Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΠΑΟΚ - Λίνκολν Ρεντ Ιμπς 2-0: Έκανε το καθήκον του και προκρίθηκε (video)

ΠΑΟΚ - Λίνκολν Ρεντ Ιμπς 2-0: Έκανε το καθήκον του και προκρίθηκε (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
9/12/2021 23:52
Ο ΠΑΟΚ νίκησε στην Τούμπα τη Λίνκολν Ρεντ Ιμπς με 2-0 στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ και σε συνδυασμό με την ήττα της Σλόβαν Λίμπερετς από την Κοπεγχάγη στη Δανία, πήρε το εισιτήριο για τη φάση των «32» της νεοσύστατης διοργάνωσης.

Οι «ασπρόμαυροι» επικράτησαν χάρη σε τέρματα των Ζίβκοβιτς και Σβαμπ σε πρώτο και δεύτερο ημίχρονο αντίστοιχα. Με αυτό το «τρίποντο» η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έφτασε τους 11 βαθμούς και τερμάτισε δεύτερη πίσω από την πρωτοπόρο Κοπεγχαγή που συγκέντρωσε 15, ενώ ακολούθησαν η Σλόβαν Λίμπερετς με 8 και η Λίνκολν Ρεντ Ιμπς δίχως πόντο.

Πλέον ο «δικέφαλος του Βορρά» θα αντιμετωπίσει μία από τις οκτώ ομάδες που τερμάτισαν στην τρίτη θέση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Τα μοναδικά άσχημα μαντάτα για τον Ρουμάνο προπονητή της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ήταν ότι αποκόμισαν τραυματισμού οι Ελ Καντουρί, Σβαμπ και Τέιλορ, χωρίς να γνωρίζει ακόμα κανείς το ακριβές μέγεθος του προβλήματος που ταλαιπωρεί τον καθέναν τους.

Προβάδισμα από νωρίς με Ζίβκοβιτς

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα καταγράφηκε στο 7' και ήταν για τους φιλοξενούμενους, με τον Γουόκερ να σουτάρει πάνω από τα δοκάρια, λίγο έξω από την περιοχή.

Δέκα λεπτά αργότερα όμως ήταν ο ΠΑΟΚ αυτός που στην πρώτη του μεγάλη φάση άνοιξε το σκορ. Μετά από καλή ανάπτυξη από τα αριστερά, ο Σίντκλεϊ σέντραρε όμορφα και ο Ζίβκοβιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κόλινγκ για το 1-0.Οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στην ισοφάριση τρία λεπτά αργότερα, ωστόσο το απευθείας φάουλ του Γουόκερ αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Πασχαλάκη.

Στο 28' η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πλησίασε σε δεύτερο γκολ. Ο Μουργκ βρέθηκε μέσα στην περιοχή και πλάσαρε όμορφα, ωστόσο ο Κόλινγκ έσωσε την εστία του διώχνοντας σε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα ξανά ο ΠΑΟΚ πλησίασε σε δεύτερο τέρμα, με τον Αουγκούστο να σουτάρει στη γωνία και τον Κόλινγκ να αποκρούει ξανά ενστικτωδώς.

Ο ΠΑΟΚ κυριαρχούσε απόλυτα στο χορτάρι και στο 43' έχασε ακόμα μία πολύ μεγάλη ευκαιρία, με τον Μουργκ να μην γυρνάει σωστά για τον Σβιντέρσκι ο οποίος ήταν μόνος του προ κενής εστίας, στην τελευταία σημαντική φάση του πρώτου μέρους.

«Κλείδωσε» τη νίκη και την πρόκριση χωρίς πρόβλημα

Η επανάληψη ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν να ελέγχουν την κατάσταση στο χορτάρι της Τούμπας. Στο 55' ο Ζίβκοβιτς από σκόρερ έγινε δημιουργός και ο Σβαμπ ήταν αυτός που πέτυχε το 2-0.

Το... νερό είχε μπει πια στο αυλάκι και το μόνο που ενδιέφερε την ελληνική ομάδα, ήταν να υπερασπιστεί το υπέρ της αποτέλεσμα, καθώς γνώριζε ότι στη Δανία η Κοπεγχάγη νικούσε τη Σλόβαν Λίμπερετς και δεν υπήρχε απαίτηση για περισσότερα τέρμα.

Ο στόχος επετεύχθη δίχως την παραμικρή σημαντική ανησυχία και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους Θεσσαλονικείς να προκρίνονται, χάνοντας παράλληλα αρκετές ευκαιρίες για ένα μεγαλύτερο σκορ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ (61' Λύρατζης), Μιχάι, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Σβαμπ (74' Σβαμπ), Μουργκ, Αουγκούστο (67' Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (67' Άκπομ).

Λίνκολν Ρεντ Ιμπς (Ραούλ Καστίγιο): Κόλινγκ, Σέρτζαντ, Ρ. Τσιπόλινα, Λόπες, Τοσκάνο, Ρόναν (72' Καραλιέρο), Γιαχάγια, Ανιόν, Μπρίτο (78' Αράιζα), Γκόμεθ, Γουόκερ (65' Οκράν).

Δείτε τα highlights του αγώνα:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.