Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τουρκία - Ελλάδα 63-81: «Γαλανόλευκος» θρίαμβος και ζωντανή για Τόκιο η Εθνική (video)

Τουρκία - Ελλάδα 63-81: «Γαλανόλευκος» θρίαμβος και ζωντανή για Τόκιο η Εθνική (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
4/7/2021 04:42
Η Εθνική Ελλάδας κατάφερε να διαλύσει την Τουρκία με 81-63 στο Προολυμπιακό Τουρνουά της Βικτώρια του Καναδά και προκρίθηκε στον τελικό, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Τσεχία (5/7, 02.05).

Το συγκρότημα του Ρικ Πιτίνο δεν ξεκίνησε καθόλου καλά τον αγώνα και βρέθηκε να χάνει 22-8 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Από τη δεύτερη περίοδο η «επίσημη αγαπημένη» ανασυντάχθηκε και στο φινάλε του ημιχρόνου οι Τούρκοι ήταν μπροστά με 34-27 όμως το παιχνίδι φαινόταν ότι θα εξελισσόταν σε ντέρμπι.

Το μομέντουμ όμως πια ήταν με το μέρος της Εθνικής. Η «γαλανόλευκη» με σερί 10-0 προηγήθηκε 37-34 και δεν έμελλε να κοιτάξει ποτέ ξανά πίσω. Στο 30' ήταν μπροστά με 51-47 και είχε αποκτήσει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση.

Η αναμέτρηση ήταν «μάχη» μέχρι το 35', αλλά στη συνέχεια οι διεθνείς με καθαρό μυαλό και σωστές επιλογές σε άμυνα κι επίθεση όχι μόνο δεν απειλήθηκαν αλλά έφτασαν μέχρι τον θρίαμβο τόσο άνετα όσο δείχνει το τελικό 81-63.

Σπουδαίοι σχεδόν όλοι όσοι πάτησαν παρκέ για την Εθνική Ελλάδας, όμως κορυφαίοι ήταν ο Γιώργος Παπαγιάννης και ο Ντίνος Μήτογλου οι οποίοι «σκέπασαν» τα καλάθια και πέτυχαν και οι δύο double double.

Πρώτος σκόρερ για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν ο Νικ Καλάθης με 18 πόντους. Από την πλευρά των Τούρκων πάλεψε μόνος του ο Κορκμάζ με 20.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.