Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κόσοβο-Ελλάδα 1-1: Ψυχρολουσία στο 90+2 και το Κατάρ...χάνεται (video)

Κόσοβο-Ελλάδα 1-1: Ψυχρολουσία στο 90+2 και το Κατάρ...χάνεται (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
5/9/2021 23:51
Η Εθνική Ελλάδας ήρθε ισόπαλη με 1-1 στην Πρίστινα απέναντι στο Κοσόβο και βλέπει τις όποιες ελπίδες πρόκρισης στο Μουντιάλ του Κατάρ να εξανεμίζονται. Ο Τάσος Δουβίκας με το πρώτο του γκολ με την γαλανόλευκη φανέλα άνοιξε το γκολ για τους φιλοξενούμενους, ισοφάρισαν στο 92' οι γηπεδούχοι με κεφαλιά του Μουρίκι.

Ασύνδετη και χωρίς ευκαιρίες η Εθνική δεν είχε να δείξει κάτι άλλο πέρα από το γκολ και η ισοφάριση στο τέλος ουσιαστικά κάνει το έργο της πρόκρισης στο Μουντιάλ του Κατάρ εξαιρετικά δύσκολο. Πλέον η Εθνική βρίσκεται στο -6 από την Σουηδία την οποία και υποδέχεται την Τετάρτη στην Τούμπα.

Κακή αλλά πήρε το προβάδισμα η Ελλάδα

Η Ελλάδα δεν μπήκε με τον καλύτερο τρόπο στην αναμέτρηση, έδωσε την κατοχή αλλά και αρκετούς χώρους στο Κόσοβο το οποίο όμως δυσκολευόταν να απειλήσει. Η πρώτη στιγμή στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 18' και ανήκε στους γηπεδούχους αλλά ο Ράσιτσα με ένα σουτ του δεν ανησύχησε τον Βλαχοδήμο καθώς η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ.

Οι παίκτες του Φαν Σιπ αδυνατούσαν να φτιάξουν μία αξιόλογη φάση, από την άλλη το Κόσοβο έψαχνε την στιγμή για να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα αλλά και αυτό δεν ήταν εύκολο καθώς η Ελλάδα αν έκανε κάτι καλά στο πρώτο μέρος ήταν να αμύνεται. Το ημίχρονο έδειχνε να κυλάει χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις με τις δύο ομάδες να σκέφτονται τα πλάνα τους στο δεύτερο μέρος, ωστόσο στο 45+1' η Ελλάδα κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Ο Μπακασέτας με μία όμορφη κάθετη πάσα βρήκε τον Δουβίκα και ο φορ της Ουτρέχτης με ένα ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας παράλληλα το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Εθνικής.


Χωρίς φάσεις η Ελλάδα, «πλήρωσε» την τακτική της στο τέλος

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε καθώς ούτε το Κόσοβο αλλά ούτε και η Ελλάδα έδειχναν ικανές να μπορούσαν να απειλήσουν με αξιώσεις. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έπρεπε να αυξήσουν την ένταση του αγώνα για να ψάξουν την ισοφάριση, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν ιδιαίτερο λόγο να ρισκάρουν και το γκολ του Δουβίκα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου τους επέτρεψε να κάνουν το παιχνίδι τους.

Το Κόσοβο βέβαια ήταν αυτό που είχε μία καλή στιγμή με τον αρχηγό του Ραχμάνι στο 67' αλλά η κεφαλιά του πέρασε λίγο άουτ από την εστία του Βλαχοδήμου. Ένα σουτ του Βοϊβόντα τέσσερα λεπτά μετά δεν μπόρεσε να θεωρηθεί απειλή για την Ελλάδα, η οποία ήθελε να χτυπήσει μέσω των αντεπιθέσεων της και στηριζόμενη κυρίως στην αριστερή της πλευρά αλλά πέρα από μία κεφαλιά του Μαυροπάνου στο 49' δεν είχε να επιδείξει τίποτα περισσότερο.

Ο στόχος βέβαια για τους παίκτες του Φαν Σιπ ήταν απλά να κρατήσουν το προβάδισμα τους, ο Μουρίκι προσπάθησε να ισοφαρίσει με ένα σουτ στο 86' αλλά ο Βλαχοδήμος είχε τον έλεγχο της φάσης. Οι Κοσοβάροι πίεσαν στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και τελικά κατάφεραν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης στο 92'. Ο Χαντεργκιονάι πήρε την πρώτη κεφαλιά μέσα στην περιοχή, ο Μουρίκι εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Βλαχοδήμου, νίκησε τον Τζαβέλλα στον αέρα και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Πλέον η υπόθεση πρόκριση για την Ελλάδα δυσκολεύει πάρα πολύ καθώς βρίσκεται στην 4η θέση του ομίλου με 3 βαθμούς, την ώρα που η Ισπανία είναι πρωτοπόρος με 10 και η Σουηδία 2η με 9.

Κόσοβο(Μπερνάρ Σαλόν): Μούριτς, Βόιβοντα, Ράχμανι, Αλίτι (78' Φαζλίσι), Χαντέργιοναϊ, Χαλίμι (84' Μουσλίγια), Ντρέσεβιτς, Μπερίσα (78' Λόσαι), Κάστρατι (46' Μπίτικι), Μούρικι, Ράσιτσα

Ελλάδα(Τζον Φαν Σιπ): Βλαχοδήμος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Γιαννούλης, Ανδρούτσος, Τσιμίκας (89' Παπαδόπουλος) Σιώπης, Μπουχαλάκης, Μπακασέτας, Παυλίδης (80' Φούντας), Δουβίκας (63' Μάνταλος).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.