Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Παίκτης της χρονιάς ο Σαλάχ, εκτός καλύτερης ενδεκάδας ο πρώτος σκόρερ Σον!

Πρέμιερ Λιγκ: Παίκτης της χρονιάς ο Σαλάχ, εκτός καλύτερης ενδεκάδας ο πρώτος σκόρερ Σον!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
10/6/2022 02:25
Ο Μοχάμεντ Σαλάχ αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς στην Πρέμιερ Λιγκ από τη ψηφοφορία των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (PFA), ενώ συμπεριλήφθηκε και στην κορυφαία ενδεκάδα της χρονιάς σε αντίθεση με τον Χιουνγκ-Μιν Σον ο οποίος παρότι πήρε το «Χρυσό Παπούτσι» του πρωταθλήματος δεν βρέθηκε στους καλύτερους έντεκα.

Η Λίβερπουλ μπορεί να μην κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα, χάνοντας τον τίτλο την τελευταία αγωνιστική από την Μάντσεστερ Σίτι, ωστόσο παίκτης της χρονιάς αναδείχθηκε ο Μοχάμεντ Σαλάχ.

Ο Αιγύπτιος αστέρας πήρε το βραβείο από την PFA για δεύτερη χρονιά στην καριέρα του και πρώτη μετά τη σεζόν 2017-18. Έγινε έτσι ο 7ος παίκτης που παίρνει για δεύτερη φορά την σπουδαία ατομική διάκριση μετά τους Μαρκ Χιουζ, Άλαν Σίρερ, Τιερί Ανρί, Κριστιάνο Ρονάλντο, Γκάρεθ Μπέιλ και Κέβιν Ντε Μπρόινε, με τον τελευταίο να ήταν ο νικητής τις δύο προηγούμενες χρονιές.

Ο Σαλάχ συμπεριλήφθηκε και στην κορυφαία ενδεκάδα της χρονιάς, σε αντίθεση με τον Χιουνγκ-Μιν Σον. Ο Ν. Κορεάτης επιθετικός μοιράστηκε το βραβείο του πρώτου σκόρερ με τον Αιγύπτιο, αφού αμφότεροι πέτυχαν 23 γκολ, με τον άσο της Τότεναμ μάλιστα να μην σκοράρει κανένα από την άσπρη βούλα του πέναλτι. Παρόλα αυτά, ο Σον ήταν ο μεγάλος απών της κορυφαίας ενδεκάδας.

Η κορυφαία ενδεκάδα (4-3-3): Άλισον (Λίβερπουλ) – Αλεξάντερ-Άρνολντ (Λίβερπουλ), Φαν Ντάικ (Λίβερπουλ), Ρίντιγκερ (Τσέλσι), Κανσέλο (Μάντσεστερ Σίτι) – Ντε Μπρόινε (Μάντσεστερ Σίτι), Τιάγκο (Λίβερπουλ), Μπερνάρντο Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι) – Σαλάχ (Λίβερπουλ), Μανέ (Λίβερπουλ), Ρονάλντο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.