Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Ρέιντζερς 1-1 (5-4 πεν.): Οι «αετοί» θριάμβευσαν και... πετούν στ' αστέρια (video)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Ρέιντζερς 1-1 (5-4 πεν.): Οι «αετοί» θριάμβευσαν και... πετούν στ' αστέρια (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
19/5/2022 00:59
Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης... επιβίωσε στο συγκλονιστικό τελικό του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στη Ρέιντζερς και κατέκτησε το τρόπαιο νικώντας 5-4 στα πέναλτι, με το ενενηντάλεπτο και την παράταση να ολοκληρώνονται με ισοπαλία 1-1.

Οι «αετοί» κατόρθωσαν με αυτόν τον τρόπο να πανηγυρίσουν το δεύτερο ευρωπαϊκό Κύπελλο της ιστορίας τους, καθώς το 1980 είχαν σηκώσει το Κύπελλο UEFA.

Με αυτόν τον τρόπο εξασφάλισαν μία θέση στη φάση των ομίλων του προσεχούς Τσάμπιονς Λιγκ.

Στον αντίποδα οι «Τζερς» έμειναν με τη γλυκόπικρη γεύση ενός δεύτερου χαμένου τελικού της διοργάνωσης μετά από εκείνον του 2008 από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Ήρωας ο Μπορέ για τους Γερμανούς ισοφαρίζοντας στην κανονική διάρκεια κι ευστοχώντας στο τελευταίο πέναλτι, καθοριστικός ο γκολκίπερ Τραπ με μεγάλη επέμβαση στο 118' κι απόκρουση στο πέναλτι του Ράμσεϊ που ήταν και το μοναδικό χαμένο της διαδικασίας.

Ο τελικός δεν ήταν ιδιαίτερα θεαματικός αλλά ήταν συγκλονιστικός, με τις δύο ομάδες να μοιάζουν ισάξιες και να παλεύουν μέχρις εσχάτων για την κατάκτηση του τροπαίου.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης η οποία ήταν ανώτερη αλλά δεν κατόρθωσε να προηγηθεί, ενώ στην επανάληψη η Ρέιντζερς άνοιξε το σκορ στο 57' με τον Αρίμπο.

Ωστόσο οι Γερμανοί απάντησαν δώδεκα λεπτά αργότερα με προβολή του Μπορέ και το 1-1 δεν άλλαξε τόσο στο φινάλε του ενενηνταλέπτου όσο και στο έξτρα ημίωρο της παράτασης.Στα πέναλτι η Άιντραχτ Φρανκφούρτης αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη και επικράτησε 5-4, φτάνοντας στην κατάκτηση του τίτλου.



Το έψαξε περισσότερο η Άιντραχτ, δεν ρίσκαρε η Ρέιντζερς

Το πρώτο σημαντικό συμβάν της βραδιάς ήταν ο τραυματισμός του Ρόντε μετά από απρόσεκτο μαρκάρισμα του Λάντστραμ στο 5'. Ο αρχηγός των Γερμανών μάτωσε και χρειάστηκε ιατρική περίθαλψη για περίπου ένα τετράλεπτο πριν συνεχιστεί η αναμέτρηση.



Η παρθενική σπουδαία στιγμή στο ματς ήταν για τους Γερμανούς. Ο Καμάντα βρέθηκε μέσα στην περιοχή αλλά καθυστέρησε πολύ και η προσπάθειά του αποκρούστηκε από τον ΜακΓκρέγκορ, με τον Σο να σουτάρει στη συνέχεια έξω από την περιοχή και τον Σκωτσέζο γκολκίπερ να μαζεύει δίχως πρόβλημα.

Ήταν ολοφάνερο στο πρώτο εικοσάλεπτο ότι η Άιντραχτ πατούσε καλύτερα στο χορτάρι και ήταν η ομάδα που είχε πάρει από νωρίς τα ηνία, αναζητώντας το γκολ που θα την έβαζε σε θέση «οδηγού».

Ακριβώς με τη συμπλήρωσή του οι «αετοί» έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Ο Κνάουφ έκανε ωραία κούρσα και πλασέ μέσα από την περιοχή, με τον ΜακΓκρέγκορ να απομακρύνει εντυπωσιακά τον κίνδυνο. Από το κόρνερ ο Λίντστρεμ δεν σούταρε καλά από το «ύψος» της μεγάλης περιοχής και ο Εντικά με κεφαλιά αστόχησε.



Την ίδια κατάληξη είχε στο αμέσως επόμενο λεπτό και το σουτ του Σο που πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας των Σκωτσέζων.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή για τους «Τζερς» ήρθε στο 26'. Ο Αρίμπο έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή και πλάσαρε όμορφα με το αριστερό, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα δίπλα από τα δοκάρια του Τραπ.



Αμέσως μετά ακολούθησε το cooling break, λόγω της αφόρητης ζέστης στη Σεβίλλη, μια και το θερμόμετρο έδειχνε 31 βαθμούς Κελσίου!

Στο 32' η Άιντραχτ κατέγραψε ακόμα μία καλή στιγμή, με τον Κόστιτς να κάνει μία εκπληκτική κούρσα περίπου 70 μέτρων και να σουτάρει διαγώνια συρτά και άστοχα. Μάλιστα αυτή ήταν η ενδέκατη τελική προσπάθεια των Γερμανών, την ώρα που οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν καταφέρει μόλις μία.



Η σειρά των Σκωτσέζων να απειλήσουν είχε έρθει στο 36', με την κεφαλιά του Λάντστραμ να υποχρεώνει τον Τραπ να αποκρούσει σε κόρνερ, χωρίς να ήταν βέβαιο ότι η μπάλα είχε πορεία προς τα δίχτυα.

Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια με τις δύο ομάδες να μην έχουν διάθεση για ρίσκο. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Τζακ σούταρε από καλή θέση, με την μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Τραπ.

Η συγκεκριμένη ήταν και η τελευταία αξιόλογη στιγμή μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου στην οποία οι δύο αντίπαλοι πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρματα (0-0).

Ο Αρίμπο έβαλε μπροστά τους Σκωτσέζους, απάντησε ο Μπορέ για τους Γερμανούς

Η έναρξη του δευτέρου σαρανταπενταλέπτου βρήκε ξανά την Άιντραχτ να θέλει να επιτεθεί και στο 48' ο Τούτα δοκίμασε ένα πολύ μακρινό σουτ που δεν ήταν άσχημο αλλά δεν ανησύχησε πραγματικά τον ΜακΓκρέγκορ, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι «αετοί»... άγγιξαν το γκολ. Ο Λίντστρεμ έκανε ωραία και σουτ, με την μπάλα να κοντράρει και να εξουδετερώνει τον Σκωτσέζο γκολκίπερ, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί του δοκάρι.



Στο 53' ο Μπορέ μπήκε από δεξιά μέσα στην περιοχή κι έπεσε εύκολα μετά από μαρκάρισμα του Γκόλντσον, με τον ρέφερι Βίντσιτς να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Δύο λεπτά μετά οι τυπικά φιλοξενούμενοι έχασαν μία καλή ευκαιρία. Έπειτα από γκάφα του Κνάουφ, ο Κεντ βρέθηκε μέσα στην περιοχή αλλά αστόχησε.

Οι τυπικά γηπεδούχοι δεν πατούσαν καλά στα μετόπισθεν και στο 57' οι Σκωτσέζοι το εκμεταλλεύτηκαν ανοίγοντας το σκορ.

Η γκάφα αρχικά έγινε από τον Σο ο οποίος έκανε κεφαλιά προς τα πίσω με υπερένταση και στη συνέχεια ο Τούτα δεν μπόρεσε να ακολουθήσει στο σπριντ τον Αρίμπο και ο Άγγλος με ψύχραιμο τελείωμα νίκησε τον Τραπ για το 0-1 μέσα σε πανζουρλισμό από τους οπαδούς των Σκωτσέζων.



Η ομάδα του κόουτς Γκλάσνερ θέλησε να απαντήσει άμεσα αλλά το τελείωμα του Μπορέ δεν ήταν καλό μέσα από την περιοχή και κόντραρε στο στήθος του Μπάσεϊ, με τους Γερμανούς να ζητούν χωρίς κανένα λόγο πέναλτι και φυσικά να μην καταλογίζεται.

Στο 67' η Άιντραχτ έχασε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Ο Γκόλντσον έκανε γκάφα στην άμυνα των τυπικά φιλοξενούμενων και ο Καμάντα βρέθηκε σε θέση βολής, πλασάροντας πάνω από την εστία του ΜακΓκρέγκορ.



Δύο λεπτά αργότερα όμως οι τυπικά γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσα. Ο Κόστιτς έκανε μία σέντρα... ρουτίνας από τα αριστερά, με την άμυνα των «Τζερς» να «κολλάει» και τον Μπορέ με προβολή να φέρνει τον τελικό στα ίσα 1-1 δίνοντας τεράστιο ενδιαφέρον.



Βολεύτηκαν με την ισοπαλία και οδηγήθηκαν στην παράταση

Στο 77' η Άιντραχτ είχε ακόμα μία καλή στιγμή, με τον Ρόντε να στρώνει στον Χάουγκε και τον τελευταίο να σουτάρει πάνω από τα δοκάρια του ΜακΓκρέγκορ.

Η κούραση έκανε την εμφάνισή της από το 80' κι έπειτα και ήταν ολοφάνερο ότι οι δύο ομάδες δεν θέλησαν να ρισκάρουν, καθώς υπήρχε και η διαφαινόμενη παράταση, με τη ζέστη να κάνει πιο δύσκολη τη ζωή όλων.

Στο 89' μία σέντρα-σουτ του Κόστιτς δεν ανησύχησε σοβαρά τον ΜακΓκρέγκορ αλλά καταγράφηκε ως μία στιγμή, σ' ένα χρονικό διάστημα που ο ρυθμός είχε πέσει.



Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν καταγράφηκε ούτε μία αξιόλογη φάση μέχρι το τέλος του ενενηνταλέπτου και οι δύο φιναλίστ οδηγήθηκαν σε ημίωρη παράταση για να λύσουν τις διαφορές τους.

Καλύτερη η Ρέιντζερς αλλά δεν βρήκε το γκολ και ο τελικός θα κρινόταν στα πέναλτι

Η πρώτη καλή φάση της παράτασης ήταν για τη Ρέιντζερς στο 94'. Ο Σακάλα έστρωσε στον Άρφιλντ και ο τελευταίος σούταρε, με την μπάλα να καταλήγει πάνω από την εστία του Τραπ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μπάσεϊ έκανε αδιανόητη γκάφα για το επίπεδο ενός τελικού. Ο Μπορέ έκλεψε και μπήκε στην περιοχή, με τον Άγγλο στόπερ να τον προλαβαίνει την τελευταία στιγμή και να απομακρύνει σε κόρνερ.



Κανείς δεν ήθελε να υποπέσει σε λάθος και δεν υπήρξε κάτι άλλο αξιόλογο μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης.

Στο πρώτο λεπτό του δευτέρου μέρους του έξτρα χρόνου ο Μπάρισιτς δοκίμασε με μακρινό σουτ να αιφνιδιάσει τον Τραπ και λίγο έλειψε να τα καταφέρει, όμως ο πρώην πορτιέρο της Παρί Σεν Ζερμέν απέκρουσε ενστικτωδώς.

Αμέσως μετά ήταν η Άιντραχτ Φρανκφούρτης εκείνη που απείλησε. Ο Χρούστιτς ο οποίος είχε περάσει στο ματς σούταρε λίγο έξω από την περιοχή και η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από τα δοκάρια του ΜακΓκρέγκορ.

Η Ρέιντζερς έμοιαζε να είναι πιο δραστήρια και στο 113' ο Κεντ θέλησε να σκοράρει με μακρινό σουτ, όμως ο Τραπ μπλόκαρε αρκετά εύκολα.

Για ακόμα μία φορά, η... απάντηση στις καλές στιγμές ήρθε στο αμέσως επόμενο λεπτό, με το σουτ του Γιάκιτς να φεύγει ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του ΜακΓκρέγκορ ο οποίος είχε ξεγελαστεί από τα φάλτσα.

Στο 118' η Ρέιντζερς έφτασε πιο κοντά από ποτέ στο γκολ. Ο Ρουφ γύρισε όμορφα την μπάλα από τα δεξιά και ο Κεντ από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα πάνω στον Τραπ χάνοντας την ευκαιρία του ματς, με το σουτ του Ντέιβις στη συνέχεια της φάσης να φεύγει λίγο άουτ.



Η τελευταία φάση της παράτασης ήταν για τους Σκωτσέζους οι οποίοι κέρδισαν φάουλ σε πολύ καλή θέση και ο Ταβερνιέρ ανέλαβε την εκτέλεσή του. Ο πρώτος σκόρερ του Γιουρόπα Λιγκ εκτέλεσε όμορφα αλλά ο Τραπ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια και ο τίτλος θα κρινόταν στα πέναλτι, μια και το 1-1 δεν άλλαξε.

Μία απόκρουση του Τραπ ήταν αρκετή για την Άιντραχτ

Η Ρέιντζερς ξεκίνησε να εκτελεί πρώτη και στα πρώτα έξι πέναλτι των δύο ομάδων δεν έκανε κανείς λάθος. Αυτό συνέβη όμως στο έβδομο με τον έμπειρο Άαρον Ράμσεϊ να νικιέται από τον Τραπ σε πολύ κακή εκτέλεση.

Κανείς από τους ποδοσφαιριστές των «αετών» δεν λάθεψε και με το τελευταίο πέναλτι του Μπορέ, η Άιντραχτ κατέκτησε το τρόπαιο μέσα σε πανδαιμόνιο, επιστρέφοντας στους ευρωπαϊκούς τίτλους για πρώτη φορά μετά το 1980 και εξασφαλίζοντας εισιτήριο για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.



Τα πέναλτι

Ταβερνιέρ γκολ 0-1
Λενζ γκολ 1-1
Ντέιβις γκολ 1-2
Χρούστιτς γκολ 2-2
Άρφιλντ γκολ 2-3
Καμάντα γκολ 3-3
Ράμσεϊ απόκρουση Τραπ 3-3
Κόστιτς γκολ 4-3
Ρουφ γκολ 4-4
Μπορέ γκολ 5-4



Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Όλιβερ Γκλάσνερ): Τραπ, Τούτα (59' Χασέμπε), Τουρέ, Εντικά (100' Λενζ), Σόου (106' Χρούστιτς), Ρόντε (89' Γιάκιτς), Κνάουφ, Κόστιτς, Λίντστρεμ (69' Χάουγκε), Καμάντα, Μπορέ

Ρέιντζερς (Τζιοβάνι φαν Μπρόκχορστ): ΜακΓκρέγκορ, Ταβερνιέρ, Γκόλντσον, Μπάσεϊ, Μπάρισιτς (117' Ρουφ), Τζακ (74' Ντέιβις), Λάντστραμ, Καμαρά (91' Άρφιλντ), Κεντ, Ράιτ (74' Σακάλα, 117' Ρουφ)), Αρίμπο (101' Σαντς)

Δείτε την απονομή στην Άιντραχτ:



Δείτε τα highlights του τελικού:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Μάντζιος: «Ο Ολυμπιακός είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στο πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή, θα είναι δύσκολο»
Μάντζιος: «Ο Ολυμπιακός είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στο πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή, θα είναι δύσκολο»
21 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Αλμέιδα: «Δεν ξεχωρίζουμε το ματς με τον Παναθηναϊκό, όλα τα παιχνίδια είναι τελικοί»
Αλμέιδα: «Δεν ξεχωρίζουμε το ματς με τον Παναθηναϊκό, όλα τα παιχνίδια είναι τελικοί»
21 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Άρης: «Ο νόμος είναι πιο δυνατός από την "μαφία"»
Άρης: «Ο νόμος είναι πιο δυνατός από την "μαφία"»
18/05/2022 21:49
Ο Ολυμπιακός έκανε πλουσιοπάροχη πρόταση στον Ζάχαβι σύμφωνα με τους Ισραηλινούς
Ο Ολυμπιακός έκανε πλουσιοπάροχη πρόταση στον Ζάχαβι σύμφωνα με τους Ισραηλινούς
18/05/2022 21:38
ΠΑΟΚ: «Πάνοπλος» στον τελικό του Κυπέλλου
ΠΑΟΚ: «Πάνοπλος» στον τελικό του Κυπέλλου
18/05/2022 19:21
Μίλαν: «Μυθικό» πριμ σε κάθε παίκτη αν στεφθεί πρωταθλήτρια την Κυριακή
Μίλαν: «Μυθικό» πριμ σε κάθε παίκτη αν στεφθεί πρωταθλήτρια την Κυριακή
18/05/2022 18:53
Γιοβάνοβιτς ως το 2024 στον Παναθηναϊκό!
Γιοβάνοβιτς ως το 2024 στον Παναθηναϊκό!
18/05/2022 18:27
Μουρίνιο: «Ο σημαντικότερος τελικός της καριέρας μου είναι αυτός του Κόνφερενς Λιγκ»
Μουρίνιο: «Ο σημαντικότερος τελικός της καριέρας μου είναι αυτός του Κόνφερενς Λιγκ»
18/05/2022 17:06
Παναθηναϊκός: Μέσα ο Ιωαννίδης και διεκδικεί θέση στην ενδεκάδα του τελικού
Παναθηναϊκός: Μέσα ο Ιωαννίδης και διεκδικεί θέση στην ενδεκάδα του τελικού
18/05/2022 15:46
Άρης: Έγινε έφεση για την αδειοδότηση του, μπορεί να μείνει εκτός Ευρώπης!
Άρης: Έγινε έφεση για την αδειοδότηση του, μπορεί να μείνει εκτός Ευρώπης!
18/05/2022 15:42
Επίθεση από τη Διοίκηση του ΟΑΚΑ στην ΕΠΟ ενόψει τελικού Κυπέλλου
Επίθεση από τη Διοίκηση του ΟΑΚΑ στην ΕΠΟ ενόψει τελικού Κυπέλλου
18/05/2022 15:30
O Elite Λαόθ στον τελικό του Κυπέλλου!
O Elite Λαόθ στον τελικό του Κυπέλλου!
18/05/2022 14:19
Περισσότερες ειδήσεις