Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΑΕΚ - Παναιτωλικός 1-2: Επική ανατροπή από τους Αγρινιώτες, ταπείνωσαν την Ένωση στο ΟΑΚΑ  (video)

ΑΕΚ - Παναιτωλικός 1-2: Επική ανατροπή από τους Αγρινιώτες, ταπείνωσαν την Ένωση στο ΟΑΚΑ (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
16/1/2022 19:11
Ο Παναιτωλικός έριξε τη «βόμβα» της 18ης αγωνιστικής της Super League Interwetten, νικώντας 2-1 στο ΟΑΚΑ την τραγική ΑΕΚ, φτάνοντας μάλιστα σε αυτό το ιστορικό «διπλό» με μεγαλειώδη ανατροπή.

Το συγκρότημα του Γιάννη Αναστασίου με αυτό το σπουδαίο «τρίποντο» ανέβηκε στους 18 βαθμούς και συγκατοικεί στην ένατη θέση με το Βόλο, ενώ παράλληλα πανηγύρισε και την πρώτη νίκη στην ιστορία του μέσα στο «σπίτι» της Ένωσης.

Στον αντίποδα, οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν δεύτερο σερί ματς εντός έδρας -είχε προηγηθεί η ήττα από τον ΟΦΗ- κι έπεσαν στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα μένοντας στους 33 βαθμούς και βλέποντας τον ΠΑΟΚ να τους ξεπερνάει.

Προβάδισμα με Ανσαριφάρντ

Η ΑΕΚ δεν ενθουσίασε σε καμία περίπτωση με την εικόνα της στο πρώτο μέρος, ωστόσο είχε τον έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Οι καλές φάσεις απουσίασαν μπροστά από τις δύο εστίες κι όλα έδειχναν ότι οι δύο αντίπαλοι θα πήγαιναν ισόπαλοι χωρίς τέρματα στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Τελικά στο 44' ο Ανσαριφάρντ με υπέροχη ατομική ενέργεια «χόρεψε» τον Βργκοτς και πλάσαρε ωραία τον Μελίσσα για το 1-0.

Το πίστεψε και το γύρισε με γκολάρες ο Παναιτωλικός

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι δεν έδειξαν καμία διάθεση για να παραδοθούν στους γηπεδούχους. Όσο κυλούσε ο χρόνος έδειχναν να το πιστεύουν όλο και περισσότερο.

Ο Γιάννης Αναστασίου προχώρησε σε διορθωτικές κινήσεις που έπιασαν τόπο. Στο 78' η ΑΕΚ βρισκόταν χωρίς κανέναν απολύτως λόγο πολύ ψηλά στο γήπεδο και το «πλήρωσε». Ο Καρέλης έφυγε μόνος του πίσω από τη μεσαία γραμμή και πλάσαρε ιδανικά τον Τσιντώτα για το 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι δεν σταμάτησαν εκεί και ήταν φανερό πλέον ότι είχαν το μομέντουμ με το μέρος τους. Ο δημιουργός του πρώτου τέρματος έγινε εκτελεστής. Ο Μεντόσα στο 84' πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και μ' ένα εκπληκτικής ομορφιάς σουτ την έστειλε να αναπαυτεί στο βάθος της εστίας της ΑΕΚ για το 1-2.

Στα τελευταία λεπτά οι «κιτρινόμαυροι» πίεσαν χωρίς πλάνο και προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση με μακρινά σουτ και σέντρες. Δίχως να χάσουν ούτε μία μεγάλη ευκαιρία, το σφύριγμα της λήξης τους βρήκε να φεύγουν με σκυμμένο το κεφάλι, την ώρα που οι Αγρινιώτες πανηγύριζαν την ιστορική επιτυχία τους.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Μοχαμαντί, Τζαβέλλας, Βράνιες, Σβάρνας (80’ Ρότα), Σιμόες (88’ Κοσίδης), Λε Ταλέκ (80’ Σάκχοφ), Μάνταλος, Λιβάι Γκαρσία (65’ Τσούμπερ), Άμραμπατ, Ανσαριφάρντ (88’ Γέβτιτς).

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Χουχούμης, Κορνέλιους, Βργκοτς, Λούι, Φλόρες, Αντούνες (64’ Μάρντεσον), Μεντόσα (85’ Τσιγγάρας), Ντουάρτε (85’ Μαλλής), Μπαρμπόσα (70’ Μόρσεϊ), Βέργος (70’ Καρέλης).

Δείτε τα γκολ του αγώνα και τα highlights:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.