Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

«Ο προπονητής της Κρόουλι είχε χωρίσει τα αποδυτήρια σε λευκούς και μαύρους παίκτες»!

«Ο προπονητής της Κρόουλι είχε χωρίσει τα αποδυτήρια σε λευκούς και μαύρους παίκτες»!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/5/2022 18:44
Σοκάρουν οι πληροφορίες που βγαίνουν στο προσκήνιο για τη ρατσιστική συμπεριφορά του προπονητή της Κρόουλι, Τζον Γιεμς προς τους παίκτες. Από ξεχωριστά προπονήτρια για μαύρους παίκτες έως και προσβολές για ελληνική μουσική που άκουγε Κύπριος παίκτης!

Στα τέλη Απριλίου η διοίκηση της Κρόουλι απέβαλε τον προπονητή της ομάδας, Τζον Γιεμς για «σοβαρές και αξιόπιστες κατηγορίες» ότι χρησιμοποίησε μεροληπτική γλώσσα και συμπεριφορά προς τους παίκτες του.

Δημοσίευμα της Daily Mail αποκαλύπτει λεπτομέρειες από τις φερόμενες προσβολές του Γιεμς προς τους παίκτες, με τον 62χρονο τεχνικό να τις διαψεύδει.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, είχε χωρίσει τα αποδυτήρια στο προπονητικό κέντρο σε αυτά των λευκών παικτών και των μαύρων παικτών! Παράλληλα χαρακτήριζε συχνά ορισμένους από τους παίκτες της ομάδας με ασιατική καταγωγή ως «τρομοκράτες, βομβιστές αυτοκτονίας και ‘’curry munchers’’ (σ.σ. προσβολή σε άτομα με καταγωγή από νότια Ασία)», ενώ αποκαλούσε σε τακτική βάση παίκτη της ομάδας νέων ως βομβιστή αυτοκτονίας και του έλεγε να μην πηγαίνει με σακίδιο πλάτης στο τρένο για να μη φοβίζει τους συνεπιβάτες.

Χρησιμοποιούσε τακτικά τη λέξη από Ν για να προσβάλει τους μαύρους παίκτες και προσφωνούσε έναν συγκεκριμένο ως «πολεμιστή των Ζουλού». Εκτός αυτών, αποκαλούσε έναν νεαρό παίχτη κυπριακής καταγωγής ως ‘Ελληνα μπαμπούλα’ και κορόιδευε την ελληνική μουσική, ενώ απέβαλε δύο παίκτες με εθνικές μειονότητες από την προπόνηση χωρίς εξήγηση.

Τα σχόλια του Γιεμς προκάλεσαν τέτοια δυσαρέσκεια στην ομάδα με επτά παίκτες να παραπονιούνται στην Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών Αγγλίας και Ουαλίας τον περασμένο μήνα, με τουλάχιστον έναν να ζητά συμβουλές ψυχολόγου ως αποτέλεσμα της ζημιάς που έκανε ο προπονητής στην ψυχική του υγεία.

Ο Γιεμς βρίσκεται στον πάγκο της Κρόουλι από το 2019 ενώ ήταν για αρκετά χρόνια στο σταφ του Έντι Χάουι στην Μπόρνμουθ. Προτού προκύψουν οι αποκαλύψεις, αρκετοί φίλοι της Κρόουλι ζητούσαν την επιστροφή του Γιεμς στον πάγκο της ομάδας αλλά μετά το δημοσίευμα αρκετοί έχουν αλλάξει την απόφαση τους αν κρίνουμε από τα σχόλια στα social media. Πλέον αναμένεται η απόφαση της αγγλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου η οποία έχει διατάξει έρευνα για το συμβάν.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.