Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης 4-3: Πήραν τη ματσάρα οι «πολίτες», ζωντανή για τελικό η «βασίλισσα» (video)

Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης 4-3: Πήραν τη ματσάρα οι «πολίτες», ζωντανή για τελικό η «βασίλισσα» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/4/2022 23:56
Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 4-3 της Ρεάλ σ’ έναν συγκλονιστικό ημιτελικό στο «Έτιχαντ» και απέκτησε το προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ εν όψει της ρεβάνς στο «Μπερναμπέου». Ντε Μπρόινε (2’), Ζεσούς (11’), Φόντεν (53’) και Σίλβα (74’) τα γκολ για τους «πολίτες», μείωσε με Μπενζεμά (33’, 82’) και Βινίσιους (55’) η «βασίλισσα» και έμεινε ζωντανή για τον τελικό.

Σ’ έναν από τους κορυφαίους ημιτελικούς όλων των εποχών, η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε με 4-3 την Ρεάλ Μαδρίτης στο «Έτιχαντ» κι έκανε το πρώτο βήμα για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ένα παιχνίδι με εκπληκτικό ρυθμό στη μεγαλύτερη διάρκεια, με τους «πολίτες» να ήταν μεν κυρίαρχοι αλλά την «βασίλισσα» να αποδεικνύεται πολύ σκληρή για να πεθάνει.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα προηγήθηκε πολύ νωρίς με 2-0 (2’ Ντε Μπρόινε, 11’ Ζεσούς) και συνέχιζε να πιέζει για 3ο γκολ, όμως η Ρεάλ στη δεύτερη ευκαιρία της στο ματς κατάφερε να μειώσει σε 2-1 με εκπληκτικό πλασέ του Μπενζεμά (33’), ο οποίος συνέχισε από εκεί που σταμάτησε κόντρα σε Παρί Σεν Ζερμέν και Τσέλσι.

Οι γηπεδούχοι διατήρησαν τον έλεγχο, «άγγιξαν» το 3ο γκολ και το βρήκαν στο 55’ με τον Φόντεν, αλλά δύο λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 3-2 με όμορφη κούρσα του Βινίσιους. Η Σίτι απάντησε στο 74’ με εκπληκτικό σουτ του Μπερνάρντο Σίλβα και πάλι όμως η Ρεάλ κατάφερε να βγει από την πολύ δύσκολη θέση, μειώνοντας σε 4-3 με εύστοχο πέναλτι του Μπενζεμά, ο οποίος έφτασε τα 14 γκολ στη διοργάνωση, προσπερνώντας τον Λεβαντόφσκι.

Το ματς:


Ξεκίνημα με γκολ

Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος της Μάντσεστερ Σίτι δεν θα περίμενε τέτοιο ξεκίνημα από τους «πολίτες». Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα μπήκε φουριόζα στο ματς και προηγήθηκε μόλις στο 2ο λεπτό με κοντινή κεφαλιά του Ντε Μπρόινε, έπειτα από υπέροχη σέντρα του Μαχρέζ.



Η Σίτι συνέχιζε να πιέζει και στο 11’ έκανε το 2-0 με σκόρερ τον Ζεσούς, ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από σέντρα του Ντε Μπρόινε, γύρισε ωραία εντός περιοχής και εκτέλεσε τον Κουρτουά.



Η Ρεάλ αναγκάστηκε να βγει από την περιοχή της και στο 18’ είχε την πρώτη καλή στιγμή με πλασέ του Βινίσιους από θέση βολής όμως η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Από την πλευρά της η Σίτι εκμεταλλεύονταν τους πολλούς ελεύθερους χώρους που της παρουσιάζονταν και στο 26’ σπατάλησε τεράστια ευκαιρία για το 3-0. Ο Ντε Μπρόινε έβγαλε υπέροχα στον χώρο για τον Μαχρέζ, αυτός όμως επέλεξε να σουτάρει αντί να δώσει στον ελεύθερο Φόντεν στη μικρή περιοχή και η μπάλα πέρασε δίπλα από δοκάρι.



Η κλάση του Μπενζεμά έβαλε ξανά την Ρεάλ στο ματς

Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό, με τους γηπεδούχους να απειλούν άλλες δύο φορές με σουτ των Φόντεν (29’) και Ζιντσένκο (31’) τα οποία πέρασαν λίγο άουτ, ενώ ενδιάμεσα η Ρεάλ είχε καλή στιγμή με κεφαλιά του Αλάμπα, που «ξύρισε» το δοκάρι του Έντερσον. Εν τέλει η «Βασίλισσα» κατάφερε να μειώσει και να επιστρέψει στο ματς στο 33’ με (ποιον άλλον) τον Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος στράικερ σκόραρε με τρομερό τελείωμα στην κίνηση έπειτα από σέντρα του Μεντί, και έφτασε τα 13 γκολ στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και τα 40 στη σεζόν.



Η Ρεάλ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και στο 35’ απείλησε με μακρινό σουτ του Ροντρίγκο αλλά ο Έντερσον το «έβγαλε». Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Σίτι πήρε ξανά τον έλεγχο και πίεζε για ένα τρίτο γκολ, έχοντας καλή στιγμή λίγο πριν το φινάλε με απευθείας φάουλ του Φερναντίνιο που πέρασε στη θέση του τραυματία Στόουνς.

Τεράστια ευκαιρία με το… καλησπέρα για την Σίτι

Όπως και στο πρώτο μέρος έτσι και στην επανάληψη, η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε φουριόζα και στο 48’ σπατάλησε ανεπανάληπτη ευκαιρία για το 3-1. Ο Μαχρέζ έφυγε μόνος του στο τρανζίσιον και σημάδεψε το δοκάρι απέναντι από τον Κουρτουά, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Φόντεν πλάσαρε από κοντά αλλά ο Καρβαχάλ έδιωξε στη γραμμή.



Σκόραρε με τη... δεύτερη ο Φόντεν

Η φάση στο 48' αποδείχθηκε προειδοποιητική βολή, αφού πέντε λεπτά μετά (53') ο Φόντεν κατάφερε αυτή τη φορά να σημαδέψει σωστά, κάνοντας στο 3-1. Η φάση ξεκίνησε από εξαιρετική ενέργεια του Φερναντίνιο, ο οποίος έφυγε στα δεξιά και έκανε «γλυκιά» σέντρα στην μικρή περιοχή, εκεί όπου ο Άγγλος εξτρέμ ξέφυγε από τον Καρβαχάλ και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κουρτουά.



Από ωραίος… μοιραίος ο Φερναντίνιο

Πριν κοπιάσουν οι πανηγυρισμοί, η Ρεάλ κατάφερε να επιστρέψει στο ματς, μειώνοντας στο 55’ σε 3-2. Ο Φερναντίνιο που έβγαλε την ασίστ στο προηγούμενο γκολ έχασε τον Βινίσιους, αυτός διέσχισε το μισό γήπεδο από τα αριστερά, πάτησε περιοχή και νίκησε στο τετ-α-τετ τον Έντερσον. Ο Βραζιλιάνος μέσος της Σίτι ρίσκαρε αρκετά επιχειρώντας να κλέψει τη μπάλα και άφησε ελεύθερη όλη την πλευρά στον συμπατριώτη του. Το λάθος φαίνεται ότι τον επηρέασε, αφού δεν πατούσε σταθερά και στο 62’ η Ρεάλ δημιούργησε διπλή μεγάλη ευκαιρία από τα αριστερά αλλά ο Λαπόρτ και στις δύο περιπτώσεις επενέβη σωτήρια.



Κατέβασε το τέμπο η Σίτι και βρήκε 4ο γκολ με τον Σίλβα

Από το 60’ και μετά η Σίτι επιχείρησε να κατεβάσει το τέμπο, κρατώντας περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της. Αυτό δεν επέτρεπε στην Ρεάλ να βγει στο ανοιχτό γήπεδο, ενώ την ίδια ώρα η ίδια δημιουργούσε ρήγματα στην εύθραυστη μαδριλένικη άμυνα. συνέχιζε να δημιουργεί ευκαιρίες. Στο 68’ ο Ζιντσένκο έβγαλε σε θέση βολής τον Λαπόρτ, αλλά το πλασέ του τελευταίου στην κίνηση πήγε πάνω στον Κουρτουά.

Η υπεροχή της Σίτι μετουσιώθηκε σε γκολ έξι λεπτά αργότερα. Ο Ζιντσένκο ανατράπηκε έξω από την περιοχή, ο διαιτητής όμως έδωσε πλεονέκτημα και ο Μπερνάρντο Σίλβα με τρομερό σουτ έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι του Κουρτουά. Πριν κοπιάσουν οι πανηγυρισμοί, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά και σε 5ο γκολ με εκπληκτική ατομική ενέργεια του Μαχρέζ, ο οποίος πέρασε όλη την άμυνα και πλάσαρε από πλάγια θέση, με τη μπάλα να φεύγει παράλληλα από την εστία.



«Χτύπησε» ξανά ο Μπενζεμά

Το 4ο γκολ των «πολιτών» τους επηρέασε μάλλον αρνητικά, αφού επέλεξαν να ανεβάσουν ξανά το τέμπο παίζοντας παρορμητικά και το πλήρωσαν. Η Ρεάλ έβρισκε ξανά χώρους, απείλησε στο 78’ με σουτ του Μόντριτς που πέρασε λίγο άουτ και τέσσερα λεπτά κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Λαπόρτ. Οι Άγγλοι φώναξαν ότι η μπάλα πήγε στο χέρι του Ισπανού από το κεφάλι του, όμως στο VAR θεώρησαν πως υπήρξε παράβαση καθώς η τοποθέτηση του χεριού ήταν ψηλά. Ο Μπενζεμά ανέλαβε την εκτέλεση και με χτύπημα αλά Πανένκα μείωσε σε 4-3.



Η Σίτι δεν πτοήθηκε και στο 85’ σπατάλησε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Ντίας, ο οποίος και στις δύο περιπτώσεις δεν μπόρεσε από κοντά να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Στα τελευταία λεπτά, οι γηπεδούχοι δε θέλησαν να πάρουν μεγάλα ρίσκα και το τελικό 4-3 τους δίνει το προβάδισμα για τον τελικό, όμως διατηρεί παράλληλα ζωντανές και τις ελπίδες της Ρεάλ εν όψει της ρεβάνς στην Μαδρίτης.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον - Στόουνς (36’ Φερναντίνιο), Ντίας, Λαπόρτ, Ζιντσένκο - Μπερνάρντο Σίλβα, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε - Μαχρέζ, Γκαμπριέλ Ζεσούς (83’ Στέρλινγκ), Φόντεν.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά - Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα (46’ Νάτσο), Μεντί - Κρόος, Βαλβέρδε, Μόντριτς (79’ Ντάνι Θεμπάγιος) - Ροντρίγκο (70’ Καμαβινγκά), Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ (88’ Ασένσιο).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Πόρτο - Μίλαν 2-2 (3-4 πεν.): Οι Ιταλοί προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό του Youth League όπου θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό! (video)
Πόρτο - Μίλαν 2-2 (3-4 πεν.): Οι Ιταλοί προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό του Youth League όπου θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό! (video)
8 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Σίνα: «Ήθελα να πάρω τηλέφωνο τον Τζολάκη» (video)
Σίνα: «Ήθελα να πάρω τηλέφωνο τον Τζολάκη» (video)
10 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Λαμία: Με απουσίες και στο δεύτερο ημιτελικό
Λαμία: Με απουσίες και στο δεύτερο ημιτελικό
26/04/2022 21:09
«Βόμβα» από την «Bild» για επαφές της Μπάγερν Μονάχου με τον Χάαλαντ
«Βόμβα» από την «Bild» για επαφές της Μπάγερν Μονάχου με τον Χάαλαντ
26/04/2022 18:36
Αποσύρεται από την Εθνική Ιταλίας ο Κιελίνι
Αποσύρεται από την Εθνική Ιταλίας ο Κιελίνι
26/04/2022 16:20
Άρης: Μπήκε ο Σάσα ενόψει Παναθηναϊκού, ανατρέπει τα προγνωστικά ο Ιτούρμπε
Άρης: Μπήκε ο Σάσα ενόψει Παναθηναϊκού, ανατρέπει τα προγνωστικά ο Ιτούρμπε
26/04/2022 15:54
Μπαρτσελόνα: «Έδεσε» Αραούχο ως το 2026 με ρήτρα 1 δισεκατομμυρίου!
Μπαρτσελόνα: «Έδεσε» Αραούχο ως το 2026 με ρήτρα 1 δισεκατομμυρίου!
26/04/2022 15:40
ΠΑΟΚ: Νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου από τον Σαββίδη
ΠΑΟΚ: Νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου από τον Σαββίδη
26/04/2022 15:33
ΠΑΟΚ: Οριστικά χωρίς Βιεϊρίνια στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
ΠΑΟΚ: Οριστικά χωρίς Βιεϊρίνια στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
26/04/2022 15:22
Παναθηναϊκός: Χωρίς Κουρμπέλη και Πούγγουρα με Λαμία
Παναθηναϊκός: Χωρίς Κουρμπέλη και Πούγγουρα με Λαμία
26/04/2022 15:07
Παίκτης - μύθος στην bwin έπιασε απόδοση 12,030 με 18 ματς!
Παίκτης - μύθος στην bwin έπιασε απόδοση 12,030 με 18 ματς!
26/04/2022 12:24
Κύπελλο Ελλάδας: Ισπανός στο «Καραϊσκάκης», Σκωτσέζος στη Λαμία
Κύπελλο Ελλάδας: Ισπανός στο «Καραϊσκάκης», Σκωτσέζος στη Λαμία
26/04/2022 11:05
Περισσότερες ειδήσεις