Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λίνγκαρντ: «Έπινα πριν κοιμηθώ προσπαθώντας να απαλύνω τον πόνο από το κράξιμο που δεχόμουν»

Λίνγκαρντ: «Έπινα πριν κοιμηθώ προσπαθώντας να απαλύνω τον πόνο από το κράξιμο που δεχόμουν»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/1/2023 04:37
Ο Τζέσι Λίνγκαρντ έκανε κατάθεση ψυχής σε συνέντευξη του αναφερόμενος στην κατάθλιψη της μητέρας του και τη σχέση του με το αλκοόλ, η οποία δημιουργήθηκε από την σκληρή κριτική που δεχόταν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Καλεσμένος στο podcast της Daily Mail ήταν ο Τζέσι Λίνγκαρντ. Ο 30χρονος διεθνής εξτρέμ έμεινε ελεύθερος από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπειτα από 21 χρόνια και αναφέρθηκε για τη δύσκολη περίοδο της καριέρας του προτού δοθεί δανεικός στην Γουέστ Χαμ, όταν δεχόταν σκληρή κριτική από τους οπαδούς και βρήκε «καταφύγιο» στο ποτό για να μπορέσει να κοιμηθεί:

«Χρειαζόμουν κάτι για να προσπαθήσω να απαλλαγώ από τον πόνο. Και με ηρέμησε κάπως. Έπινα πριν κοιμηθώ. Κοιτάζω πίσω τώρα και σκέφτομαι, "γιατί το έκανα αυτό;" Προσπαθούσα να ξεχάσω τι συνέβαινε, αλλά το κάνει 10 φορές χειρότερο».

Ο Άγγλος διεθνής μίλησε επίσης για τη μάχη της μητέρας του με την κατάθλιψη, που είχε ως αποτέλεσμα να φροντίζει τα μικρότερα αδέρφια του Τζάσπερ και Ντέιζι-Μπου όταν εισήχθη στο νοσοκομείο για θεραπεία το 2019.

«Η κατάθλιψη ήταν τόσο κακή που δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει πια και έπρεπε να φύγει και να ζητήσει βοήθεια. Αλλά με άφησε με τη μικρή μου αδερφή που ήταν 11 ετών τότε και τον μικρό μου αδερφό που ήταν 15 ετών, ενώ εξακολουθούσα να περνώ και τα δικά μου πράγματα. Επομένως, δεν ήμουν πραγματικά ο μεγάλος αδερφός που ήθελαν εκείνη τη στιγμή. Απλώς δεν ήμουν εκεί διανοητικά».

Ο 30χρονος αποκάλυψε ότι εκμυστηρεύτηκε στον τότε προπονητή της Γιουνάιτεντ Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ για τις προσβολές από τους οπαδούς που τον οδήγησαν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση αλλά και τα προσωπικά ζητήματα που αντιμετώπιζε, τα οποία είπε ότι ο Σόλσκιερ τον βοήθησε σε μια δύσκολη περίοδο στην καριέρα του:

«Το να σε κακομεταχειρίζονται έτσι το προκάλεσε», είπε ο Λίνγκαρντ. «Δεν ήθελα να είμαι στο γήπεδο, δεν ήθελα να παίξω. Δεν ήθελα να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Δεν θα το εγκατέλειπα ποτέ, αλλά χρειαζόμουν ένα διάλειμμα. Το κρατήσαμε μυστικό, αλλά και μόνο που είχαν τον Όλε να μου λέει "πώς είναι η μαμά σου; Πώς είναι;" βοήθησε να ενημερώσω τον κόσμο τι περνούσα».«Στην Νότιγχαμ μου έδειξαν ότι με αγαπούν, ο ιδιοκτήτης ήθελε να με πάει στην Ελλάδα»

Για την αποχώρηση του από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ανέφερε σχετικά:

«Ο κόσμος μάλλον νόμιζε ότι ήμουν χαρούμενους που έφευγα, όμως χρειάζονταν να φύγω. Δεν έπαιζα. Μου πρόσφεραν συμβόλαιο αλλά ποιο ήταν το νόημα; Δεν θα έπαιζα. Ναι, είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στον κόσμο αλλά το να είμαι χαρούμενος είναι πιο σημαντικό για εμένα».

Σε ερώτηση γιατί επέλεξε να υπογράψει στην Νότιγχαμ το καλοκαίρι αντί για την Γουέστ Χαμ με την οποία είχε μια επιτυχημένη περίοδο δανεισμού, στάθηκε στην αγάπη που του έδειξαν οι άνθρωποι των «κόκκινων»:

«Νομίζω ότι έδειξαν την αγάπη. Έδειξαν την προθυμία και την επιθυμία να με αποκτήσουν. Τα πράγματα χάλασαν στη Γουέστ Χαμ, στα οποία δεν θέλω να αναφερθώ πολύ, αλλά η Νότιγχαμ μου έδειξε την αγάπη πολύ περισσότερο από τη Γουέστ Χαμ. Στην Νότιγχαμ ήταν σα να μου είπαν σε αγαπάμε, σε θέλουμε, ο προπονητής θα έρθει στο σπίτι σου, ο ιδιοκτήτης θέλει να σε πάει στην Ελλάδα για να υπογράψεις τη συμφωνία. Για μένα ήταν μια νέα πρόκληση, μια διαφορετική πρόκληση. Η ομάδα που μόλις προβιβάστηκε και το μόνο που ήξερα ήταν η Γιουνάιτεντ σε όλη μου τη ζωή».

Όπως δήλωσε στη συνέχεια, ο τρόπος με τον οποίο έφυγε από την Γιουνάιτεντ τον απογοήτευσε:

«Δεν έζησα πραγματικό αποχαιρετισμό. Ήμουν εκεί τόσο καιρό και νομίζω ότι το άξιζα. Ήμουν εκεί όλη μου τη ζωή και γνωρίζω όλους στο κλαμπ, από το προσωπικό μέχρι τους άντρες και τις κυρίες στο εστιατόριο. Αυτή ήταν η ζωή μου».

Σε ερώτηση για το αν έχασε το σεβασμό για την Γιουνάιτεντ με την πάροδο του χρόνου, τόνισε:

«Μάλλον, ναι. Καμία ισορροπία, καμία δομή, άνθρωποι να κάνουν ό,τι θέλουν. Ήταν σαν ένα ελεύθερο για όλους. Είναι πολύ πίσω στα πάντα. Βλέπετε τις εγκαταστάσεις της Σίτι, της εγκαταστάσεις της Τότεναμ. Οι άνθρωποι είναι μίλια μπροστά. Ακόμη και στην κοινωνική πλευρά των πραγμάτων».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.