Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Η Σεβίλλη ταπείνωσε τη Γιουνάιτεντ, δύσκολες προκρίσεις για Γιουβέντους και Ρόμα,  άνετα η Λεβερκούζεν (video)

Γιουρόπα Λιγκ: Η Σεβίλλη ταπείνωσε τη Γιουνάιτεντ, δύσκολες προκρίσεις για Γιουβέντους και Ρόμα, άνετα η Λεβερκούζεν (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
21/4/2023 00:42
Η Σεβίλλη ήταν η απόλυτη θριαμβεύτρια των επαναληπτικών προημιτελικών του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς ταπείνωσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-0 και πήρε για ακόμα μία φορά το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Άντεξε στη Λισαβόνα η Γιουβέντους και προκρίθηκε με ισοπαλία 1-1, ενώ δεν πήρε εκδίκηση η Φέγενορντ από τη Ρόμα και η ήττα 4-1 στην Ιταλία έδωσε την πρόκριση στους «τζιαλορόσι», με το καρέ των ημιτελικών να συμπληρώνεται από την Μπάγερ Λεβερκούζεν η οποία διέλυσε με 4-1 εκτός έδρας την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ.

Το Γιουρόπα Λιγκ της ανήκει κι αποτελεί την κορυφαία ομάδων όλων των εποχών στη συγκεκριμένη διοργάνωση, δίχως να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για του λόγου το αληθές. Η Σεβίλλη έκανε ό,τι ήθελε το «φάντασμα» των τραγικών «κόκκινων διαβόλων» και τους διέσυρε με 3-0, παίρνοντας την πρόκριση.

Στην Πορτογαλία η Σπόρτινγκ «πάτησε» ξανά τη Γιουβέντους, όμως το 1-1 έστειλε τους «μπιανκονέρι» στα ημιτελικά, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τους Ανδαλουσιανούς.

Μεγάλο ματς στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, καθώς η Φέγενορντ «άγγιξε» την πρόκριση και την άτυπη ρεβάνς από τη Ρόμα για τον χαμένο τελικό του περσινού Κόνφερενς Λιγκ, ωστόσο το συγκρότημα του Ζοσέ Μουρίνιο επικράτησε 4-1 στην παράταση και βρίσκεται στην τετράδα.

Την πιο εμφατική πρόκριση της βραδιάς πήρε η Μπάγερ Λεβερκούζεν η οποία διέλυσε εκτός έδρας την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ με 4-1 και πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Τα πρώτα παιχνίδια της τετράδας θα διεξαχθούν στις 11/5 και οι επαναληπτικοί μία εβδομάδα αργότερα (18/5).Τα ζευγάρια των ημιτελικών:

Γιουβέντους - Σεβίλλη
Ρόμα - Μπάγερ Λεβερκούζεν

Σεβίλλη - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-0

Στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» η Σεβίλλη συγκρούστηκε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και οι δύο ομάδες αναζητούσαν μόνο τη νίκη για να βρεθούν στα ημιτελικά μετά το 2-2 του πρώτου αγώνα στο «Ολντ Τράφορντ». Το πρώτο μέρος ανήκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους οι οποίοι ήταν σαφώς ανώτεροι από τους αντιπάλους τους. Μόλις στο 8' ο Μαγκουάιρ «πούλησε» την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή των «κόκκινων διαβόλων» και ο Εν-νεσίρι δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη σκοράροντας για το 1-0 με ψύχραιμο πλασέ. Οι Ανδαλουσιανοί ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι και στο 40' έφτασαν σε δεύτερο γκολ, ωστόσο ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ του Ακούνια στην αρχή της φάσης και το 1-0 ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Με την έναρξη της επανάληψης οι γηπεδούχοι έφτασαν και σε δεύτερο γκολ. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Μπαντέ πήρε μία κεφαλιά με τον... ώμο, η αντίδραση του Ντε Χέα ήταν κάκιστη και η μπάλα χτύπησε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα για το 2-0 μέσα σε πανζουρλισμό. Η ομάδα του Έρικ τεν Χαγκ ήταν αποκαρδιωτική και δεν έβγαλε την παραμικρή σοβαρή αντίδραση. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 81' ο Ντε Χέα έκανε κι άλλη απίστευτη γκάφα και ο Εν-νεσίρι δεν δυσκολεύτηκε να διαμορφώσει το 3-0 και να «υπογράψει» την επική πρόκριση για τους Ανδαλουσιανούς.



Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Γιουβέντους 1-1

Στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» της Λισαβόνας, η Σπόρτινγκ και η Γιουβέντους κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους έπειτα από την οριακή επικράτηση των «μπιανκονέρι» με 1-0 στην πρώτη αναμέτρηση στο Τορίνο. Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν πριν καν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο, με τον Ραμπιό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και φάση διαρκείας στο 9'. Οι γηπεδούχοι δεν έδειξαν διατεθειμένοι να παραδοθούν κι αντέδρασαν άμεσα. Κέρδισαν πέναλτι και ο Μάρκους Έντουαρντς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από την άσπρη βούλα «γράφοντας» το 1-1. Τα «λιοντάρια» πίεζαν αλλά δεν άλλαξε κάτι έως την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη τα «λιοντάρια» της Λισαβόνας ήταν ξανά σαφώς ανώτερα και πίεσαν μέχρι το τέλος αναζητώντας το δεύτερο γκολ που θα έστελνε τον αγώνα στην παράταση. Με μαζική άμυνα και με ιταλικό στιλ, η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι άντεξε και πήρε την ισοπαλία 1-1 και μαζί την πρόκριση για τα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Βέβαια θέλει να κατακτήσει το τρόπαιο αλλά πλέον μετά την επιστροφή των 15 βαθμών, οι πιθανότητες είναι με το μέρος της για να πάρει εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ μέσω της Σέριε Α.



Ρόμα - Φέγενορντ 1-1 κ.δ. 4-1 παρ.

Στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, η Ρόμα και η Φέγενορντ έπρεπε να παλέψουν για την πρόκριση στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, με τους Ολλανδούς να έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα μετά τη νίκη τους με 1-0 στον πρώτο αγώνα του «Ντε Κάιπ». Οι «τζιαλορόσι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και θέλησαν να βρουν από νωρίς ένα γκολ που θα τους έβαζε σε θέση «οδηγού» και θα έβαζε «φωτιά» στην υπόθεση της πρόκρισης. Ωστόσο μετά από ένα πιεστικό τέταρτο, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν κι άρχισαν να κερδίζουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Το δεύτερο μισό του πρώτου σαρανταπενταλέπτου ανήκε δίχως αμφιβολία στην ομάδα του Άρνε Σλοτ, όμως το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε.

Με την έναρξη της επανάληψης η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο ήταν ξανά πιεστική κι αναζήτησε το τέρμα για το προβάδισμα. Τα κατάφερε στο 60' με τον Σπινατσόλα να πετυχαίνει το 1-0. Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια και οι Ολλανδοί εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση και στο 80' ο Παϊσάο με κεφαλιά άφησε «άγαλμα» τον Ρούι Πατρίσιο και ισοφάρισε 1-1. Η Φέγενορντ ήταν πλέον «αγκαλιά» με την πρόκριση, ωστόσο στο 89' ο Ντιμπάλα με φοβερή ενέργεια πέτυχε το 2-1 κι έστειλε το ματς στην παράταση.

Εκεί οι φιλοξενούμενοι έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Παϊσάο, ωστόσο η Ρόμα ήταν εκείνη που έφτασε στο γκολ. Στο 100' ο Ελ Σαραουί με κοντινή προβολή σημείωσε το 3-1 μετά από σέντρα του Έιμπραχαμ κι έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στους «τζιαλορόσι». Στο 109' μετά από νέα φάση διαρκείας, ο Πελεγκρίνι διαμόρφωσε το 4-1, με το VAR να ακυρώνει αρχικά το γκολ αλλά στη συνέχεια να μετράει και να κρίνεται οριστικά και αμετάκλητα η πρόκριση.



Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ - Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-4

Τέλος επί βελγικού εδάφους, η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ ονειρευόταν μία επική πρόκριση στα ημιτελικά της δεύτερης κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, καθώς υποδέχθηκε την Μπάγερ Λεβερκούζεν και είχε ως... προίκα το 1-1 του πρώτου παιχνιδιού στη Γερμανία. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν με το «καλησπέρα» τις προθέσεις τους και χρειάστηκαν κάτι λιγότερο από δύο λεπτά για να πάρουν το προβάδισμα με σκόρερ τον εντυπωσιακό Ντιαμπί. Οι παίκτες του Τσάμπι Αλόνσο είχαν πλέον το μομέντουμ με το μέρος τους και διατηρούσαν τα ηνία. Στο 38' ο Μπάκερ έπειτα από εκπληκτική συνεργασία βρέθηκε σε θέση βολής και δεν δυσκολεύτηκε να «γράψει» το 0-2 του ημιχρόνου, έχοντας πλέον «αγκαλιάσει» την πρόκριση η ομάδα από το Λεβερκούζεν.

Αποδείχθηκε στην επανάληψη ότι πράγματι τα πάντα είχαν κριθεί και με τη συμπλήρωση μίας ώρας στο παιχνίδι ο Φρίμπονγκ έκανε αυτό που έπρεπε μετά από νέα γκάφα των γηπεδούχων και συγκεκριμένα του τερματοφύλακα Μορίς κι έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-3, μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία τη συνέχεια. Οι γηπεδούχοι πάντως δεν τα παράτησαν και στο 65' πέτυχαν γκολ με τον Τέρχο για το 1-3. Επιστροφή πάντως δεν υπήρχε και στο 79' ο Χλόζεκ διαμόρφωσε το τελικό 1-4.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Ολυμπιακός: «“Βόμβα” με Φορτούνη θέλει να ρίξει η Τράμπζονσπορ»
Ολυμπιακός: «“Βόμβα” με Φορτούνη θέλει να ρίξει η Τράμπζονσπορ»
54 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Πογιέτ: «Δεν πρόκειται να αναλάβω την Εθνική Ιρλανδίας, όμως δεν έχω πρόταση από την Ελλάδα»
Πογιέτ: «Δεν πρόκειται να αναλάβω την Εθνική Ιρλανδίας, όμως δεν έχω πρόταση από την Ελλάδα»
54 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Κόνφερενς Λιγκ: Με «πάρτι» στα ημιτελικά η Γουέστ Χαμ - Ψυχωμένη ανατροπή και πρόκριση στην παράταση για τη Βασιλεία (video)
Κόνφερενς Λιγκ: Με «πάρτι» στα ημιτελικά η Γουέστ Χαμ - Ψυχωμένη ανατροπή και πρόκριση στην παράταση για τη Βασιλεία (video)
21/04/2023 00:37
Κόνφερενς Λιγκ: Με σούπερ Παυλίδη και μέσω των πέναλτι στους «4» η Άλκμααρ - Γλίτωσε από... κηδεία και προκρίθηκε η Φιορεντίνα (video)
Κόνφερενς Λιγκ: Με σούπερ Παυλίδη και μέσω των πέναλτι στους «4» η Άλκμααρ - Γλίτωσε από... κηδεία και προκρίθηκε η Φιορεντίνα (video)
20/04/2023 22:35
Η UEFA σκέφτεται να «στέλνει» στο Κόνφερενς Λιγκ τους Κυπελλούχους
Η UEFA σκέφτεται να «στέλνει» στο Κόνφερενς Λιγκ τους Κυπελλούχους
20/04/2023 22:25
Νοκ-άουτ για δύο εβδομάδες ο Αλάμπα
Νοκ-άουτ για δύο εβδομάδες ο Αλάμπα
20/04/2023 20:57
Χειρουργήθηκε στη σπονδυλική στήλη ο Σκρίνιαρ και «τρέχει» για Μίλαν
Χειρουργήθηκε στη σπονδυλική στήλη ο Σκρίνιαρ και «τρέχει» για Μίλαν
20/04/2023 20:21
Γιουβέντους: Ανακλήθηκε το -15, πέρασε στην 3η θέση της Σέριε Α!
Γιουβέντους: Ανακλήθηκε το -15, πέρασε στην 3η θέση της Σέριε Α!
20/04/2023 19:30
Στην ΑΕΚ μέχρι το 2027 ο Σιμάνσκι
Στην ΑΕΚ μέχρι το 2027 ο Σιμάνσκι
20/04/2023 19:25
Μπαντής: «Πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, η Πολιτεία του οφείλει χρήματα»
Μπαντής: «Πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, η Πολιτεία του οφείλει χρήματα»
20/04/2023 19:17
Το προφίλ των αντιπάλων της Εθνικής Νέων στο Euro 2023
Το προφίλ των αντιπάλων της Εθνικής Νέων στο Euro 2023
20/04/2023 19:08
Βόλος: Πρόστιμο από ΕΠΟ για την ανακοίνωση περί «διαιτητών 'Φιλιππινέζων' των 'μεγάλων'»
Βόλος: Πρόστιμο από ΕΠΟ για την ανακοίνωση περί «διαιτητών 'Φιλιππινέζων' των 'μεγάλων'»
20/04/2023 18:48
Περισσότερες ειδήσεις