Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Davis Cup: Ο Τσιτσιπάς έστειλε την Ελλάδα στην πρώτη κατηγορία στο κατάμεστο ΟΑΚΑ (video)

Davis Cup: Ο Τσιτσιπάς έστειλε την Ελλάδα στην πρώτη κατηγορία στο κατάμεστο ΟΑΚΑ (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
5/2/2023 15:58
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το χρέος του κόντρα στον Αντρέας Αντράντε επικρατώντας με 2-0 σετ (7-6, 6-1) και «σφράγισε» την άνοδο της Ελλάδας στην 1η κατηγορία του Davis Cup για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια σε μία ιστορική στιγμή για το ελληνικό τένις!

Η εθνική ομάδα τένις του Ισημερινού, είχε μειώσει σε 2-1 στις νίκες, με το δίδυμο Γκονζάλο Εσκομπάρ και Ντιέγκο Iντάλγκο να επικρατεί με 2-0 σετ του ελληνικού διδύμου, που αποτέλεσαν Πέτρος Τσισιπάς και Αλέξανδρος Σκορίλας, οπότε όλα θα κρίνονταν από την αναμέτρηση του Τσιτσιπά με τον Αντράντε.



Ο «Στεφ» έχοντας την συμπαραστασή 20.000 ανθρώπων, που αψήφισαν την κακοκαιρία και βρέθηκαν στις εξέδρες του κλειστού του ΟΑΚΑ, δυσκολεύτηκε αρκετά στο πρώτο σετ το οποίο οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, αφού οι δ΄πυο τενίστες υπερασπίστηκαν μέχρι τέλους τα σερβίς τους. Εκεί πάντως ο Έλληνας τενίστας έκανε επίδειξη ανωτερότητας επικρατώντς με 7-1.



Ο κόσμος ξεσηκώθηκε, ο Τσιτσιπάς, που ούτως ή άλλως ήταν μεγάλο φαβορί, προηγήθηκε με 4-0 κάνοντας δύο μπρέικ και όλα έδειχναν πως η συνέχεια ήταν τυπική διαδικασία. Ο Αντράντε πήρε το 5ο γκέιμ, που αποδείχτηκε όμως της... τιμής, αφού ο Στέφανος πήρε τα δύο επόμενα και «κλείδωσε» τη νίκη και στην ιστορική άνοδο.





Η ελληνική αποστολή σύσσωμη πανηγύρισε με «όλε» την πρόκριση μαζί με τους φιλάθλους στο ΟΑΚΑ, με τον Τσιτσιπά να εξηγεί αργότερα την σημσία της στιγμής, παρομοι΄ζοντας αυτό που πέτυχε η Εθνική με μία ποδοσφαιρική πρόκριση σε Μουντιάλ, ενώ έδωσε ξανά «ραντεβού» με τους Έλληνες φιλάθλους το συντομότερο δυνατό!




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.