Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κόνφερενς Λιγκ: Ιστορική πρόκριση για Λεχ Πόζναν στους «8», ανατρεπτικοί «βιόλα» και «θρίλερ» στην Μπρατισλάβα (video)

Κόνφερενς Λιγκ: Ιστορική πρόκριση για Λεχ Πόζναν στους «8», ανατρεπτικοί «βιόλα» και «θρίλερ» στην Μπρατισλάβα (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
16/3/2023 21:47
Μετά την Γάνδη από χθες (15/3) άλλες δύο ομάδες εξασφάλισαν την πρόκριση στα προημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ, αφού Φιορεντίνα και Λεχ Πόζναν ακολούθησαν με Σλόβαν Μπρατισλάβας και Βασιλεία να έχουν οδηγηθεί στην παράταση μετά από ματσάρα με ανατροπές και δραματικό φινάλε.

Η Φιορεντίνα αν και είδε το προβάδισμα που είχε από το πρώτο ματς να ισοφαρίζεται νωρίς στην Τουρκία δεν πανικοβλήθηκε και θριάμβευσε με εμφατική ανατροπή, ενώ η Λεχ Πόζναν διαχειρίστηκε άψογα το δικό της προβάδισμα διπλασιάζοντας επίσης τις νίκες της ερπί της Τζουργκάρντεν σε μία πραγματικά ιστορική βραδιά για το πολωνικό ποδόσφαιρο, που μετά από πάρα πολλά χρόνια θα έχει ομάδα στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Τέλος απίστευτη εξέλιξη και φινάλε είχε η αναμέτρηση Σλόβαν Μπρατισλάβας - Βασιλεία, με το 2-2 του πρώτου αγώναν να επαναλαμβάνεται και το ματς να έχει οδηγηθεί στην παράταση.

Σίβασπορ - Φιορεντίνα 1-4

Οι «βιόλα» αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 34' με έναν τρομερό «κεραυνό» του Ερντογάν και έδειξαν να... σαστίζουν για λίγο, βρήκαν την ισοφάριση σε καίριο σημείο με τον Καμπράλ να σκοράρει λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους. Αυτό απλοποίησε τα πράγματα, αφού στο δεύτερο μέρος η Φιορεντίνα μπήκε χωρίς άγχος και ήλεγξε το ματς φτάνοντας στο δεύτερο γκολ, που «σφράγισε» την πρόκριση ουσιαστικά στο 62' με τον Μιλένκοβιτς, πριν ο Δημήτρης Γούτας με ένα απίστευτο αυτογκόλ ανεβάσει τον δείκτη σκορ στο 78', με τους γηπεδούχους να ολοκληρώνουν μάλιστα με δέκα παίκτες το ματς, λόγω αποβολής του Αρσλάν στο 81'. Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε για τους φιλοξενούμενους ο Καστροβίλι με ένα ακόμα τέρμα στο 89'.


Τζουργκάρντεν - Λεχ Πόζναν 0-3

Σε... πάρτι μετέτρεψε την ρεβάνς η Λεχ Πόζναν, πανηγυρίζοντας μία ιστορική πρόκριση - για πρώτη φορά στην ιστορία της- σε προημιτελικά φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ο αρχικός ενθουσιασμός που έδειξε η Τζουργκάρντεν δεν στάθηκε αρκετός, αφού κυνηγούσε μία μεγάλη ανατροπή, μετά το 2-0 του πρώτου αγώναν υπέρ των Πολωνών. Η αποβολή του Ντάνιελσον μάλιστα στο 44' έκανε ακόμα πιο δύσκολη την κατάταση για τους Σουηδούς, που σταδιακά παραδόθηκαν στο δεύτερο μέρος, με τους φιλοξενούμενους να ελέγχουν το ματς και να χάνουν δύο μεγάλες ευκαιρίες πριν τελικά ανοίξουν το σκορ με τον Μαρτσβίνσκι (77') και «καθαρίσουν» οριστικά την υπόθεση πρόκριση. Κβεκβεσκίρι (90'+1') και Σκόρας (90'+2') στις καθυστερήσεις εκμεταλλεύθηκαν τους χώρους που βρήακν και την απογοήτευση των γηπεδούχων για να ανεβάσουν ακόμα πιο ψηλά τον δείκτη του σκορ δίνοντας ακόμα πιο θριαμβευτικό τόνο στην βραδιά για τους Πολωνούς.



Σλόβαν Μπρατισλάβας - Βασιλεία 2-2 (κ.δ και παράταση) - (1-4 πεν.)

Με την ορμή που της έδωσε η έδρα της η Σλόβαν ξεκίνησε με... γκάζια στην αναμέτρηση και «χτυπώντας» δύο φορές μέσα σε έξι λεπτά στο ξεκίνημα (Αμπουμπακάρι 11', Κούτσκα 17') πήρε προβάδισμα πρόκρισης. Σταδιακά οι ελβετοί ισορρόπήσαν το παιχνίδι όμως και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Καφιόρι μείωσε σε 2-1 και τους έδωσε ελπίδες. Μετά από δύο απίστευτες χαμένες ευκαιρίες του Ζεκίρι, η Βασιλεία ευτύχησε να ισοφαρίσει με... μπάζερ μπίτερ του Αμντούνι στο 90'+3', ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα και στέλνοντας το ματς στην παράταση, η οποία κύλησε χωρίς την μεγάλη ευκαιρία αλλά με τους Ελβετούς να δείχνουν πως το πιστεύουν περισσότερο, αφού οι γηπεδούχοι ήταν εμφανώς σωματικά και ψυχολογικά κουρασμένοι.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι, με τον τεχνικό της Σλόβαν μάλιστα να πραγματοποιεί αλλαγή τερματοφύλακα περνώντας τον Τρνόβσκι στην θέση Τσόβαν. Αυτό δεν τον βοήθησε τελικά ιδιαίτερα καθώς ο νεοεισελθόντας δεν απέκρουσε καμία από τις τέσσερις εκτελέσεις στις οποίες βρέθηκε απέναντι, την στιγμή που ο ομόλογός τους στην Βασιλεία, Χιτζ, απέκρουσε τις δύο πρώτες εκτελέσεις των Σλοβάκων, από Κούτσκα και Μπαρσεγκιάν χαρίζοντας τελικά την πρόκριση στην ομάδα του.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.