Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Προκρίσεις για Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους και Σεβίλλη, επτάρα η Φέγενορντ! (video)

Γιουρόπα Λιγκ: Προκρίσεις για Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους και Σεβίλλη, επτάρα η Φέγενορντ! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/3/2023 21:41
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε με 1-0 την Μπέτις στην Ισπανία και με συνολικό σκορ 5-1 πήρε με άνεση την πρόκριση στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ. Νίκη-πρόκριση για την Γιουβέντους, 2-0 την Φράιμπουργκ στην Γερμανία, θρίαμβος για την Φέγενορντ, ισοπέδωσε με 7-1 την Σαχτάρ, με προίκα η Σεβίλλη που πέρασε παρά την ήττα με 1-0 από την Φενέρμπαχτσε.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους, Φέγενορντ και Σεβίλλη είναι οι πρώτες τέσσερις ομάδες που «σφράγισαν» εισιτήριο για τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.

«Διπλό» στην Ανδαλουσία η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 1-0 της Μπέτις στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» και σε συνδυασμό με το 4-1 του πρώτου αγώνα στο «Όλντ Τράφορντ» εξασφάλισε με άνεση την πρόκριση για τα προημιτελικά του θεσμού. Η ομάδα του Τεν Χαγκ δεν πραγματοποίησε καλή εμφάνιση στο πρώτο μέρος, όντας αρκετά ασύνδετη και κινδύνευσε σε αρκετές περιπτώσεις, με την Μπέτις να είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Χουάνμι αλλά και άλλη μία με τον Χοακίν που σταμάτησε στο δοκάρι. Η Γιουνάιτεντ ισοφάρισε τα δοκάρια στο φινάλε του ημιχρόνου με τον Φερνάντες και στην επανάληψη μπήκε αρκετά δυναμικά. Προειδοποίησε στο 53’ με απίστευτο χαμένο τετ-α-τετ του Ράσφορντ και δύο λεπτά μετά ο Άγγλος φορ σκόραρε με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής για το 1-0. Το γκολ έριξε τη ψυχολογία των γηπεδούχων που δεν μπόρεσαν να απειλήσουν όπως στο πρώτο 45λεπτο και οι Άγγλοι με σωστή διαχείριση έφτασαν σε άνετη επικράτηση.


Στους «8» με δύο νίκες η Γιουβέντους

Η Γιουβέντους μετά τη νίκη με 1-0 επί της Φέγενορντ στο Τορίνο, επικράτησε με 2-0 των Γερμανών εκτός έδρας και «σφράγισε» την πρόκριση για τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Η φάση που έκρινε το παιχνίδι σημειώθηκε στο 43ο λεπτό όταν ο διαιτητής συμβουλεύτηκε το VAR και απέβαλε τον Γκούλντε, δίνοντας παράλληλα πέναλτι στην Γιουβέντους. Ο Βλάχοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε «γράφοντας» το 1-0. Η Φράιμπουργκ παίζοντας με παίκτη λιγότερο είχε πολύ δύσκολο έργο στο δεύτερο μέρος και εν τέλει δέχτηκε δεύτερο γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα από σουτ του Κιέζα εντός περιοχής. Ένα λεπτό νωρίτερα ο Ιταλός είχε σημαδέψει το δοκάρι αλλά δε λάθεψε λίγο αργότερα, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.



Ακόμα σκοράρει η Φέγενορντ

Εκπληκτική ποδοσφαιρική παράσταση από την Φέγενορντ, η οποία ισοπέδωσε με 7-1 την Σαχτάρ στο «Ντε Κάιπ» και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Το 1-1 του πρώτου αγώνα άφηνε τα πάντα ανοιχτά αλλά οι Ολλανδοί μπήκαν με το πόδι στο γκάζι και «καθάρισαν» την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο μέρος χάρη στο γκολ του Χιμένες (9’) και τα δύο τέρματα του Κοκτσού (24’, 38’ πεν.). Στην επανάληψη τη σκυτάλη πήρε ο Ιντρίσι πετυχαίνοντας δύο υπέροχα τέρματα (49’, 60’), ενώ στον πίνακα του σκορ μπήκαν επίσης οι Γιαχαμπάνκς (64’) και Ντανίλο (67’). Το μόνο που κατάφερε η Σαχτάρ ήταν να μειώσει στο 87’ με τον Κέλσι, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.



Αγχωτική πρόκριση η Σεβίλλη

Πρόκριση θρίλερ για την Σεβίλλη η οποία ηττήθηκε με 1-0 από την Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία αλλά έχοντας προίκα τη νίκη με 2-0 στην Ανδαλουσία, εξασφάλισε θέση στα προημιτελικά. Οι Ανδαλουσιανοί δεν πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση και βρέθηκαν πίσω λίγο πριν το ημίχρονο από πέναλτι που υπέπεσε ο Τέγες και μετουσίωσε σε γκολ ο Βαλέντσια (41’). Οι δύο άσοι ήταν πρωταγωνιστές σε μεγάλη φάση των Τούρκων στο 43’, με τον Βραζιλιάνο να πραγματοποιεί σωτήριο στοπ στον φορ των γηπεδούχων, κρατώντας το 1-0. Στο δεύτερο ημίχρονο η Φενέρ άσκησε ασφυχτική πίεση για το δεύτερο γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση και είχε μερικές κλασσικές ευκαιρίες, όμως η Σεβίλλη κατάφερε να κρατήσει το 1-0. Η ίδια απείλησε με ένα καλό σουτ του Ακούνια στο 61’ καθώς και με απευθείας χτύπημα φάουλ του Λαμέλα στο 90+6’, όμως το σκορ δεν άλλαξε ως το φινάλε. Έτσι οι Ανδαλουσιανοί προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ και όποτε τα έχουν καταφέρει στο παρελθόν, πήραν και το τρόπαιο!


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.