Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σεβίλλη - Γιουβέντους 2-1: Η συνήθεια που έγινε λατρεία για τους Ανδαλουσιανούς και πάνε Βουδαπέστη για νέο τρόπαιο (video)

Σεβίλλη - Γιουβέντους 2-1: Η συνήθεια που έγινε λατρεία για τους Ανδαλουσιανούς και πάνε Βουδαπέστη για νέο τρόπαιο (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
19/5/2023 00:36
Η Σεβίλλη «λύγισε» στην παράταση (κ.α. 1-1) με 2-1 τη Γιουβέντους και προκρίθηκε στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ για έβδομη φορά στην ιστορία της, αφήνοντας στα «κρύα του λουτρού» τους «μπιανκονέρι».

Οι Ανδαλουσιανοί αποτελούν την πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης, μετρώντας έξι κατακτήσεις σε ισάριθμες παρουσίες στον τελικό και στις 31 Μαΐου στη Βουδαπέστη θα συγκρουστούν με τη Ρόμα η οποία απέκλεισε στο άλλο ζευγάρι της τετράδας την Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Συνολικά και στα δύο παιχνίδια οι «ροχιμπλάνκος» ήταν σαφώς ανώτεροι και τσέκαραν απόλυτα δίκαια το εισιτήριό τους για την πρωτεύουσα της Βουδαπέστης στην τελευταία ημέρα του μήνα, γράφοντας ξανά ιστορία. Από την άλλη οι «μπιανκονέρι» θα μείνουν στις τρεις κατακτήσεις του θεσμού κι έχασαν μία χρυσή ευκαιρία να διεκδικήσουν κι ένα εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου.

Τα «χρυσά» γκολ της πρόκρισης για τους Σεβιγιάνους σημειώθηκαν στο 71' από τον Σούσο και στο 95' από τον Λαμέλα, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί στο 65' με τον Βλάχοβιτς.

Η ατμόσφαιρα στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» ήταν για ακόμα μία φορά εκπληκτική, με τους φίλους των Ανδαλουσιανών να στήνουν το δικό τους «πάρτι» ακόμα και πριν τη σέντρα.


Απίστευτος ρυθμός, σωρεία ευκαιριών, διαμαρτυρίες για πέναλτι και «λευκή» ισοπαλία στο ημίχρονο

Όσον αφορά τη εξέλιξη του ημιτελικού, το πρώτο τέταρτο βρήκε τη Σεβίλλη να κυριαρχεί απόλυτα στο χορτάρι και να πιέζει ασφυκτικά αναζητώντας ένα γρήγορο γκολ. Παρ' όλα αυτά δεν δημιούργησαν ούτε μία κλασική ευκαιρία.

Την ίδια ώρα η Γιουβέντους δεν μπορούσε να απειλήσει καθόλου την εστία των αντιπάλων της, όμως λίγο πριν τη συμπλήρωση ενός τετάρτου στο ματς και πιο συγκεκριμένα στο 14', ο προωθημένος -και σκόρερ του πρώτου αγώνα- Γκάτι πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ, όμως ο Μπουνού με εντυπωσιακή απόκρουση διατήρησε ανέπαφη την εστία του.



Η απάντηση στις μεγάλες ευκαιρίες για τους Ανδαλουσιανούς ήρθε στο 24'. Ο Οκάμπος έκανε την κεφαλιά «ψαράκι» μετά από σέντρα που έγινε από τα δεξιά και ο Σέζνι με εκπληκτική αντίδραση πρόλαβε κι απομάκρυνε πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή της εστίας του.



Τρία λεπτά αργότερα οι «μπιανκονέρι» έφτασαν μία... ανάσα από το 0-1. Ο Ραμπιό έκανε πανέμορφη κάθετη πάσα στον Ντι Μαρία και ο βετεράνος Αργεντινός βρέθηκε τετ α τετ με τον Μπουνού, όμως αντί να πασάρει δίπλα του στον Κεν προτίμησε να δοκιμάσει ένα ψηλοκρεμαστό πλασέ που κατέληξε απελπιστικά άουτ.



Ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός και στο 30' οι Ισπανοί είχαν τη δική τους νέα καλή στιγμή. Ο Ακούνια προωθήθηκε και δεν δίστασε να δοκιμάσει το πόδι του από απόσταση περίπου τριάντα μέτρων, με τον Σέζνι να εκτινάσσεται και να διώχνει θεαματικά σε κόρνερ.

Οι δύο ομάδες κυνηγούσαν... μανιωδώς το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα για τη νίκη και την πρόκριση. Στο 33' ο Κεν πήρε την μπάλα από τον Ντι Μαρία κι έκανε υπέροχη κίνηση σουτάροντας συρτά και δυνατά, νικώντας τον Μπουνού, όμως είδε την μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι της εστίας της Σεβίλλης.



Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα στην απέναντι πλευρά ήταν η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπάρ εκείνη που απείλησε, με τον Ράκιτιτς να σουτάρει πάνω από τα δοκάρια, αν και ήταν αμαρκάριστος εντός περιοχής έπειτα από την πάσα του Όλιβερ Τόρες.

Στο 36' η Σεβίλλη δημιούργησε ακόμα μία υποψία ευκαιρίας, με τον Οκάμπος να πλασάρει στην κίνηση από το «ύψος» της μεγάλης περιοχής και τον Σέζνι να απομακρύνει σε κόρνερ, ενώ ένα λεπτό νωρίτερα είχε μπλοκάρει με ευκολία ο Πολωνός τερματοφύλακας και την αδύναμη κεφαλιά του Τόρες.

Η πιο άσχημη στιγμή του πρώτου σαρανταπενταλέπτου ήρθε στο 39', με τον Γκούντελι να βγαίνει πολύ δυνατά στην μπάλα και να χτυπάει άθελά του τον Φατζιόλι ο οποίος αποχώρησε τραυματίας από το χορτάρι, με τον Παρέδες να παίρνει τη θέση του δύο λεπτά αργότερα.



Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον γκολ που έψαχναν στο 42', με τον Λοκατέλι να γυρνάει την μπάλα στον Ραμπιό και τον Γάλλο μέσο να σκοράρει, ωστόσο το τέρμα που πέτυχαν δεν μέτρησε καθώς ο Ιταλός χαφ ήταν οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η Σεβίλλη ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Κουαδράδο στον Τόρες στη γωνία της μεγάλης περιοχής, ωστόσο ο Ολλανδός διαιτητής Ντάνι Μακέλι έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, αν και φάνηκε από τα ριπλέι ότι υπήρχε παράβαση. Και μέσω VAR όμως δεν άλλαξε κάτι και το πρώτο μέρος τελείωσε ισόπαλο δίχως τέρματα (0-0).



Δύο «χρυσές» αλλαγές σκόραραν και ισορροπία 1-1

Η επανάληψη ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν να επιτίθενται διαρκώς αναζητώντας ένα γκολ. Στο 49' η Γιούβε βγήκε στην αντεπίθεση αλλά το σουτ του Ραμπιό ήταν άψυχο και ο Μπουνού απέκρουσε εύκολα και σταθερά.

Στο 52' ο Μπρέμερ «πούλησε» την μπάλα και ο Χιλ βρέθηκε μέσα στην περιοχή, με το συρτό διαγώνιο σουτ του να καταλήγει στα χέρια του Σέζνι.

Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Γιουβέντους να χάσει μία μεγάλη ευκαιρία. Ξανά ο Ραμπιό έφυγε στον κενό χώρο και θέλησε να εκτελέσει τον Μπουνού, ωστόσο νίκησε τον Μαροκινό γκολκίπερ με το αριστερό δυνατό σουτ του, με την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ.

Στο 58' η ομάδα του Μαξ Αλέγκρι πλησίασε εκ νέου στο 0-1. Μετά από σέντρα του Παρέδες από δεξιά, ο προωθημένος Μπρέμερ πήρε την κεφαλιά αμαρκάριστος, με την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ.



Στο 64' ο κόουτς Αλέγκρι αποφάσισε να προχωρήσει σε διπλή αλλαγή και δικαιώθηκε μόλις ένα λεπτό αργότερα. Η μία αλλαγή του -ο Κιέζα- ξεκίνησε τη φάση πασάροντας για τον Ραμπιό, ο Γάλλος έδωσε την μπάλα στη δεύτερη αλλαγή του Ιταλού προπονητή -τον Βλάχοβιτς- και ο Σέρβος στράικερ αφού πέρασε τον Μπαντέ πλάσαρε πανέμορφα για το 0-1, που έφερνε πλέον σε θέση «οδηγού» τους «μπιανκονέρι».



Οι γηπεδούχοι όχι μόνο δεν επηρεάστηκαν αλλά βγήκαν άμεσα στην επίθεση αναζητώντας το τέρμα της ισοφάρισης. Πίεσαν και στο 71' μία αλλαγή του Μεντιλιμπάρ, ο Σούσο, με φοβερό «κεραυνό» έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Σέζνι για το 1-1 μέσα σε... πανδαιμόνιο.



Οι «μπιανκονέρι» συνέχισαν να αμύνονται σθεναρά για να μην παραβιαστεί ξανά η εστία τους στη συνέχεια και οι «ροχιμπλάνκος» είχαν «κατασκηνώσει» στα «καρέ» των αντιπάλων τους, δίχως πάντως να δημιουργούν κλασικές ευκαιρίες. Στο 83' ο Σούσο δοκίμασε να γίνει απόλυτος ήρωας με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ωστόσο ο Σέζνι έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε σωτήρια.

Στο 89' ο Χιλ δοκίμασε ένα σουτ μέσα από την περιοχή έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ωστόσο ο Σέζνι απέκρουσε σωτήρια με το αριστερό πόδι, αν και βρισκόταν πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ξανά η Σεβίλλη πλησίασε στην ολική ανατροπή, καθώς μετά τη σέντρα του Σούσο, ο Εν-Νεσιρί πήρε την κεφαλιά και ο Σέζνι εκτινάχθηκε κι απέκρουσε σε κόρνερ, γλιτώνοντας την ομάδα του από το 2-1 και τον αποκλεισμό.

Τίποτα δεν άλλαξε στα μόλις δύο λεπτά των καθυστερήσεων και οι δύο ομάδες με το τελικό 1-1 του ενενηνταλέπτου οδηγήθηκαν στην παράταση.

Ο Λαμέλα με κεφαλιά έκανε την ανατροπή και χάρισε την ιστορική πρόκριση

Το έξτρα ημίωρο ξεκίνησε με τη Γιουβέντους να δημιουργεί και να χάνει δύο μεγάλες ευκαιρίες. Αρχικά στο 92' με τον Βλάχοβιτς να σουτάρει, την μπάλα να κοντράρει και τον Μπουνού να αποκρούει σταθερά.

Στο 95' ήταν η σειρά του Κιέζα να χάσει μεγάλη ευκαιρία, πλασάροντας άσχημα από το «ύψος» της μεγάλης περιοχής και μερικά δευτερόλεπτα αργότερα στην άλλη πλευρά, ο Χιλ σέντραρε και ο Λαμέλα με ωραία κεφαλιά εκτέλεσε τον Σέζνι για το 2-1 που έδινε πλέον τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους Ανδαλουσιανούς.



Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση και πίεσαν, χωρίς πάντως να δημιουργήσουν ευκαιρίες και το πρώτο μέρος της παράτασης τελείωσε με 2-1.

Το δεύτερο δεκαπεντάλεπτο βρήκε τη Γιουβέντους να είναι μόνιμα στην επίθεση και στο 110' έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Κιέζα να αστοχεί αμαρκάριστος μέσα από την περιοχή.

Στο 115' ο Ακούνια αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση σε εκτέλεση πλαγίου άουτ και πλέον οι φιλοξενούμενοι είχαν αριθμητικό πλεονέκτημα στα τελευταία λεπτά.

Η πίεση ήταν αφόρητη από πλευράς Γιουβέντους, αδυνατώντας πάντως να φτιάξει φάσεις, με το σουτ του Παρέδες έξω από την περιοχή στο 122' να περνάει λίγο πάνω από την εστία του Μπουνού.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Ντάνι Μακέλι και η Σεβίλλη πήρε ακόμα μία ιστορική πρόκριση κι ετοιμάζει βαλίτσες για τη Βουδαπέστη προκειμένου να συγκρουστεί με τη Ρόμα στις 31 Μαΐου.

Σεβίλλη (Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπάρ): Μπουνού, Νάβας (106' Γκόμες), Μπαντέ, Γκούντελι, Ακούνια, Φερνάντο, Ράκιτιτς, Χιλ (100' Μοντιέλ), Τόρες (62' Σούσο, 117' Ρέκικ)), Οκάμπος (70' Λαμέλα), Εν-Νεσίρι

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Ντανίλο, Γκάτι, Μπρέμερ, Κουαδράδο (106' Μίλικ), Φατζιόλι (41' Παρέδες), Λοκατέλι (86' Μιρέτι), Ραμπιό, Ίλινγκ-Τζούνιορ (86' Κόστιτς), Ντι Μαρία (63' Βλάχοβιτς), Κεν (63' Κιέζα)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

«Συνελήφθησαν για εμπλοκή σε βιασμό δύο παίκτες της Πρέμιερ Λιγκ»
«Συνελήφθησαν για εμπλοκή σε βιασμό δύο παίκτες της Πρέμιερ Λιγκ»
4 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Μάντζιος: «Ο Ολυμπιακός είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στο πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή, θα είναι δύσκολο»
Μάντζιος: «Ο Ολυμπιακός είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στο πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή, θα είναι δύσκολο»
5 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ 1 ΣΧΟΛΙΟ
Λεβερκούζεν-Ρόμα 0-0: Οι «τζιαλορόσι» άντεξαν στην πίεση και πηγαίνουν σε δεύτερο σερί τελικό! (video)
Λεβερκούζεν-Ρόμα 0-0: Οι «τζιαλορόσι» άντεξαν στην πίεση και πηγαίνουν σε δεύτερο σερί τελικό! (video)
19/05/2023 00:08
Άλκμααρ – Γουέστ Χαμ 0-1: Οι Λονδρέζοι απέκλεισαν την «ελληνική» AZ και είναι στον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ (video)
Άλκμααρ – Γουέστ Χαμ 0-1: Οι Λονδρέζοι απέκλεισαν την «ελληνική» AZ και είναι στον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ (video)
18/05/2023 23:58
«Έδεσε» Ράμσντεϊλ η Άρσεναλ
«Έδεσε» Ράμσντεϊλ η Άρσεναλ
18/05/2023 21:36
Παίκτης της Τουλούζ δανείστηκε χρήματα από συμπαίκτες για να καλύψει χρέη σε διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια!
Παίκτης της Τουλούζ δανείστηκε χρήματα από συμπαίκτες για να καλύψει χρέη σε διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια!
18/05/2023 21:22
Η FIFA παρουσίασε το λογότυπο για το Μουντιάλ του 2026 και προκάλεσε κύμα αρνητικών σχολίων (pic)
Η FIFA παρουσίασε το λογότυπο για το Μουντιάλ του 2026 και προκάλεσε κύμα αρνητικών σχολίων (pic)
18/05/2023 18:41
Ο Ναδάλ δεν κατεβαίνει στο Ρολάν Γκαρός αλλά δεν αποσύρεται από το τένις!
Ο Ναδάλ δεν κατεβαίνει στο Ρολάν Γκαρός αλλά δεν αποσύρεται από το τένις!
18/05/2023 17:37
«Έδεσε» Ατιένθα ο Αστέρας
«Έδεσε» Ατιένθα ο Αστέρας
18/05/2023 15:34
Βόλος: Τέλος οι Οζέγκοβιτς, Τσιρίνος, Μεσκίδα, Σι και Αυγερινός
Βόλος: Τέλος οι Οζέγκοβιτς, Τσιρίνος, Μεσκίδα, Σι και Αυγερινός
18/05/2023 15:28
MVP της Euroleague ο Βεζένκοφ
MVP της Euroleague ο Βεζένκοφ
18/05/2023 14:44
Στα «ραντάρ» του Παναθηναϊκού ο Γιαννούλης
Στα «ραντάρ» του Παναθηναϊκού ο Γιαννούλης
18/05/2023 14:24
Περισσότερες ειδήσεις