Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2022: Γυναίκες διαιτητές για πρώτη φορά στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Μουντιάλ 2022: Γυναίκες διαιτητές για πρώτη φορά στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/5/2022 16:05
Oι Στεφανί Φραπάρ, Σαλίμα Μουκανσάγκα και Γιοσίμι Ιαμάστα είναι οι τρεις γυναίκες διαιτητές που επιλέχθηκαν από τη FIFA για να σφυρίξουν παιχνίδια του Μουντιάλ του Κατάρ!

Ακόμα μια πρωτοπορία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, αφού εκτός από το πρώτο τουρνουά που θα διεξαχθεί χειμώνα, θα είναι και το πρώτο με γυναίκες διαιτητές.

Συγκεκριμένα, η FIFA επέλεξε την Γαλλίδα Στεφανί Φραπάρ, την Σαλίμα Μουκανσάγκα από την Ρουάντα και την Γιαπωνέζα Γιοσίμι Ιαμάστα για να σφυρίξουν αγώνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Οι τρεις γυναίκες βοηθοί διαιτητές που ορίστηκαν από την UEFA είναι οι Νεούζα Μπακ (Βραζιλία), Κάθριν Νέσμπιτ (ΗΠΑ) και Κάρεν Ντίας Μεντίνα (Μεξικό).

Όπως σχολίασε ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτητών της FIFA, Πιερλουίτζι Κολίνα: «Αυτό ολοκληρώνει μια μακρά διαδικασία που ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια με την ανάπτυξη γυναικών διαιτητών σε τουρνουά νεανίδων και ανδρών της FIFA. Με αυτόν τον τρόπο τονίζουμε ξεκάθαρα ότι για εμάς μετράει η ποιότητα και όχι το φύλο. Ελπίζω ότι στο μέλλον, η επιλογή των γυναικών διαιτητών για σημαντικές ανδρικές διοργανώσεις θα λογίζεται ως κάτι φυσιολογικό και όχι πλέον ως συνταρακτικό. Τους αξίζει να είναι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA γιατί αποδίδουν συνεχώς σε πολύ υψηλό επίπεδο και αυτός είναι ο σημαντικός παράγοντας για εμάς».

Υπενθυμίζται πως το περασμένο Σάββατο (14/5) η Ελένη Αντωνίου έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής που σφύριξε αγώνα στην ιστορία της Super League Interwetten και συγκεκριμένα το Βόλος - ΟΦΗ στο Πανθεσσαλικό.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.