Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σερένγκ – ΑΕΚ 0-2: Από εκεί που σταμάτησε η «Ένωση», κέρδος ο Φερνάντες (video)

Σερένγκ – ΑΕΚ 0-2: Από εκεί που σταμάτησε η «Ένωση», κέρδος ο Φερνάντες (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/12/2022 15:16
Η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 της Σερένγκ σε φιλικό επί βελγικού εδάφους, με την «Ένωση» να ήταν κυρίαρχη, «καθαρίζοντας» από νωρίς την υπόθεση νίκη με τους Αραούχο (13’) και Μήτογλου (20’). Και τα δύο γκολ ξεκίνησαν από τον Πάολο Φερνάντες που εντυπωσίασε στο ανεπίσημο ντεμπούτο του.

Καθόλου επηρεασμένη από τη διακοπή δεν εμφανίστηκε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε με 2-0 της Σερένγκ σε φιλικό παιχνίδι επί βελγικού εδάφους. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση για 60 λεπτά, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε στο πρωτάθλημα, ενώ ο Πάολο Φερνάντες έδειξε με το καλημέρα ότι μπορεί να βοηθήσει την «Ένωση».

Η «Ένωση» μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε για πρώτη φορά στο 8’ με εξαιρετική ατομική ενέργεια του Πάολο Φερνάντες, ο οποίος βρήκε τον Γκαρσία αλλά το σουτ του τελευταίου από πλάγια θέση δε βρήκε στόχο. Η φάση αυτή αποδείχθηκε προειδοποιητική βολή, αφού πέντε λεπτά αργότερα οι «κιτρινόμαυροι» βρήκαν δίχτυα με τον Αραούχο. Η φάση ξεκίνησε ξανά από τα δεξιά με τον Φερνάντες να βγάζει τη σέντρα, τη μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στον «Τσίνο» ο οποίος με ωραίο τελείωμα «έγραψε» το 1-0.



Οι παίκτες της ΑΕΚ έπαιζαν με ένταση, απείλησαν ξανά στο 19’ με προσπάθεια του Μάνταλου και ένα λεπτό μετά πέτυχαν δεύτερο γκολ. Ο Πάολο Φερνάντες έκανε ωραίο γύρισμα από τα αριστερά, ο Μουκουντί πήρε την κεφαλιά και ο Μήτογλου από κοντά έκανε το 2-0.


Η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο στο παιχνίδι, κυκλοφορώντας εξαιρετικά τη μπάλα και στο 22’ είχε δοκάρι με τον Μουκουντί για ένα τρίτο τέρμα. Στο 31’ οι παίκτες της Σερένγκ απομάκρυναν στη γραμμή την κεφαλιά του Γκαρσία μετά από κόρνερ του Μάνταλου, ενώ στο 36’ ο τελευταίος έβγαλε σε τετ-α-τετ τον Σιντιμπέ αλλά το πλασέ του τελευταίο κατέληξε άουτ.

Το ματς πήγε να χαλάσει λίγο πριν το ημίχρονο αφού προκλήθηκε γενικευμένη σύρραξη μετά από σκληρό μαρκάρισμα του Αραούχο στον Μπερνιέρ.



Με τρεις αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο μέρος η ΑΕΚ. Ο Αλμέιδα έβαλε τους Στάνκοβιτς, Τζαβέλλα και Φαν Βέερτ αντί των Αθανασιάδη, Μουκουντί και Λιβάι Γκαρσία. Η «Ένωση» απείλησε πρώτη στο 48’ με τον νεοεισελθόντα Φαν Βέερτ να πατάει στον Αραούχο αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε άουτ.

Η Σερένγκ απείλησε για πρώτη φορά στο 58’ με ένα απευθείας χτύπημα φάουλ του Κονσεϊσάο που υποχρέωσε σε επέμβαση τον Στάνκοβιτς. Ο γκολκίπερ της ΑΕΚ απέκρουσε το χτύπημα φάουλ του Βάγκνερ στο 62’.

Ακολούθησαν νέες αλλαγές για την ΑΕΚ, η οποία δεν είχε την ίδια ένταση στο παιχνίδι της στο δεύτερο ημίχρονο αλλά δεν επέτρεψε στην αντίπαλο της να δημιουργήσει ευκαιρία σε σετ παιχνίδια. Ο ρυθμός είχε πέσει αισθητά στο τελευταίο 25λεπτο λόγω των πολλών αλλαγών αλλά στο 86’ η ΑΕΚ έφτασε μια «ανάσα» από το τρίτο γκολ, με τον Μάνταλο να κλέβει και να βγάζει σε τετ-α-τετ τον Φαν Βέερτ, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Το 2-0 ήταν το τελικό σκορ, με την ΑΕΚ να ολοκληρώνει τη χειμερινή της προετοιμασία στο Μπουργκ Χάαμστεντε και να επιστρέφει στην Αθήνα τη Δευτέρα (5/12).

Σερένγκ (Ζαν-Σεμπαστιάν Λεγκρός): Γκαλιέ, Μπόου, Οπαρέ, Σιλά, Κάτσμπαχ, Μβουέ, Ποατί, Μαρσονί, Βάγκνερ, Μπερνιέ, Ελισό

Αγωνίστηκαν και οι Εντιαγέ, Κονσεϊσάο, Λασαϊνί, Σισοκό, Μπουντσούκοφ, Τρεμουλέ, Τσιμπουάμπουα, Ιφονί, Ντιαγέ

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης (46' Στάνκοβιτς), Σιντιμπέ (65' Παρράς), Μουκουντί (46' Τζαβέλλας, 65' Ντάικο), Μήτογλου, Ρότα (65' Ραντόνια), Γιόνσον (65' Μουστακόπουλος), Φράνσον, Μάνταλος, Πάολο Φερνάντες (65' Κοσίδης), Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία (46' Φαν Βέερτ)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.