Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κόνφερενς Λιγκ: Παυλίδης ξανά και νοκ άουτ η Λάτσιο, επική πρόκριση της Άντερλεχτ στους «8» - Πέρασαν Νις και Γουέστ Χαμ (video)

Κόνφερενς Λιγκ: Παυλίδης ξανά και νοκ άουτ η Λάτσιο, επική πρόκριση της Άντερλεχτ στους «8» - Πέρασαν Νις και Γουέστ Χαμ (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
16/3/2023 23:55
Τα τελευταία τέσσερα εισιτήρια για τα προημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ «σφραγίστηκαν» απόψε με Άλκμααρ, Άντερλεχτ, Νις και Γουέστ Χαμ να κλείνουν θέση στην οκτάδα.

Η Άλκμααρ «ντούμπλαρε» τις νίκες της επί της Λάτσιο και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ, με πρωταγωνιστή ξανά τον Παυλίδη, ενώ η Άντερλεχτ, με συμπαγή αμυντική λειτουργία και τον «γερόλυκο» Σλιμανί να «εκτελεί» την Βιγιαρεάλ πήρε επίσης σπουδαία πρόκριση, την ώρα που Νις και Γουέστ Χαμ επιβεβαίωσαν και με το παραπάνω τον τίτλο του φαβορό που είχαν -και λόγω του ρποβαδίσματος από τα πρώτα ματς- και προκρίθηκαν επίσης.

Άλκμααρ - Λάτσιο 2-1

Οι «λατσιάλι» έζησαν το απόλυτο «deja vu» κόντρα στην Άλκμααρ στο «ΑΦΑΣ Στάντιον», όπου έπεσαν ξανά θύμα ανατροπής και έμειναν εκτός συνέχειας της διοργάνωσης μετά και την δεύτερη ήττα τους από τους Ολλανδούς. Μπορεί να προηγήθηκαν μόλις στο 21' με πανέμορφο συρτό σουτ του Φελίπε, αλλά στο 28' ο Κάρλσον με τρομερό σουτ εκτός περιοχής έφερε το ματς στα ίσα και σταδιακά οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο. Στο 62' ο Παυλίδης σκόραρε ξανά, όπως είχε κάνει και στο ματς του «Ολίμπικο», αλλά αυτή τη φορά δεν ισοφάρισε μα έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, με όμορφο σουτ εκτός περιοχής. Η συνέχεια ήταν μονόλογος της ΑΖ που είχε δοκάρι και άλλες δύο καλές ευκαιρίες για να φτάσει στο γκολ, αλλά το γεγονός πως δεν τα κατάφερε δεν επηρέασε την εξέλιξη του ματς και την επσιτροφή της σε προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 2014.


Νις - Σέριφ Τίρασπολ 3-1

Εύκολο βράδυ πέρασε η Νις απέναντι στη Σερίφ Τίρασπολ, διπλασιάζοντας τις νίκες της μετά το 1-0 στην Μολδαβία. Το γκολ του Λαμπόρντ (30') έδιωξε το όποιο άγχος ένιωθαν οι γηπεδούχοι και στο δεύτερο ημίχρονο κυριάρχησνα πλήρως. Ο Μοφί στο 53' διπλασίασε τα τέματα των Γάλλων, που εν μ΄σω πανηγυρισμών δέχθηκαν την μείωση από τον Ταπσόμπα ένα λεπτό αργότερα, αλλά ο Μπραχίμι στο 79' «κλείδωσε» τη νίκη, σε ένα ματς που η Νις δεν απειλήθηκε ποτέ και συνεχίζει έτσι στα προημιτελικά ως η μόνη εκπρόσωπος της Γαλλίας στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.



Γουέστ Χαμ - ΑΕΚ Λάρνακας 4-0

Στο Λονδίνο η Γουέστ Χαμ έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην ΑΕΚ Λάρνακας. Tα «σφυριά» που είχαν ήδη τεράστιο προβάδισμα μετά τη νίκη με 2-0 στο ματς της Κύπρου προηγήθηκαν στο 21' με τον Σκαμακά, αλλά η οριστική κατάρρευση των γηπεδούχων ήρθε μετά την αποβολή του Γκουστάβο, με απευθείας κόκκινη κάρτα, στο 44'. Το ρευστό 1-0 έγινε... 4-0 με συνοπτικές διαδικασίες στο δεύτερο ημίχρονο με δύο γκολ του Μπόουεν (47', 49') κι άλλο ένα του 18χρονου Μουμπάμα στο 65'.



Βιγιαρεάλ - Άντερλεχτ 0-1

Σε ένα αρκετά ισορροπημένο παιχνίδι η Άντερλεχτ άντεξε στην πίεση της Βιγιαρεάλ στο πρώτο ημίχρονο, όπου και γλίτωσε την παραβίαση της εστίας της από το δοκάρι και κατόπιν «πάγωσε» τον ρυθμό και την κατάλληλη στιγμή «χτύπησε» με τον πολύπειρο Σλιμανί (73'), παίρνοντας μία σπουδαία πρόκριση και θυμίζοντας κάτι από τα παλιά της μεγαλεία. το «κίτρινο υποβρύχιο» πίεσε πού, έχασε μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις για να ισοφαρίσει και να στείλει το ματς στην παράταση, αφού και το πρώτο παιχνίδι είχε λήξει ισόπαλο, αλλά τελικά δεν άλλαξε τίποτα και οι «μωβουά» πήραν μία πολύ μεγάλη πρόκριση.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.