Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ 1-1: «Χάθηκε» στην ομίχλη το τρίποντο για την Ένωση

Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ 1-1: «Χάθηκε» στην ομίχλη το τρίποντο για την Ένωση

Συντάκτης: Agones team
Agones team
6/11/2022 22:25
Η ΑΕΚ «κόλλησε» στο 1-1 με τον Αστέρα στο ομιχλώδες τοπίο της Τρίπολης, για την 11η αγωνιστική της Super League, και δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την απώλεια βαθμών του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Το γκολ του Άμραμπτ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 52', ισοφάρισε ο Κρέσπι, με την... βοήθεια του Τζαβέλα στο 58' και η ισοπαλία παρέμεινε ως το τέλος, παρά της προσπάθειες της Ένωσης, που παρέμεινε στην δεύτερη θέση και το -6 από τους πρωτοπόρους «πράσινους», ενώ οι Αρκάδες έφτασαν τους 10 βαθμούς ανεβαίνοντας στην 9η θέση και όντες στο +3 από την ζώνη του υποβιβασμού.

Κινητική και πιεστική αλλά χωρίς εμπνεύσεις η Ένωση

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και πήρε από το ξεκίνημα τα ηνία του αγώνα αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει πολύ επικίνδυνες καταστάσεις με εξαίρεση μία καλή στιγμή με τον Ρότα στο 11'. Ο σοβαρός τραυματισμός και η αναγκαστική αλλαγή του Ελίασον (διακομίστηκε στο νοσοκομείο) ανέκοψαν τη φόρα του «Δικεφάλου», που διατήρησε μεν την υπεροχή, χωρίς όμως να απειλεί ουσιαστικά. Στο 38΄ η ΑΕΚ κέρδισε φάουλ σε καλή θέση, με τους παίκτες της να ζητούν κίτρινη κάρτα στον Μπαράλες (θα ήταν η δεύτερη), αλλά η εκτέλεση του Λιβάι Γκαρσία ήταν άστοχη.

Η σημαντικότερη ευκαιρία της Ενωσης ήρθε στις καθυστερήσεις του α΄ ημιχρόνου, όταν ο Λιβάι Γκαρσία βγήκε τετ-α-τετ με τον Παπαδόπουλο, ο τερματοφύλακας του Αστέρα απέκρουσε και στην επαναφορά ο Γκατσίνοβιτς έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία.Ο Γκατσίνοβιτς προσέφερε ξανά την λύση, αλλά οι Αρκάδες ήταν πολύ σκληροί για να... πεθάνουν

Ο,τι δεν πέτυχαν οι «κιτρινόμαυροι» στο πρώτο μέρος, το κατάφεραν από το... πουθενά λίγο μετά την επανεκκίνηση του αγώνα. Ο Σίτο έχασε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και στη συνέχεια ανέτρεψε τον Γκατσίνοβιτς, με τον Αμραμπατ να αξιοποιεί το πέναλτι στο 52΄ και να ανοίγει το σκορ. Τρία λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ θα μπορούσε να «τελειώσει» το παιχνίδι, καθώς ο Αραούχο έβγαλε μόνο τον Μοχαμαντί, το πλασέ του οποίου όμως πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Αστέρας έφερε γρήγορα το ματς στα ίσια, όταν στο 58΄, μετά από κεφαλιά πάσα του Καρμόνα, ο Ρεγκίς έπιασε ένα βολέ μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε λίγο στον Τζαβέλλα και κατέληξε στα δίχτυα του Αθανασιάδη.

Η Ενωση έψαξε να ξαναπάρει αμέσως το προβάδισμα, αλλά ο Παπαδόπουλος σταμάτησε το σουτ του Αμραμπατ στο 63΄ (μετά από εξαιρετική ενέργεια του Γκαρσία και ωραία προσποίηση του Μαροκινού), ενώ στο 74΄ ο Ρότα δεν κατάφερε να βρει στόχο μέσα από την περιοχή. Στο τελευταίο 20λεπτο (μαζί με τις καθυστερήσεις) η Ενωση δεν είχε καθαρό μυαλό για να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων και περιορίστηκε στην ισοπαλία, χάνοντας την ευκαιρία να μειώσει σε τέσσερις βαθμούς τη διαφορά της από τον Παναθηναϊκό

Αστέρας Τρίπολης (Ηρακλής Μεταξάς): Παπαδόπουλος, Τζουκάνοβιτς, Καστάνιο, Καρμόνα, Τασουλής, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Ρεγκίς (90+ Ντομίγκεθ), Σίτο (75΄ Λεό Τιλίκα), Ριέρα (84΄ Μπενίτο), Μπαράλες (84΄ Αλβαρες)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μοχαμαντί (80΄ Μάνταλος), Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι (80΄ Τσούμπερ), Γκατσίνοβιτς, Πινέδα (46΄ Γιόνσον), Γκαρσία, Αραούχο, Ελίασον (20΄ Αμραμπατ)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.