Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Βιγιαρεάλ - Λίβερπουλ 2-3: Γλίτωσαν το κάζο με επική ανατροπή και πάνε Παρίσι οι «κόκκινοι» (video)

Βιγιαρεάλ - Λίβερπουλ 2-3: Γλίτωσαν το κάζο με επική ανατροπή και πάνε Παρίσι οι «κόκκινοι» (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
3/5/2022 23:52
Η Λίβερπουλ κινδύνευσε σοβαρά στο «Θεράμικα» από την εκπληκτική Βιγιαρεάλ, όμως σοβαρεύτηκε στο δεύτερο ημίχρονο και με μία μεγάλη ανατροπή, επικράτησε με το τελικό 3-2 που σε συνδυασμό με τη νίκη της στο «Άνφιλντ» με 2-0, τη στέλνει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που θα διεξαχθεί στο Παρίσι στις 28/5, περιμένοντας πλέον την αντίπαλό της από το δεύτερο ημιτελικό μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μάντσεστερ Σίτι.

Αυτός θα είναι ο δέκατος τελικός στην ιστορία της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ σε Κύπελλο Πρωταθλητριών και Τσάμπιονς Λιγκ, με το «κίτρινο υποβρύχιο» πάντως να κερδίζει τις εντυπώσεις με την τεράστια πορεία του μέχρι τα ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης για δεύτερη φορά, έστω κι αν δεν κατάφερε να πετύχει τη μεγάλη ανατροπή και να προκριθεί εκείνη.

Στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο η Βιγιαρεάλ ήταν απολαυστική και η Λίβερπουλ τραγική. Οι παίκτες του Ουνάι Έμερι κυριάρχησαν απόλυτα και προηγήθηκαν δίκαια με 2-0 χάρη σε γκολ του Ντιά στο 3' και του Κοκλέν στο 40'.

Η ανάπαυλα του ημιχρόνου ήταν ευεργετική για τους «κόκκινους», καθώς παρουσιάστηκαν μεταμορφωμένοι προς το καλύτερο στην επανάληψη και με τα γκολ του Φαμπίνιο στο 62', του Λουίς Ντίας στο 67' και του Μανέ στο 74', την οδήγησε στην επική ανατροπή, τη νίκη με 3-2 και την πρόκριση στον τελικό του Παρισίου.

Παράλληλα ο Κώστας Τσιμίκας αν αγωνιστεί στον τελικό, θα γίνει ο δεύτερος Έλληνας που τα καταφέρνει μετά τον Άκη Ζήκο ο οποίος με τη φανέλα της Μονακό είχε ηττηθεί το 2004 από την Πόρτο με 3-0 στο γήπεδο της Σάλκε.


Συνολικά στο Κύπελλο Πρωταθλητριών υπάρχουν και οι έντεκα ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού οι οποίοι έπαιξαν στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» με τον Άγιαξ το μακρινό 1971 και είχαν ηττηθεί 2-0.

Ο Ντιά και ο Κοκλέν έκαναν το «κίτρινο υποβρύχιο» να πιστέψει το θαύμα

Η Βιγιαρεάλ μπήκε στο ματς αναζητώντας ένα γρήγορο γκολ που θα την έβαζε δυναμικά στο κόλπο της πρόκρισης. Κατάφερε να το βρει μόλις στο τρίτο λεπτό με τον Εστουπινιάν να κάνει σέντρα από αριστερά και τον Καπού στο δεύτερο δοκάρι να γυρνάει την μπάλα στη μικρή περιοχή, με τον Μπουλαγιέ Ντιά να μη δυσκολεύεται να τη σπρώξει στο βάθος της εστίας του εξουδετερωμένου Άλισον για το 1-0 μέσα σε πανζουρλισμό.



Η δεύτερη αξιόλογη φάση καταγράφηκε στο 12' και ήταν ξανά για τους γηπεδούχους. Η μπάλα έφτασε στα πόδια του Παρέχο και εκείνος δοκίμασε να σκοράρει έξω από την περιοχή, όμως το συρτό σουτ του έφυγε άουτ, με τον κόσμο πάντως να έχει δημιουργήσει εκπληκτική ατμόσφαιρα στο «Θεράμικα», πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του ματς.



Και στο 16' οι Ισπανοί ήταν εκείνοι που απείλησαν, όμως η κεφαλιά του Μορένο μέσα από την περιοχή, σταμάτησε πάνω στον Ρόμπερτσον κι ενώ είχε κατεύθυνση προς την εστία.



Στο 37' η Βιγιαρεάλ ζήτησε πέναλτι, καθώς ο Κεϊτά «πούλησε» εύκολα την μπάλα στη μεσαία γραμμή και ο Λο Σέλσο δέχτηκε την κάθετη μπαλιά από τον Μορένο. Ο Αργεντίνος προσπάθησε να περάσει τον Άλισον και ο Βραζιλίάνος μ' έναν περίεργο τρόπο τον σταμάτησε, με τον Ολλανδό διαιτητή Μακέλι να υποδεικνύει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Το VAR είδε τη φάση για περίπου ένα δίλεπτο και αποφάσισε να μην οδηγήσει τον έμπειρο ρέφερι στην οθόνη για να δει ξανά τη φάση.



Τρία λεπτά αργότερα όμως το σύνολο του Ουνάι Έμερι βρήκε και δεύτερο τέρμα. Ο Καπού -ήταν ξανά ο δημιουργός- κινήθηκε ως εξτρέμ κι έστειλε την μπάλα με ωραία σέντρα μέσα στην περιοχή, με τον Κοκλέν να έρχεται με φόρα στο δεύτερο δοκάρι και να νικάει τον Αλεξάντερ-Άρνολντ στον αέρα, αφήνοντας «άγαλμα» τον Άλισον και πετυχαίνοντας το 2-0.



Τίποτα δεν άλλαξε πάντως μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου, και το «κίτρινο υποβρύχιο» πήγε απόλυτα δίκαια στα αποδυτήρια με προβάδισμα 2-0, απέναντι στο «φάντασμα» του συνόλου του Γιούργκεν Κλοπ.

Το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε σε «κόκκινο πάρτι»

Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους βρήκε μία μεταμορφωμένη Λίβερπουλ η οποία προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι της.

Στο 55' μάλιστα οι «κόκκινοι» είχαν τη μεγαλύτερη στιγμή τους έως εκείνο το σημείο, όμως το σουτ του Αλεξάντερ-Άρνολντ κόντραρε και σταμάτησε στο πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού του Ρούλι.



Δύο λεπτά αργότερα ακολούθησε η πρώτη κλασική ευκαιρία των φιλοξενούμενων, με τον Λουίς Ντίας να μην τελειώνει σωστά τη φάση, αν και βρέθηκε αμαρκάριστος μπροστά στην εστία των Ισπανών.

Η ανωτερότητα της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ επιβεβαιώθηκε με το γκολ που έψαχνε για να πάρει προβάδισμα πρόκρισης. Τα κατάφερε στο 62' με δυνατό διαγώνιο σουτ του Φαμπίνιο ο οποίος «τρύπησε» τον Ρούλι κι ανέτρεψε τα δεδομένα.



Το ένα γκολ έμοιαζε να μην είναι αρκετό για τους φιλοξενούμενους και στο 66' «άγγιξαν» το 2-2. Ο Λουίς Ντίας έκανε υπέροχη κίνηση αλλά το πλασέ του κόντραρε κι έφυγε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Ρούλί.



Ένα λεπτό αργότερα ο Κολομβιανός πήρε την προσωπική του ρεβάνς. Μετά από «γλυκιά» σέντρα του Αλεξάντερ-Άρνολντ από τα δεξιά, ο πρώην παίκτης της Πόρτο «έσπασε» τη γραμμή του οφσάιντ και με κεφαλιά πέτυχε το 2-2.



Το μομέντουμ ήταν πια στην πλευρά της Λίβερπουλ που δεν είχε διάθεση να τραβήξει το πόδι από το γκάζι. Στο 74' ο Μανέ έφυγε στην «πλάτη» της άμυνας κι αφού πέρασε πρώτα τον Ρούλι και στη συνέχεια τον Φόιτ, πλάσαρε σωστά στην κενή εστία για την ολική ανατροπή.



Τα πάντα είχαν κριθεί, με τη Λίβερπουλ να κυριαρχεί πλήρως στο χορτάρι και τους γηπεδούχους να έχουν φανερά «αδειάσει». Μάλιστα στο 86' ο Καπού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλάζοντας και τις αριθμητικές ισορροπίες.



Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τη Λίβερπουλ να πανηγυρίζει την πρόκρισή της στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και τη Βιγιαρεάλ να καμαρώνει για το υπέροχο ταξίδι της που ολοκληρώθηκε.

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι): Ρούλι, Φόιτ, Αλμπιόλ (79' Οριέ), Τόρες, Εστουπινιάν (79' Τριγκέιρος), Παρέχο, Καπού, Λο Σέλσο, Κοκλέν (68' Πεντράθα), Μορένο (68' Τσουκουέζε), Ντιά (80' Αλκάσερ)

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (79' Τσιμίκας), Φαμπίνιο (84' Μίλνερ), Κεϊτά (80' Χέντερσον), Τιάγκο (80' Τζόουνς), Σαλάχ, Μανέ, Ζότα (46' Λουίς Ντίας)

Δείτε τα highlights του αγώνα:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.