Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Nations League: Ολλανδία και Κροατία προκρίθηκαν στο Final Four - «Σώθηκε» η Γαλλία

Nations League: Ολλανδία και Κροατία προκρίθηκαν στο Final Four - «Σώθηκε» η Γαλλία

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
26/9/2022 00:17
Ολλανδία και Κροατία έγιναν οι πρώτες ομάδες από τον 1ο και 4ο όμιλο της League A, που εξασφάλισαν στο φινάλε της συγκεκριμένης φάσης την πρωτιά των γκρουπ που συμμετέχουν και ταυτόχρονα τα δύο πρώτα εισιτήρια για το Final 4 του 3ου Nations League. Υποβιβάστηκαν στη League B, Αυστρία και Ουαλία.

Η «Χρβάτσκα» «καθάρισε» μέσα σε τρία λεπτά την αναμέτρηση με την Αυστρία στο Ερνστ Χάπελ της Βιέννης κατακτώντας την πρωτιά και διατηρώντας παράλληλα και την Γαλλία στην League A.

Η Κροατία άνοιξε νωρίς το σκορ με τον Μόντριτς (6'), αλλά ο Μπαουμγκάρντνερτ έφερε στα ίσια το ματς στο 9' και το ματς «κόλλησε» στην ισοπαλία για μία ώρα αγώνα. Τότε ο πρώην επιθετικός της ΑΕΚ, Μάρκο Λιβάγια, έδωσε το προβάδισμα με 2-1 στο 69΄ και ο Λόβρεν στο 72' «καθάρισαν» το ματς και με το τελικό 3-1 κατέκτησε την πρώτη θέση του 1ου ομίλου για τους Κροάτες, αφήνοντας δεύτερη την Δανία, που για 70 λεπτά, που το ματς της Βιέννης παρέμενε ισόπαλο (1-1) ήλπιζε για την πρώτη θέση.



Οι Δανοί νίκησαν πάντως 2-0 την Γαλλία (34΄ Ντόλμπεργκ, 39΄ Σκοβ Όλσεν) αλλά οι «μπλε» δεν «πλήρωσαν» μνε υποβιβασμό την ήττα, αφού ηττήθηκε και η Αυστρία. Οι «τρικολόρ» παρά την τρίτη ήττα που γνώρισαν σε 6 αγώνες παρέμειναν στη League A, ενώ η Αυστρία με 4 βαθμούς πήρε το δρόμο για τη League B.

Πρώτη και αήττητη με μόλις μία ισοπαλία σε 6 ματς (5-1-0) στον 4ο όμιλο η Ολλανδία, η οποία στο ντέρμπι κορυφής επικράτησε με 1-0 του Βελγίου στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» του Άμστερνταμ, με τον Φαν Ντάικ να πετυχαίνει το «χρυσό» γκολ στο 74'.

Την ίδια ώρα, στο Κάρντιφ η Πολωνία με γκολ του άλλοτε άσου του ΠΑΟΚ, Κάρολ Σφιντέρσκι, νικούσε με 1-0 την Ουαλία της μόλις ισοπαλίας και πέντε ηττών στη διάρκεια της διοργάνωσης, που φυσιολογικά υποβιβάστηκε στην League B.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.