Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ο Χοακίν έγινε «μύθος» χαρίζοντας το Κύπελλο Ισπανίας στην Ρεάλ Μπέτις πριν την αποχαιρετίσει (videos)

Ο Χοακίν έγινε «μύθος» χαρίζοντας το Κύπελλο Ισπανίας στην Ρεάλ Μπέτις πριν την αποχαιρετίσει (videos)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
24/4/2022 10:20
Ιστορία έγραψε ο Χοακίν Σάντσεθ τα ξημερώματα της Κυριακής (24/4) όταν η Ρεάλ Μπέτις κατάφερε να «λυγίσει» την Βαλένθια (με 5-4 στα πέναλτι) στον τελικό του Κόπα Ντελ Ρέι και να στεφθεί Κυπελλούχος Ισπανίας για τρίτη φορά στην ιστορία της.

Μετά από έναν δραμτικό τελικό που έληξε ισόπαλος 1-1 σε κανονική διάρκεια και παράταση, με τους Ιγκλέσιας (11΄) και Δούρο (30΄) σημείωσαν τα γκολ για Μπέτις και Βαλένθια αντίστοιχα, το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι. Εκεί ο Μούσα αστόχησε στο τέταρτο κατά σειρά για τις «νυχτερίδες», με την Μπέτις να ευστοχεί όμως και στα πέντε και να κατακτά το τρόπαιο.



Κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης ο 38χρονος αρχηγός των «πράσινων» Χοακίν Σάντσεθ, ο οποίος ξέσπασε σε δάκρυα μετά το τέλος της αναμέτρησης. Ο Ισπανός άσος που έκανε το ντεμπούτο του το 2002, σε ηλικία 16 ετών με την ομάδα, γύρισε για μία δεύτερη θητεία το 2015 και έναν μήνα πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση κατέκτησε ξανά ένα τρόπαιο με τον σύλλογο, μετά το Κύπελλο τη σεζόν 2004-05.



Έγινε έτσι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Ρεάλ Μπέτις που πανηγυρίζει δύο τρόπαια με τη φανέλα της, με την οποία έχει πραγματοποιήσει 494 εμφανίσεις σε όλς τις διοργανώσεις, πετυχαίοντας και 67 γκολ.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.