Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρωταθλήτρια Πορτογαλίας η Μπενφίκα για 38η φορά στην ιστορία της! (video)

Πρωταθλήτρια Πορτογαλίας η Μπενφίκα για 38η φορά στην ιστορία της! (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
27/5/2023 21:57
Η Μπενφίκα νίκησε εύκολα με 3-0 τη Σάντα Κλάρα στο κατάμεστο «Ντα Λουζ» στην τελευταία αγωνιστική της Πριμέιρα Λίγκα και κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 2019 και το 38ο της πλούσιας ιστορίας της.

Το συγκρότημα του Ρότζερ Σμιντ από το ξεκίνημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου ήταν εντυπωσιακό και βρέθηκε στην κορυφή από την πρώτη έως την τελευταία «στροφή», κατακτώντας απόλυτα δίκαια τον τίτλο.

Οι «αετοί» με 38 πρωταθλήματα έχουν τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα, με την Πόρτο να ακολουθεί και τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας να βρίσκεται στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «ερυθρόλευκοι» μάζεψαν 87 βαθμούς και 28 νίκες, τρεις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες κι άφησαν πίσω τους τους «δράκους» οι οποίοι τερμάτισαν μόλις δύο πόντους πίσω.

Όσον αφορά την εξέλιξη του τελευταίου παιχνιδιού της σεζόν, μόλις στο 7' ο Γκονσάλο Ράμος έβαλε τους πρωτευουσιάνους σε θέση «οδηγού», κάνοντας ακόμα πιο εύκολο το έργο τους, καθώς τους αρκούσε κι ένας βαθμός για την κούπα.

Στο 28' ο Ράφα Σίλβα πέτυχε το 2-0 και στο 60' ο Γκριμάλδο με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Μάλιστα ο Ισπανός αριστερός μπακ έβγαλε τη φανέλα στον πανηγυρισμό και θέλησε να ευχαριστήσει τον κόσμο του συλλόγου, καθώς ήταν το τελευταίο του παιχνίδι με την ομάδα, μια κι έχει ήδη ανακοινωθεί η μεταγραφή του στην Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Το τελευταίο ημίωρο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους γηπεδούχους να γιορτάζουν μαζί με τον κόσμο τους την επιστροφή τους στην κορυφή και να ολοκληρώνουν ιδανικά μία επιτυχημένη σεζόν.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.