Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: Με περίπατο στους «16» η ΑΕΚ, 2-0 τον ΠΑΣ (video)

Κύπελλο Ελλάδας: Με περίπατο στους «16» η ΑΕΚ, 2-0 τον ΠΑΣ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/10/2022 20:55
Η ΑΕΚ χωρίς να πατήσει γκάζι επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στην «OPAP Arena» και «σφράγισε» το εισιτήριο για τους «16» του Κυπέλλου. Κοσίδης (6’) και Μάνταλος (67’ πεν.) οι σκόρερ.

Μ’ ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, η ΑΕΚ νίκησε εύκολα με 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στην «OPAP Arena» και εξασφάλισε θέση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα στο παιχνίδι, πήρε τη νίκη με τα γκολ των Κοσίδη (6’) και Μάνταλου (67’ πεν.) και συμπλήρωσε το «παζλ» της επόμενης φάσης της διοργάνωσης.

Το ματς:


Με Σιντιμπέ και Κοσίδη η ΑΕΚ

Ο Αλμέιδα άλλαξε κατά 9/11 την ενδεκάδα σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος κόντρα στον Ατρόμητο. Ο Στάνκοβιτς επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια, τετράδα της άμυνας ήταν οι Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Μήτογλου και Σιντιμπέλ, με τον τελευταίο να πραγματοποίησε το ντεμπούτο του. Στον άξονα της μεσίας γραμμής ξεκίνησαν οι Γιόνσον και Γαλανόπουλος, έχοντας αριστερά τους τον Μάνταλο και δεξιά τους τον Ελίασον. Ο Αραούχο ήταν σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον 20χρονο Κοσίδη, ο οποίος έπαιξε για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα.

Για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Θανάσης Στάικος παρέταξε σχηματισμό 4-3-3. Ο Πριόρ ξεκίνησε στο τέρμα, οι Πήλιος, Μπαγκαλιάνης, Παντελάκης και Σόρια από αριστερά προς τα δεξιά στην τετράδα της άμυνας, ο Καραχάλιος σε ρόλο αμυντικού χαφ με εσωτερικούς μέσους τους Ριένστρα και Λιάσο. Οι Φοφανά και Μορέιρα ήταν στα δύο άκρα και ο Παμλίδης στην κορυφή.

Ο Κοσίδης άνοιξε από νωρίς το δρόμο της νίκης

Η ΑΕΚ είχε την υπεροχή από το ξεκίνημα, απείλησε για πρώτη φορά στο 3’ με σουτ του Αραούχο το οποίο «έβγαλε» σε κόρνερ ο Μπαγκαλιάνης και τρία λεπτά μετά άνοιξε το σκορ. Μετά από σέντρα του Σιντιμπέ, ο Αραούχο έκανε το σουτ, ο Πριόρ απέκρουσε ασταθώς και ο Κοσίδης από κοντά έκανε το 1-0. Έτσι ο 20χρονος έγινε ο πρώτος Έλληνας παίκτης της ΑΕΚ που σκοράρει στην «OPAP Arena».



Ο γκολκίπερ του ΠΑΣ αποκόμισε πρόβλημα και στο 19’ έδωσε τη θέση του στον Αθανασίου. Ο τελευταίος έπιασε άμεσα δουλειά αφού στο 22’ απέκρουσε την κεφαλιά του Μάνταλου, ενώ στο 31’ είπε «όχι» και σε σουτ του Αραούχο.

Κυρίαρχη η ΑΕΚ, «καθάρισε» το ματς με πέναλτι

Η «Ένωση» είχε την απόλυτη υπεροχή και έψαχνε με υπομονή ένα δεύτερο γκολ για να «κλειδώσει» το ματς. Ο ρυθμός είχε πέσει αισθητά στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους, με τους γηπεδούχους να είχαν δύο στιγμές με κεφαλιά του Μάνταλου (40’) και σουτ του Αραούχο (45’) αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Αθανασίου μπλόκαρε σταθερά.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο ξεκίνημα της επανάληψης και το παιχνίδι κυλούσε σε αργό τέμπο. Στο 56’ ο Στάικος προχώρησε σε διπλή αλλαγή βάζοντας τους Ροσέρο και Λώλη αντί των Μορέιρα και Παμλίδη και ο ΠΑΣ άρχισε να κάνει πιο αισθητή την παρουσία του. Στο 64’ ο Ριένστρα απείλησε με σουτ στέλνοντας τη μπάλα άουτ ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ροσέρο πάτησε περιοχή και επιχείρησε σουτ υποχρεώνοντας τον Στάνκοβιτς σε επέμβαση. Ένα λεπτό μετά η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ελίασον από τον Καραχάλιο και ο Μάνταλος με εύστοχη εκτέλεση έκανε το 2-0.



Διαδικαστικά τα εναπομείναντα λεπτά, με τον Αλμέιδα να βάζει τους Γκατσίνοβιτς και Γκαρσία αντί των Ελίασον και Κοσίδη, ενώ λίγο αργότερα στο ματς πέρασαν επίσης οι Φράνσον και Ραντόνια αντί των Γαλανόπουλου και Χατζισαφί. Από την πλευρά του ο ΠΑΣ ο Στάικος έριξε τους Κιάκο και Μπάλαν αντί των Ριένστρα και Φοφανά.

Η ΑΕΚ παίζοντας στο ρελαντί «άγγιξε» το 3-0 στο 79’, με τον Αθανασίου να πραγματοποιεί μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Αραούχο. Τέσσερα λεπτά μετά ο Έλληνας γκολκίπερ μπλόκαρε το σουτ του Γκαρσία ενώ στο 90+2’ έκανε ακόμα μια σπουδαία απόκρουση σε κοντινό πλασέ του Γκατσίνοβιτς. Το 2-0 ήταν το τελικό σκορ, με τους «κιτρινόμαυρους» να «σφραγίζουν» το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης.

Νωρίτερα, η Κηφισιά έκανε τη μεγάλη έκπληξη, αφήνοντας εκτός συνέχειας τον ΟΦΗ μετά τη νίκη με 1-0 εντός έδρας. Ο ΑΟΑΝ ήταν ο νικητής στο κρητικό ντέρμπι με τον Αλμυρό Γαζίου στον Άγιο Νικόλαο (2-0) και θα δώσει για 2η σερί χρονιά το «παρών» στους «16» της διοργάνωσης. Ο Απόλλων Παραλιμνίου διέλυσε με 4-0 τον Ιωνικό Ιωνίας εκτός έδρας, ενώ ο Απόλλων Πόντου κέρδισε με 3-1 τον Πανελευσινιακό εκτός.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις