπήκε στο παιχνίδι.

Ο Εμπαπού έκανε την σέντρα από τα δεξιά και ο Σεφέροβιτς με νέα κεφαλιά νίκησε για 2η φορά τον Γιορίς και έδωσε νέο ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Ο Ραμπιό με ένα δυνατό σουτ στο 83' απείλησε για τους Γάλλους όμως δύο λεπτά μετά η Ελβετία ισοφάρισε με τον Γκαβράνοβιτς που μπήκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα, ήταν όμως οριακά εκτεθειμένος. Στο 91' ωστόσο ο Τσάκα έκλεψε την μπάλα από τον Πογκμπά στον χώρο του κέντρου, πάσαρε ωραία για τον Γκαβράνοβις ο οποίος με εξαιρετικό τελείωμα έφερε το παιχνίδι στα ίσια!

Τα τελευταία λεπτά ήταν συγκλονιστικά, ο Μεχμέντι στο 93' λίγο έλειψε να κάνει σωστό κοντρόλ και να βρεθεί τετ α τετ με τον Γιορίς και στην τελευταία φάση του αγώνα ο Κομάν έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της εστίας των Ελβετών!


Μεγάλη ευκαιρία με Παβάρ, η κούραση έκανε την εμφάνιση της

Η παράταση ξεκίνησε με τους Ελβετούς να απειλούν από στημένη φάση αλλά τον Γιορίς να μπλοκάρει το γύρισμα του Μεχμέντι έπειτα από στημένη φάση και αμέσως μετά ο Ζόμερ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Παβάρ. Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα των παικτών τους, ο Εμπαπού μπήκε ωραία από δεξιά αλλά δεν έσπασε σωστά την μπάλα, και αμέσως μετά ο Κομάν στην απέναντι περιοχή έκανε το σουτ αλλά βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων. Οι παίκτες των δύο ομάδων κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για να κάνουν επίθεση, η κούραση ήταν εμφανής και ο Σισοκό έκανε ένα πολύ άστοχο σουτ στο 101'.

Η Γαλλία ήθελε, η Ελβετία περίμενε

Στο 2ο μέρος της παράτασης η Γαλλία είχε τον έλεγχο, η επιμονή του Καντέ της έδωσε μία φάση αλλά το σουτ του Εμπαπέ έφυγε άουτ στο 110'. Αμέσως μετά, ο Πογκπά βρήκε εξαιρετικά τον Εμπαπέ μέσα στην περιοχή αλλά το τελείωμα του φορ της Παρί ήταν κακό. Η Γαλλία ήθελε να πετύχει το 4ο τέρμα την ώρα που η Ελβετία φαινόταν πως απλά περίμενε να οδηγηθεί ο αγώνας στα πέναλτι.

Μοιραίος Εμπαμπέ στην διαδικασία των πέναλτι

Ο Γκαβράνοβιτς στο πρώτο πέναλτι νίκησε τον Γιορίς, για να έρθει μετά ο Πογμπά να ισοφαρίσει για την Γαλλία με μία ιδανική εκτέλεση πέναλτι. Ο Σαρ έστειλε από την μία τον Γιορίς και από την άλλη την μπάλα, με τον Ζιρού στην συνέχεια να ευστοχεί για το 2-2. Ο Ακάντζι έκανε το 3-2 και ο Τουράμ έπειτα νίκησε τον συμπαίκτη του στην Γκλάντμπαχ, τον Ζόμερ για το 3-3. Η εκτέλεση του Βάργκας έπειτα ήταν επίσης εύστοχη με τον Γιορίς να βρίσκει την μπάλα αλλά να μην την διώχνει εκτός εστίας. Ο Κιμπεπέ με ένα εξαιρετικό χτύπημα έκανε το 4-4 , ο Μεχμέντι εκτέλεσε για το 5-4 και ο Εμπαπέ στο τέλος έμελλε να είναι ο μοιραίος. Ο φορ της Παρί Σεν Ζερμέν εκτέλεσε το τελευταίο πέναλτι αλλά νικήθηκε από τον Ζόμερ και έτσι η Ελβετία πήρε μία τεράστια πρόκριση.

Τα πέναλτι:

Γκαβράνοβιτς 1-0
Πογκμπά 1-1
Σερ 2-1
Ζιρού 2-2
Ακάνζι 3-2
Τιράμ 3-3
Βάργκας 4-3
Κιμπεμπέ 4-4
Μεχμέντι 5-4
Εμπαπέ 5-4 απόκρουση

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Λενγκλέ (46' Κομάν, 11' Τιράμ), Βαράν, Κιμπεμπέ, Ραμπιό, Παβάρ, Καντέ, Πογκμπά, Γκριεζμάν (88' Σισοκό), Μπαπέ, Μπενζεμά (94' Ζιρού)

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς):Ζόμερ, Ακανζί, Ροντρίγκες (87' Μεχμέντι), Ελβέντι, Τσούμπερ 79' Φάσναχτ), Βίντμαρ (73' Μπαμπού), Τσάκα, Φρόιλερ, Σακίρι (73' Γκαβράνοβιτς), Εμπολό (79' Βάργκας), Σεφέροβιτς (96' Σαρ).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

«Βόμβα» από τον πρόεδρο της Πόρτο: «Ο Ολυμπιακός θα καλύψει τη ρήτρα των 17,5 εκατομμυρίων για τον Κάρμο»
«Βόμβα» από τον πρόεδρο της Πόρτο: «Ο Ολυμπιακός θα καλύψει τη ρήτρα των 17,5 εκατομμυρίων για τον Κάρμο»
6 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Μπουχαλάκης: «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τον πόνο, προχωράμε για το παιδικό μας όνειρο»
Μπουχαλάκης: «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τον πόνο, προχωράμε για το παιδικό μας όνειρο»
6 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Κροατία - Ισπανία 3-5: Ματς-έπος με νικητές τους Ισπανούς
Κροατία - Ισπανία 3-5: Ματς-έπος με νικητές τους Ισπανούς
28/06/2021 21:34
ΠΑΟΚ: Καντουρί μέχρι το 2024 κι επίσημα
ΠΑΟΚ: Καντουρί μέχρι το 2024 κι επίσημα
28/06/2021 20:39
Wimbledon: Ο Τσιτσιπάς έμεινε εκτός από τον Τιάφο στον πρώτο γύρο
Wimbledon: Ο Τσιτσιπάς έμεινε εκτός από τον Τιάφο στον πρώτο γύρο
28/06/2021 19:26
Έβερτον: Απειλητικό πανό έξω από το σπίτι του Μπενίτεθ για να μην υπογράψει! (pic)
Έβερτον: Απειλητικό πανό έξω από το σπίτι του Μπενίτεθ για να μην υπογράψει! (pic)
28/06/2021 16:01
Άρης: Δεν πάει Αυστρία ο Μήτρογλου
Άρης: Δεν πάει Αυστρία ο Μήτρογλου
28/06/2021 15:41
Απόλλων Σμύρνης: Ενισχύθηκε με Τουτουαρίμα στην άμυνα
Απόλλων Σμύρνης: Ενισχύθηκε με Τουτουαρίμα στην άμυνα
28/06/2021 15:33
Τέλος εποχής και για τον Νίκο Ζήση!
Τέλος εποχής και για τον Νίκο Ζήση!
28/06/2021 14:42
Copa America: Ισόπαλη Βραζιλία και πρόκριση για Εκουαδορ, στην δεύτερη θέση το Περού
Copa America: Ισόπαλη Βραζιλία και πρόκριση για Εκουαδορ, στην δεύτερη θέση το Περού
28/06/2021 11:00
Βέλγιο-Πορτογαλία 1-0: O Αζάρ «καθάρισε» την πρόκριση
Βέλγιο-Πορτογαλία 1-0: O Αζάρ «καθάρισε» την πρόκριση
28/06/2021 00:01
Ολυμπιακός: Κέρδισε Κράσνονταρ και... Σουρλή (video)
Ολυμπιακός: Κέρδισε Κράσνονταρ και... Σουρλή (video)
27/06/2021 21:02
Περισσότερες ειδήσεις