Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Έκανε το comeback η Μάντσεστερ Σίτι και απέχει μια νίκη από τον τίτλο (video)

Πρέμιερ Λιγκ: Έκανε το comeback η Μάντσεστερ Σίτι και απέχει μια νίκη από τον τίτλο (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
15/5/2022 18:27
Η Μάντσεστερ Σίτι γύρισε από το.. έρεβος του 0-2 στην έδρα της Γουέστ Χαμ, ισοφαρίζοντας το σκορ σε 2-2, και με νίκη την τελευταία αγωνιστική επί της Άστον Βίλα θα στεφθεί πρωταθλήτρια Αγγλίας. Πέρασε στην 4η θέση η Τότεναμ, ασκώντας πίεση στην Άρσεναλ.

Σ’ ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο Λονδίνο, η Μάντσεστερ Σίτι αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Γουέστ Χαμ και της αρκεί η νίκη την τελευταία αγωνιστική επί της Άστον Βίλα στο «Έτιχαντ» για να κατακτήσει το 4ο πρωτάθλημα Αγγλίας την τελευταία πενταετία.

Το παιχνίδι ξεκίνησε εφιαλτικά για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, η οποία παρατάχθηκε με άμυνα ανάγκης λόγω πολλών απουσιών και βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο ημίχρονο από ισάριθμα γκολ του Μπόουεν (24’, 45’). Η Σίτι έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο μέρος, μειώνοντας στο 49’ με ωραίο σουτ του Γκρίλις, ενώ ισοφάρισε στο 69’ με αυτογκόλ του Τσουφάλ. Ενδιάμεσα η Γουέστ Χαμ είχε χαμένο τετ-α-τετ με τον Αντόνιο για να κάνει το 3-1 αλλά στο φινάλε στάθηκε τυχερή που πήρε το βαθμό, αφού ο Φαμπιάνσκι απέκρουσε πέναλτι του Μαχρέζ στο 85ο λεπτό.

Η Σίτι γνώρισε απώλεια βαθμών μετά από πέντε σερί νίκες και βρέθηκε στο +4 από την 2η Λίβερπουλ με ένα ματς περισσότερο. Εάν η Λίβερπουλ κερδίσει την Σαουθάμπτον την Τρίτη εκτός έδρας θα μειώσει στο -1 και όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική. Η Λίβερπουλ παίζει εντός με την Γουλβς, ενώ η Σίτι υποδέχεται την Άστον Βίλα και με νίκη θα «σφραγίσει» το πρωτάθλημα. Το αξιοσημείωτο είναι ότι προπονητής της Άστον Βίλα είναι ο εμβληματικός αρχηγός της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος δεν πανηγύρισε ποτέ πρωτάθλημα με τους «κόκκινους» αλλά ίσως έχει την ευκαιρία να της το δώσει έμμεσά εάν οι «χωριάτες» πάρουν αποτέλεσμα μέσα στο «Έτιχαντ».

Στην Ευρώπη η Γουέστ Χαμ


Από την πλευρά της η Γουέστ Χαμ εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφού η 8η Γουλβς έμεινε στο 1-1 με την υποβιβασμένη Νόριτς στο «Μολινό» και έτσι δεν μπορεί να την φτάσει στην 7η θέση. Έτσι τα «σφυριά» θα είναι σίγουρα στο Κόνφερενς Λιγκ, ενώ μπορούν να διεκδικήσουν και εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ, όντας στο -2 από την 6η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πέρασε 4η η Τότεναμ με ματς παραπάνω, βαθμός-χρυσάφι για Λιντς


Στα άλλα παιχνίδια, η Τότεναμ κέρδισε με το δύσκολο 1-0 την Μπέρνλι στο Λονδίνο χάρη σε εύστοχο πέναλτι του Κέιν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και πέρασε προσωρινά στην 4η θέση και στο +2 από την 5η Άρσεναλ, η οποία δοκιμάζεται αύριο στην έδρα της Νιούκαστλ. Η Μπέρνλι έπεσε έτσι κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, αφού η Λιντς με γκολ του Στρούικ στο 90+2’ ισοφάρισε σε 1-1 την Μπράιτον στην έδρα της και ξέφυγε με +1 από τους «κλάρετς», οι οποίοι έχουν όμως ένα ματς λιγότερο.

Η Λέστερ διέλυσε με 5-1 την Γουότφορντ εκτός έδρας παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 6ο λεπτό (Ζοάο Πέδρο) και ανέβηκε στην 9η θέση με 48 βαθμούς. Ο Μάντισον ισοφάρισε σε 1-1 στο 18’ ενώ από δύο γκολ πέτυχαν οι Βάρντι (22’, 70) και Μπαρνς (46’, 86’). Από την άλλη, Άστον Βίλα και Κρίσταλ Πάλας αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο «Βίλα Παρκ», με τους «χωριάτες» να προηγούνται στο 69’ με τον Γουότκινς και τους «αετούς» να ισοφαρίζουν στο 81’ με τον Σλουπ.








Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.