Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πολωνία, Σουηδία και Τσεχία ζητούν να μην γίνουν τα πλει-οφ του Μουντιάλ στην Μόσχα

Πολωνία, Σουηδία και Τσεχία ζητούν να μην γίνουν τα πλει-οφ του Μουντιάλ στην Μόσχα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/2/2022 18:30
Μέσω κοινής ανακοίνωσης, οι ομοσπονδίες ποδοσφαίρου της Τσεχίας, της Πολωνίας και της Σουηδίας ζητάνε να μην γίνουν στη Ρωσία τα πλει-οφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον Μάρτιο.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία οδηγεί την UEFA να πάρει αποφάσεις σχετικά με τη διεξαγωγή αγώνων σε ρωσικά εδάφη. Εκτός από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στην Αγία Πετρούπολη, υπάρχει θέμα και με τη διεξαγωγή των πλει-οφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Όπως προέκυψε στην κλήρωση των πλει-οφ για το Μουντιάλ του Κατάρ, ο πρώτος ημιτελικός στο δεύτερο μονοπάτι είναι αυτός ανάμεσα σε Ρωσία και Πολωνία που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο στην Μόσχα. Ο νικητής αυτού του αγώνα θα είναι γηπεδούχος στον τελικό και θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Σουηδία-Τσεχία.

Ωστόσο οι εξελίξεις με τον πόλεμο ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία, οδήγησε τις ομοσπονδίες ποδοσφαίρου της Πολωνίας, της Τσεχίας και της Σουηδίας να ζητήσουν από κοινού τη μη διεξαγωγή των πλει-οφ σε ρωσικό έδαφος.

Η κοινή ανακοίνωση:

Οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Πολωνίας, της Σουηδίας και της Τσεχίας καταδικάζουν κατηγορηματικά την επιθετικότητα της Ρωσίας προς την Ουκρανία. Ενόψει της τρέχουσας κατάστασης, η Πολωνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (PZPN), η Σουηδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (SvFF) και η Τσέχικη Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FAČR) εκφράζουν μια σταθερή θέση που έχει προγραμματιστεί για τις 24 και 29 Μαρτίου του τρέχοντος έτους. Οι αγώνες πλέι οφ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ δεν πρέπει να διεξαχθούν στην Ρωσία.

Οι υπογράφοντες αυτής της έκκλησης δεν επιθυμούν το ταξίδι στη Ρωσία και το να παίξουν εκεί ποδοσφαιρικούς αγώνες. Η στρατιωτική κλιμάκωση που παρατηρούμε συνδέεται με σοβαρές συνέπειες και σημαντική μείωση του επιπέδου ασφαλείας για τις αντιπροσωπείες και τις επίσημες αντιπροσωπείες μας.

Αναμένουμε λοιπόν άμεση ανταπόκριση από τη FIFA και την UEFA και την παρουσίαση εναλλακτικών λύσεων για τους επόμενους αγώνες.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.