Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αντσελότι: «Μετά την 4αρα από την Μπαρτσελόνα είπα στον Πέρεθ ότι θα σηκώσουμε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ»

Αντσελότι: «Μετά την 4αρα από την Μπαρτσελόνα είπα στον Πέρεθ ότι θα σηκώσουμε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/5/2022 01:57
Ο Κάρλο Αντσελότι δήλωσε ότι η Λίβερπουλ ήταν η πιο εύκολη ομάδα για να αποκρυπτογραφήσει τακτικά από όσες αντιμετώπισε στα νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ αποκάλυψε ότι είπε στον Φλορεντίνο Πέρεθ ότι θα κερδίσει το Ευρωπαϊκό και το πρωτάθλημα μετά την βαριά ήττα από την Μπαρτσελόνα τον Μάρτιο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ιταλός τεχνικός στο Sky Italia μετά τη νίκη της Ρεάλ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ επί της Λίβερπουλ:

Για το ότι έγινε ο πρώτος προπονητής με τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ: «Είμαι χαρούμενος. Δεν το σκέφτομαι πραγματικά, εστιάζω μόνο στο ότι φτάσαμε στο τέλος μιας δύσκολης αλλά άξιας πορείας χάρη στην καρδιά αυτής της ομάδας, τη συγκέντρωση και την εμπειρία της. Νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος που κερδίσαμε».

Για τη σύνοψη του τελικού: «Ο Βινίσιους σκόραρε γκολ, ο Κουρτουά έκανε επεμβάσεις, τέλος ιστορίας. Νομίζω ότι η Λίβερπουλ ήταν δυνατή αλλά εάν κρατήσεις ψηλά την άμυνα και τους δώσεις χώρο να επιτεθούν στην πλάτη σου, τότε είναι που θα δυσκολευτείς. Οι αμυντικοί μας τα πήγαν καλά κλείνοντας τους χώρους. Κοιτώντας πίσω, είπαν ότι η Παρί ήταν άτυχη, ότι η Τσέλσι ήταν άτυχη, ότι η Μάντσεστερ Σίτι ήταν άτυχη. Σήμερα ήταν το μόνο παιχνίδι όπου οι άνθρωποι λίγο ή πολύ είπαν ότι ήμασταν στο ίδιο επίπεδο. Πιστεύω ότι βοήθησε το γεγονός ότι η Λίβερπουλ ήταν πιο εύκολο να αποκρυπτογραφηθεί από τις άλλες, γιατί έχουν πολύ ξεκάθαρη ταυτότητα και μπορούσαμε να προετοιμαστούμε με τον τρόπο που κάναμε. Ξέραμε ποια στρατηγική να ακολουθήσουμε, μην τους δίνετε χώρο για να τρέξουν πίσω από την άμυνα. Ίσως το ποδόσφαιρο που παίξαμε δεν ήταν εξαιρετικά όμορφο απόψε σε αισθητικό επίπεδο αλλά το να παίξεις από πίσω και να τους αφήσεις να σε πρεσάρουν δεν ήταν καλή ιδέα. Είχαμε περισσότερες μακρινές μπαλιές, τότε όταν το πρέσινγκ τους στο μισό γήπεδο μειώθηκε, μπορούσαμε να ελέγξουμε πιο πολύ το παιχνίδι, ειδικά στο δεύτερο μέρος.

Το κλειδί της επιτυχίας: «Εκτός από την ποιότητα, δημιουργήσαμε ένα υπέροχο μείγμα νεαρών παικτών και βετεράνων, η εμπειρία και ο ενθουσιασμός, αυτό ήταν ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας μας».

Για το ότι γιόρτασε τη νίκη μαζί με τον γιό του Νταβίντ και βοηθό προπονητή: «Αυτό είναι ιδιαίτερο, ένα από τα σπουδαιότερα πράγματα που μπορούν να σου συμβούν όταν δουλεύεις με το γιό σου».

Για την παρουσία του Φλορεντίνο Πέρεθ (σ.σ. πρόεδρος της Ρεάλ) στο γήπεδο: «Όταν χάσαμε στις 20 Μαρτίου από την Μπαρτσελόνα (0-4), τον καθησύχασα και είπα μην ανησυχείς, θα κερδίσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ και τη Liga. Απλώς σκέφτηκα ότι ήταν το σωστό να πω…» είπε και ανασήκωσε τους ώμους του γελώντας.

Σε άλλη συνέντευξη του είπε:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.