Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Θρίαμβος για Ρέιντζερς στο «Βεστφάλεν», όλα ανοιχτά για Μπαρτσελόνα και Νάπολι (videos)

Γιουρόπα Λιγκ: Θρίαμβος για Ρέιντζερς στο «Βεστφάλεν», όλα ανοιχτά για Μπαρτσελόνα και Νάπολι (videos)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/2/2022 23:59
Η Ρέιντζερς κέρδισε με το εντυπωσιακό 4-2 την Ντόρτμουντ μέσα στο «Βεστφάλεν» και πήρε σημαντικό σκορ πρόκρισης εν όψει της ρεβάνς στο «Άιμπροξ». Ανοιχτοί λογαριασμοί στα Μπαρτσελόνα- Νάπολι και Λειψία-Σοσιεδάδ, προβάδισμα για Σεβίλλη, Μπέτις, Πόρτο και Σερίφ.

Την έκπληξη της βραδιάς έκανε η Ρέιντζερς, η οποία πήρε μεγάλο «διπλό» με 4-2 στην έδρα της Ντόρτμουντ, εκ των φαβορί για την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι «Τζερς» χτύπησαν στις στατικές φάσεις και πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων μέσα σ’ ένα τρίλεπτο με τους Ταβερνιέ (38’ πεν.) και Μορέλος (41’), ενώ στο 49’ έκαναν τρία τα τέρματα τους με τρομερό σουτ του Λούντστραμ έξω από την περιοχή. Η Ντόρτμουντ έδειξε σφυγμό μειώνοντας στο 51’ με όμορφο σουτ του Μπέλιγχαμ από το ημικύκλιο αλλά η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε για πολύ, αφού δύο λεπτά μετά η Ρέιντζερς χτύπησε στο τρανζίσιον και έκανε το 4-1 με πλασέ του Μορέλος. Οι Βεστφαλοί, που έπαιζαν χωρίς τον Χάαλαντ κατάφεραν απλώς να μειώσουν στο 82’ με τον Γκερέιρο, αποκτώντας ελπίδες για την ανατροπή στη ρεβάνς.



Ανοιχτοί λογαριασμοί για Μπαρτσελόνα και Νάπολι


Μπαρτσελόνα και Νάπολι αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο «Καμπ Νου» και όλα θα κριθούν στη ρεβάνς του «Ντιέγκο Μαραντόνα». Οι «παρτενοπέι» προηγήθηκαν στο 29’ με τον Ζιελίνσκι ο οποίος νίκησε με διπλή προσπάθεια τον Τερ Στέγκεν, αλλά οι «μπλαουγκράνα» ισοφάρισαν στο 59’ με εύστοχο πέναλτι του Φεράν Τόρες. Ο Ισπανός παρά το γκολ που σημείωσε, ήταν ο μοιραίος των «μπλαουγκράνα» αφού έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ του αγώνα στο πρώτο μέρος και άλλες δύο κλασσικές στιγμές για να ολοκληρώσει την ανατροπή.


Ματσάρα στην Αγία Πετρούπολη


«Βροχή» τα γκολ στην Αγία Πετρούπολη, με την Μπέτις να παίρνει σπουδαία νίκη με 3-2 επί της Ζενίτ. Εκπληκτικό το πρώτο μέρος, με τους Ανδαλουσιανούς να παίρνουν προβάδισμα δύο τερμάτων μέσα σε δέκα λεπτά με τους Ροντρίγκες (8’) και Γουίλιαν Χοσέ (18’), όμως οι Ρώσοι έκαναν το μεγάλο comeback σε τρία λεπτά με Τζιούμπα (25’) και Μάλκομ (28’), ενώ είχαν μεγάλη ευκαιρία για το 2-3. Ωστόσο ένα λάθος της άμυνας τους στο 41’ επέτρεψε στην Μπέτις να πάρει εκ νέου το προβάδισμα με τον Γκουαρντάντο. Στο δεύτερο μέρος η Ζενίτ είχε δοκάρι με τον Κουζιάεβ όμως η ομάδα του Πελεγκρίνι υπερασπίστηκε το υπέρ της σκορ και γυρνάει με σκορ πρόκρισης στην Ανδαλουσία.



Συνεχίζει τις εκπλήξεις η Σερίφ


Η μεγάλη έκπληξη του Τσάμπιονς Λιγκ, Σερίφ συνεχίζει να εντυπωσιάζει και στο Γιουρόπα Λιγκ, επικρατώντας με 2-0 της Μπράγκα στο Τιρασπόλ. Οι Μολδαβοί που είχαν βασικούς τους Αθανασιάδη και Ευαγγέλου προηγήθηκαν στο 43’ με πέναλτι του Τιλ και στο 82’ «κλείδωσαν» τη νίκη με τον Τραορέ έπειτα από τραγικό λάθος στην άμυνα των Αρσεναλίστας. Ενδιάμεσα στα δύο γκολ ο Αθανασιάδης προχώρησε σε μια σωτήρια επέμβαση, κρατώντας το μηδέν για την Σερίφ.



Η πρόκριση θα κριθεί στο «Ανοέτα»


Η Σοσιεδάδ με ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας, απέσπασε ισοπαλία 2-2 με την Λειψία στην Γερμανία και έτσι η πρόκριση για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ θα κριθεί στο «Ανοέτα». Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν δύο φορές στο σκορ με τους Λε Νορμάν (9’) και Ογιαρθάμπαλ (65’ πεν.), στις δύο τελικές τους εντός εστίας στο ματς, αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν ισάριθμες με τους Ενκουνκού (31’) και Φόρσμπεργκ (82’ πεν.) και όλα θα κριθούν πλέον στη ρεβάνς.



Το έφερε... τούμπα με Μαρτίνεθ η Πόρτο


Η Πόρτο κέρδισε με ανατροπή (2-1) την Λάτσιο στο «Ντραγκάο» και απέκτησε το προβάδισμα για την πρόκριση στους «16». Οι «λατσιάλι» προηγήθηκαν στο 23’ με τρομερό τακουνάκι του Ζακάνι αλλά οι «δράκοι» το έφεραν… τούμπα με δύο γκολ του Μαρτίνεθ, ο οποίος ισοφάρισε στο 37’ με υπέροχη κεφαλιά και ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 49’ με δεξί σουτ. Οι Ιταλοί που έπαιζαν χωρίς τον Ιμόμπιλε δεν μπόρεσαν να βρουν απάντηση και μάλιστα κινδύνευσαν με τρίτο γκολ που θα έκανε σαφώς πιο δύσκολο το έργο τους στη ρεβάνς του «Ολίμπικο».



Πήρε προβάδισμα σε δύο λεπτά η Σεβίλλη


Η «βασίλισσα» του Γιουρόπα Λιγκ, Σεβίλλη κέρδισε με 3-1 την μαχητική Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» και έθεσε γερές βάσεις πρόκρισης εν όψει της ρεβάνς στο «Μάξιμιρ». Και τα τέσερα γκολ σημειώθηκαν στο πρώτο μέρος, με τους Ανδαλουσιανούς να προηγούνται στο 13’ με πέναλτι του Ράκιτιτς και τους Κροάτες να ισοφαρίζουν σε 1-1 στο 41’ με τον Όσιτς. Ωστόσο η Σεβίλλη έβγαλε άμεση αντίδραση και βρήκε δύο γκολ πριν το ημίχρονο με τους Οκάμπος (44’) και Μαρσιάλ (45+1’), με τον τελευταίο να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τη νέα του ομάδα. Το σκορ δεν άλλαξε στην επανάληψη, με την Ντιναμό πάντως να αποδεικνύεται σκληρό καρύδι απέναντι στην ομάδα του Τζούλεν Λοπετέγκι.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.