Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Βιάλι: «Φοβάμαι να πεθάνω, η αρρώστια μπορεί να σου δείξει ποιος είσαι»

Βιάλι: «Φοβάμαι να πεθάνω, η αρρώστια μπορεί να σου δείξει ποιος είσαι»

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
10/3/2022 15:02
Ο Τζιανλούκα Βιάλι συγκλόνισε με τα λόγια του αναφορικά με την περιπέτειά του με τον καρκίνο και για τον τρόπο που βλέπει πλέον τη ζωή.

Ο 57χρονος παλαίμαχος επιθετικός εργάζεται πλέον στην Εθνική Ιταλίας, στο πλευρό του προπονητή Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ που θα κάνει πρεμιέρα σε περίπου μία εβδομάδα (18/10), κλήθηκε να μιλήσει μεταξύ άλλων για την περιπέτεια της υγείας του.

Μάλιστα δεν δίστασε να γίνει ιδιαίτερα αποκαλυπτικός.

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του:

Φοβάμαι να πεθάνω, το παραδέχομαι. Δεν ξέρω πότε θα σβήσει το φως και τι θα υπάρχει στην απέναντι πλευρά. Υπό μία έννοια, όμως, είμαι και ενθουσιασμένος, τρόπος του λέγειν, που θα το ανακαλύψω. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι η έννοια του θανάτου βοηθάει για να εκτιμήσουμε τη ζωή. Το άγχος για το αν θα μπορέσω να ολοκληρώσω όλα όσα θέλω, το γεγονός ότι είμαι τρομερά ενθουσιασμένος από όλα τα πρότζεκτ που έχω, είναι κάτι που με κάνει να αισθάνομαι πολύ τυχερός.

Η αρρώστια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υποφέρεις πάντα. Υπάρχουν και πολύ όμορφες στιγμές. Η ζωή -και αυτό δεν το έχω πει εγώ- είναι 20% αυτό που σου συμβαίνει και 80% ο τρόπος με τον οποίο αντιδράς σε αυτό. Και η αρρώστια μπορεί να σου διδάξει πολλά για το ποιος είσαι. Μπορεί να είναι και μια ευκαιρία, υπό αυτή την έννοια. Χωρίς να εννοώ ότι είμαι και ευγνώμων στον καρκίνο, μην τρελαθούμε.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.