Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Επίσημη συγγνώμη της Άλκμααρ για τα επεισόδια στο ματς με τη Γουέστ Χαμ - «Μαύρο βράδυ»

Επίσημη συγγνώμη της Άλκμααρ για τα επεισόδια στο ματς με τη Γουέστ Χαμ - «Μαύρο βράδυ»

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
19/5/2023 18:32
Οι σκηνές ντροπής που εκτυλίχθηκαν μετά τη ρεβάνς του ημιτελικού του Κόνφερενς Λιγκ ανάμεσα σε Άλκμααρ και Γουέστ Χαμ, με εκτεταμένα επεισόδια, ανάγκασαν την ολλανδική ομάδα να εκδώσει ανακοίνωση ζητώντας συγγνώμη.

Με τη λήξη του ματς που βρήκε νικητές τους Άγγλους, ακολούθησαν σκηνές χάους, με οπαδούς της Γουέστ Χαμ να προσπαθούν να εισβάλλουν στην κερκίδα των φιλοξενούμενων, η οποία φιλοξενούσε μέλη των οικογενειών των παικτών των «σφυριών», που πιάστηκαν ακόμα κι αυτοί στα... χέρια με τους οπαδούς,





Η σχετική ανακοίνωση:

«Μαύρο βράδυ!

Ενώ όλοι ήλπιζαν για έναν ιστορικό ευρωπαϊκό αγώνα, αυτός μετατράπηκε σε μια μαύρη βραδιά λόγω των γεγονότων που συνέβησαν μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Μετατράπηκε σε μια νύχτα για να συλλογιστούμε με ντροπή. Όχι λόγω του αγώνα ποδοσφαίρου που παίχτηκε, αλλά λόγω της συμπεριφοράς κάποιων φιλοξενούμενων. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη λέξη «υποστηρικτές» για αυτούς τους ανθρώπους.

Αυτό που συνέβη ξεπερνά κάθε όριο. Ο σύλλογος ζητά και πάλι ειλικρινά συγγνώμη από τη Γουέστ Χαμ Γιουνάιτεντ και τους χιλιάδες καλοπροαίρετους οπαδούς της Άλκμααρ που έχουν επίσης ενοχληθεί από την ανάρμοστη συμπεριφορά.

Την ερχόμενη περίοδο η Άλκμααρ -μαζί με την αστυνομία, την Εισαγγελία και τον δήμο του Άλκμααρ- θα αξιολογήσει τι ακριβώς συνέβη, πώς θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί και τι πρέπει να βελτιωθεί από εδώ και στο εξής. Είναι σαφές ότι τα πράγματα πρέπει να βελτιωθούν. Μέρος της αξιολόγησης είναι μια ενδελεχής ανασκόπηση όλων των διαθέσιμων πλάνων, έτσι ώστε να μπορούν να ακολουθήσουν οι κατάλληλες συνέπειες για τους υπεύθυνους αυτής της εξωφρενικής συμπεριφοράς.

Η Άλκμααρ είναι ένας πολιτισμένος σύλλογος όπου ο αθλητισμός και οι κανόνες και οι αξίες είναι πρωταρχικής σημασίας. Ο σύλλογος θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, μαζί με τις εμπλεκόμενες αρχές, για να εντοπίσει αυτά τα άτομα και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα»
.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.