Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΟΦΗ-Άρης 0-2: Πάλι νίκη και πρόκριση στα προημιτελικά για τους «κίτρινους» (videos)

ΟΦΗ-Άρης 0-2: Πάλι νίκη και πρόκριση στα προημιτελικά για τους «κίτρινους» (videos)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
23/12/2021 17:01
Ο Άρης επικράτησε με 2-0 του ΟΦΗ στο Ηράκλειο και πήρε έτσι την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Μπρούνο Γκάμα (49' πεν.) και ο Καμαρά (81') ήταν οι σκόρερ των φιλοξενούμενων, με δέκα παίκτες σε όλο το δεύτερο μέρος αγωνίζονταν οι Κρητικοί.

Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να διπλασιάσουν τις νίκες επί του ΟΦΗ που μπήκε στο παιχνίδι για να παλέψει να κάνει την ανατροπή, η αποβολή του Μεγιάδο όμως στο 43' τον έφερε σε αρκετά δύσκολη θέση και ο Άρης διαχειρίστηκε πολύ σωστά το παιχνίδι στην επανάληψη.

Καλός ρυθμός, λίγες ευκαιρίες και μία αποβολή

Ο ΟΦΗ «κυνηγούσε» μία μεγάλη ανατροπή καθώς η ήττα με 3-1 στον πρώτο αγώνα δεν του άφηνε και πολλές ελπίδες, προσπάθησε να επιτεθεί από την αρχή και στο 13' όταν ο Μαρινάκης έκανε τη σέντρα-σουτ αλλά ο Κουέστα έπεσε και έδιωξε στη γωνία του.

Στη συνέχεια της φάσης ο Άρης προσπάθησε να φύγει στην αντεπίθεση, με τον Εντιαγέ να μπαίνει στην περιοχή αλλά να μην κάνει καλό γύρισμα και να χάνεται μία καλή στιγμή.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν καλός, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα και τους φιλοξενούμενους να αμύνονται σωστά έχοντας βέβαια στο μυαλό τους και το προβάδισμα του πρώτου παιχνιδιού.

Το πρώτο μέρος δεν είχε να δείξει κάποια μεγάλη στιγμή για τις δύο ομάδες και μόνο στις καθυστερήσεις ανέβηκε η ένταση. Ο Μεγιάδο στο 43' σταμάτησε αντικανονικά από πίσω με τάκλιν τον Καμαρά, ο Τσακαλίδης αρχικά έδειξε την κίτρινη κάρτα αλλά ύστερα από υπόδειξη του VAR, ήλεγξε τη φάση και αποφάσισε να δείξει την κόκκινη κάρτα στο μέσο του ΟΦΗ.



Εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική του υπεροχή ο Άρης

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε από τελείως διαφορετική βάση και πολύ γρήγορα ο Άρης εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό του πλεονέκτημα. Στο 48' ο Μαρινάκης βρήκε τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή, ο Τσακαλίδης υπέδειξε την παράβαση και ο Μπρούνο Γκάμα ευστόχησε για το 1-0.



Το γκολ αυτό έδιωξε το όποιο άγχος μπορεί να είχαν οι φιλοξενούμενοι και παράλληλα «έσβησε» τις όποιες ελπίδες είχαν οι γηπεδούχοι για την ανατροπή. Ο Άρης έπαιζε με περισσότερη άνεση πλέον, απείλησε με κάποια σουτ και «άγγιξε» το 2-0 στο 68' όταν ο Σάσα γύρισε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Βούρος στην προσπάθεια του να διώξει την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βάτερμαν.

Ο Καμαρά ήταν αυτός που έψαχνε περισσότερο το γκολ από πλευράς φιλοξενούμενων, έφτασε κοντά στο να το πετύχει στο 73' αλλά ο Βάτερμαν τον σταμάτησε και τέσσερα λεπτά μετά ο Στάικος απείλησε για την ισοφάριση αλλά ο Κουέστα έδιωξε πλάγια τη μπάλα.

Στο 81' ωστόσο ο Καμαρά έκανε το 2-0. Ο Σάσα έκλεψε ωραία τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, πάσαρε για τον Μαυριτανό φορ και αυτός μέσα από την περιοχή πλάσαρε σωστά τον Βάτερμαν.



Στα εναπομείναντα λεπτά δεν ήταν δυνατό να αλλάξει κάτι και έτσι ο Άρης πήρε μία σημαντική πρόκριση και περιμένει να μάθει τον αντίπαλο του στα ημιτελικά.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.