Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Η LaLiga καταγγέλλει την Παρί στην UEFA για τα χρήματα που θα δίνει στον Εμπαπέ!

Η LaLiga καταγγέλλει την Παρί στην UEFA για τα χρήματα που θα δίνει στον Εμπαπέ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/5/2022 14:28
Η LaLiga γνωστοποίησε ότι θα κινηθεί νομικά κατά της Παρί Σεν Ζερμέν μετά την ανανέωση του Κιλιάν Εμπαπέ, καταγγέλλοντάς την στην UEFA και στις γαλλικές και ευρωπαϊκές αρχές για παραβίαση των κανόνων του Financial Fair Play.

Η Παρί Σεν Ζερμέν ανακοίνωσε επίσημα την παραμονή του Κιλιάν Εμπαπέ στην ομάδα με τον Γάλλο επιθετικό να βάζει την υπογραφή του σε συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2025.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο Εμπαπέ θα λάβει 300 εκατομμύρια ευρώ ως μπόνους υπογραφής ενώ θα αμείβεται με 100 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο μετά φόρων. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο συμβόλαιο που έχει δοθεί σε ποδοσφαιριστή στην ιστορία. Παράλληλα φέρεται ότι ο ποδοσφαιριστής θα έχει λόγο στις διοικητικές αποφάσεις όσον αφορά τα αγωνιστικά θέματα και έπαιξε κι αυτό το ρόλο του προκειμένου να πει το «ναι» στην Παρί και να απορρίψει την πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η ισπανική Λίγκα εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, γνωστοποιώντας ότι θα κινηθεί νομικά κατά της Παρί Σεν Ζερμένγια παραβίαση του Financial Fair Play.

Η ανακοίνωση της LaLiga:


Η LaLiga θέλει να δηλώνει ότι τέτοιου είδους συμφωνίες επιτίθενται στην οικονομική σταθερότητα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, βάζοντας σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας και την αξιοπρέπεια του αθλήματος, όχι μόνο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και για τις εγχώριες λίγκες.

Είναι σκανδαλώδες ένα κλαμπ όπως η Παρί, το οποίο την περασμένη σεζόν κατέγραψε απώλειες που έχουν αναφερθεί περισσότερες 220 εκατ. ευρώ και συσσώρευσε απώλειες 700 εκατ. ευρώ τις τελευταίες σεζόν (ενώ ανέφερε χορηγικά έσοδα με αμφίβολη αξία), με ένα ρόστερ που κοστίζει συνολικά 650 εκατ. ευρώ σε μισθούς, να ολοκληρώνει τέτοια συμφωνία ενώ όσες ομάδες μπορούσαν να τον αγοράσουν χωρίς να υποθηκεύσουν όλο το μισθολόγιό τους, ήταν ανήμπορες να το κάνουν.

Η LaLiga θα καταθέσει καταγγελία κατά της Παρί ενώπιον της UEFA, των γαλλικών διοικητικών και δημοσιονομικών αρχών και των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να συνεχίσει να υπερασπίζεται το οικονομικό οικοσύστημα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και τη βιωσιμότητά του.

Στο παρελθόν η LaLiga διαμαρτυρήθηκε στην UEFA κι άλλες φορές για την παραβίαση του fair-play από την Παρί Σεν Ζερμέν. Αυτές οι καταγελλίες είχαν αποτέλεσμα και η UEFA τιμώρησε το κλαμπ, αλλά το CAS, σε μια παράξενη απόφαση, ανέτρεψε τις κυρώσεις.

Η La Liga και άλλοι ευρωπαϊκοί ποδοσφαιρικοί φορείς ήλπιζαν ότι με την ένταξη του Νασέρ Αλ-Κελαϊφί σε σώματα όπως η οργανωτική επιτροπή της UEFA και η προεδρία της ECA, θα απέτρεπαν τέτοιες πρακτικές, γνωρίζοντας ότι θα προκαλέσουν τεράστια ζημιά. Ωστόσο, επαληθεύτηκε το αντίθετο. Η επένδυση της Παρί είναι ανέφικτη, για έναν σύλλογο με υπέρογκο μισθολόγιο και τεράστιες οικονομικές απώλειες τις προηγούμενες σεζόν. Παραβιάζει τους τρέχοντες κανόνες της UEFA.

Αυτή η συμπεριφορά παρουσιάζει άλλη μια φορά ότι τα κλαμπ που διοικούνται από καθεστώτα δεν σέβονται και δεν θέλουν να σεβαστούν τους κανόνες μιας κοινωνίας τόσο σημαντικής όπως το ποδόσφαιρο. Αυτοί οι κανόνες είναι το κλειδί για να προστατεύουν και να συντηρούν εκατοντάδες χιλιάδες δουλειές.

Αυτή η συμπεριφορά που υποκινείται από τον Αλ-Κελαϊφί, βάζει σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο όσο και η European Super League.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.