Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σκάνδαλο στην Ολλανδία με παίκτες της Eredivisie να εμπλέκονται σε κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού

Σκάνδαλο στην Ολλανδία με παίκτες της Eredivisie να εμπλέκονται σε κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
1/4/2022 18:25
Συθέμελά τραντάxτηκε το ολλανδικό ποδόσφαιρο από το ρεπορτάζ της εφημερίδας «AD» που εμπλέκει παίκτες της Eredivisie σε κύκλωμα παράνομου στοιχήματος.

Στην Eredivisie απαγορεύεται από το νομικό καθεστώς οποιαδήποτε εμπλοκή παικτών σε στοιχηματικά γεγονότα, άρα εκ των πραγματών οποιασδήποτε στοιχηματισμός είναι παράνομο, αλλά το ρεπορτάζ της «AD» το πάει ένα βήμα παραπέρα με όσα αποκαλύπτει.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα μάλιστα, δύο παίκτες της Σπάρτα Ρότερνταμ και συγκεκριμένα οι Τομ Μπόγκελσνταϊκ και Άαρον Μέιερς φέρονται να είναι μικρομέτοχοι στην εταιρία Edobet, διατηρώντας το 3% των μετοχών της συνολικά.

Ο Μπόγκελσταϊκ μάλιστα, παροουσιάζεται να υποσχέθηκε αποπληρωμή του ποσού αγοράς των μετοχών, με το επίδομα που παίρνουν οι επαγγελματίες ολλανδοί ποδοσφαιριστές όταν αποσυρθούν!

Ο ίδιος παίκτης είχε κατηγορηθεί και πέρυσι, μετά από σχετικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου NOS, πως δέχτηκε εσκεμμένα κίτρινη κάρτα σε αγώνα, με το εν λόγω γεγονός να συγκεντρώνει υπερβολικά μεγάλο τζίρο στοιχηματικά.

Παράλληλα γίνεται λόγος για μεγάλο αριθμό παικτών από όλες τις κατηγορίες, που έχουν προχωρήσει σε παράνομο στοιχηματισμό, ενώ ειδική μνεία στο ρεπορτάζ της «AD» γίνεται στον άσο της Άλκμααρ, Τζλόρντι Κλάσι, που φέρεται να έκανε μεταφορά ενός ποσούς κοντά στα 30.000 ευρώ σε λογαριασμό της εταιρείας.

Η Edobet είχε βρεθεί πέρυσι στο επίκεντρο, κατηγορούμενη για εμπλοκή σε ξέπλυμα χρήματος και εμπόριο ναρκωτικών. Στη δίκη μάλιστα, που είχε διεξαχθεί κατέθεσαν οι πρώην Ολλανδοί διεθνείς παίκτες Γουέσλϊ Σνάινερ και Ντιρκ Κάουτ που διατηρούσαν λογαριασμούς στην εν λόγω εταιρεία και στοιχημάτιζαν.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η Edobet προσέφερε την ευκαιρία απόκτησης μετοχών αξίας 50.000 ευρώ με τον ίδιο τρόπο (σ.σ αποπληρωμή με το εφάπαξ επίδομα) και σε άλλους ποδοσφαιριστές, όπως τον πρώην εξτρέμ του Άγιαξ, Ρικάρντο Κίσνα, ο οποίος φέρεται να αρνήθηκε την προσφορά, αλλά να συνέχισε να στοιχηματίζει, κάτι που απαγορεύεται ρητά από το νομικό καθεστώς της Eredivisie.

Προς το παρόν οι εμπλεκόμενοι παίκτες, όσο και η Σπάρτα Ρότερνταμ αρνούνται τις κατηγορίες, ωστόσο η «AD» δεσμεύτηκε πως τις επόμενες ημέρες θα φέρει στο φως της δημοσιότητας κι άλλα στοιχεία που θα αποδείξουν το μέγεθος του σκανδάλου.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.