Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουρίνιο: «Ο διαιτητής φάνηκε Ισπανός, χάσαμε ένα παιχνίδι αλλά όχι την αξιοπρέπεια μας»

Μουρίνιο: «Ο διαιτητής φάνηκε Ισπανός, χάσαμε ένα παιχνίδι αλλά όχι την αξιοπρέπεια μας»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
1/6/2023 02:56
Ο Ζοζέ Μουρίνιο εξέφρασε τα παράπονα του για τη διαιτησία του Άγγλου, Άντονι Τέιλορ στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, τόνισε πως οι παίκτες του τα έδωσαν όλα και ότι σε κανέναν άλλον ευρωπαϊκό τελικό δεν έχει επιστρέψει στο σπίτι πιο περήφανος από απόψε, ενώ άφησε ερωτηματικά σχετικά με το μέλλον του στην Ρόμα.

Η Ρόμα ηττήθηκε στα πέναλτι από την Σεβίλλη στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ και ο Ζοζέ Μουρίνιο γνώρισε για πρώτη φορά την πίκρα της ήττας σε ευρωπαϊκό τελικό έπειτα από πέντε επιτυχίες σε ισάριθμές παρουσίες σε τελικούς.

Μετά το παιχνίδι ο Πορτογάλος τεχνικός εξέφρασε τα παράπονα του για τη διαιτησία, ενώ δήλωσε περήφανος για τους ποδοσφαιριστές του. Ο «Special One» δεν θέλησε να αναφερθεί πάντως για το πέναλτι που φωνάζουν οι «τζιαλορόσι» σε χέρι του Φερνάντο στην περιοχή αλλά στάθηκε στις «μικρές -όπως χαρακτήρισε- αποφάσεις» αναφερόμενος μεταξύ άλλων στη μη κίτρινη του Οκάμπος για θέατρο και τη μη αποβολή του Λαμέλα:

«Έχουμε μιλήσει σε αρκετές συνεντεύξεις Τύπου τις τελευταίες εβδομάδες και είχα πει ότι ή θα πάρουμε την κούπα ή θα φύγουμε νεκροί. Και αισθανόμαστε νεκροί και σε ότι αφορά τις πνευματικές δυνάμεις και τις πνευματικές αλλά και γιατί νιώθουμε ότι το αποτέλεσμα ήταν άδικο.

Θα πρέπει να το σκεφτώ αλλά πρέπει να υπερασπιστώ τα δικά μου παιδιά. Και πρέπει να πω ότι έχουν συνηθίσει σε κάτι τέτοιο. Είναι όμως ένας τελικός ευρωπαϊκής διοργάνωσης και του να είναι αυτού του επιπέδου η διαιτησία είναι πραγματικά πολύ σκληρό. Γιατί αν μιλήσουμε για αποφάσεις ή διαιτητικές καταστάσεις, δεν είναι μία ή δύο, είναι πάρα πολλές. Και πολύ συχνά μιλάμε για τις μεγάλες αποφάσεις.

Είναι σίγουρα ένα θέμα, αλλά όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, όσοι δουλεύουμε στο ποδόσφαιρο, όσοι έχουμε παίξει ποδόσφαιρο, στη δική μου περίπτωση μέτρια, αλλά έχω εδώ και έναν συμπατριώτη μου, που έχει παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο, είτε έχεις παίξει καλά, είτε όχι λοιπόν, καταλαβαίνεις αμέσως τι συμβαίνει. Και δε θέλω να μιλήσω για τα μεγάλα πράγματα αλλά για τα μικρά. Ο Πελεγκρίνι πέφτει στην αντίπαλη περιοχή, κίτρινη. Ο Οκάμπος σε ένα σκάνδαλο στη μεγάλη μας περιοχή, ο διαιτητής δίνει πέναλτι γιατί θέλει να το δώσει. Τον φωνάζει ο VAR και προφανώς γιατί ντράπηκε, πήρε πίσω την απόφαση αλλά όχι κίτρινη για τον Οκάμπος. Ο Λαμέλα ο οποίος στη συνέχεια ευστοχεί σε ένα από τα πέναλτι, δεν είδε ποτέ δεύτερη κίτρινη κάρτα. Και μετά μπορούμε να μιλήσουμε για τις μεγάλες αποφάσεις. Αλλά δε θα πω κάτι γιατί αυτή είναι η αρχή μου. Μπορείς να χάσεις ένα παιχνίδι αλλά δεν πρέπει να χάσεις την αξιοπρέπεια σου. Χάσαμε ένα παιχνίδι αλλά όχι την αξιοπρέπεια μας. Έχω κερδίσει πέντε ευρωπαϊκά τρόπαια και δε νομίζω ότι ποτέ έχω επιστρέψει στο σπίτι πιο περήφανος από απόψε. Τα παιδιά έκαναν τα πάντα
».«Ο διαιτητής φάνηκε Ισπανός, ας ελπίσουμε ότι θα κάνει τα ίδια σκ@@@ την επόμενη χρονιά στο Τσάμπιονς Λιγκ»

Ο Πορτογάλος μιλώντας στην κάμερα του ιταλικού Sky χαρακτήρισε… Ισπανό τον Άγγλο διαιτητή Τέιλορ: «Είμαστε όλοι δεμένοι με τη φανέλα, με τη φύση μας, παίρνουμε τα πράγματα στα σοβαρά, ταπεινά, δουλεύουμε σκληρά και δίνουμε ό,τι έχουμε, ο καθένας αντιδρά διαφορετικά. Άλλοι κλαίνε, άλλοι όχι. Αλλά η αλήθεια είναι ότι είμαστε όλοι πολύ στεναχωρημένοι. Μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση, με υψηλή ανταγωνιστικότητα, με πάρα πολύ μεγάλη ένταση με μεγάλες μονομαχίες. Ο διαιτητής φάνηκε Ισπανός, πολλές κίτρινες κάρτες. Δεν απέβαλε τον Λαμέλα και στη συνέχεια σκόραρε ένα από τα πέναλτι. Είναι αδικία. Εφόσον είναι τόσο καλός, ας ελπίσουμε ότι θα κάνει όλα τα ίδια σκ@@@ την επόμενη χρονιά στο Τσάμπιονς Λιγκ και να μη σφυρίζει στο Γιουρόπα Λιγκ».

«Θέλω να μείνω αλλά με τις κατάλληλες συνθήκες για να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό»

Όσον αφορά το μέλλον του, εξέφρασε έμμεσά το παράπονο του για τους διοικούντες της Ρόμα: «Τη Δευτέρα πάω διακοπές, μέχρι τη Δευτέρα υπάρχει χρόνος να μιλήσω με τον σύλλογο, αλλιώς θα δούμε αργότερα. Πρέπει να παλέψω για αυτά τα παιδιά και αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν λέω αντικειμενικά ότι θα μείνω. Είμαι σοβαρός άνθρωπος, είπα στους ιδιοκτήτες πριν από λίγους μήνες ότι αν είχα επαφή με άλλους συλλόγους θα ήταν οι πρώτοι που θα το μάθαιναν, δεν θα έκανα τίποτα κρυφά, είμαι άμεσος και ειλικρινής. Μίλησα με την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας τον Δεκέμβριο και δεν είχα καμία άλλη επαφή. Έχω ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με τη Ρόμα, αυτή είναι η κατάσταση. Υπάρχει όμως ένα πράγμα: Οι παίκτες και εγώ αξίζουμε καλύτερα. Βαρέθηκα να τα κάνω όλα μόνος μου, να είμαι επίσης άνθρωπος της επικοινωνίας, να βάζω πάντα το πρόσωπό μου σε αυτό... Θέλω να μείνω αλλά με τις κατάλληλες συνθήκες για να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό» .


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.