Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Με Πίρλο στους «8» η Γιουβέντους, πέρασαν Μπενφίκα, Βαλένθια και Λιόν (video)

Γιουρόπα Λιγκ: Με Πίρλο στους «8» η Γιουβέντους, πέρασαν Μπενφίκα, Βαλένθια και Λιόν (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/3/2014 21:56
Χάρη σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πίρλο στο 71’, η Γιουβέντους κέρδισε με 1-0 την Φιορεντίνα στο «Αρτέμιο Φράνκι» και «σφράγισε» την πρόκριση για τους «8» του Γιουρόπα Λιγκ. Πέρασαν Μπενφίκα, Βαλένθια, Λιόν και Άλκμααρ.

Όπως και πριν λίγες ημέρες στη Γένοβα απέναντι στη Τζένοα, ο Αντρέα Πίρλο με απευθείας εκτέλεση φάουλ, χάρισε τη νίκη με 1-0 στην Γιουβέντους κόντρα στη Φιορεντίνα και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα στο Τορίνο, επέτρεψε στη «Γηραιά Κυρία» να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ!

Η Φιορεντίνα ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι, έχοντας καλές στιγμές με μεγαλύτερη αυτή του Ίλισιτς για γκολ, ωστόσο η Γιουβέντους ισορρόπησε στη συνέχεια, είχε ευκαιρία με τον Πογκμπά για να ανοίξει το σκορ στο πρώτο μέρος και τελικώς τα κατάφερε στο 71’ με τον Πίρλο.

Συγκεκριμένα ο Γιορέντε κέρδισε φάουλ και την αποβολή του Ροντρίγκιεζ και ο Ιταλός ανέλαβε την εκτέλεση, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Στα υπόλοιπα λεπτά, οι γηπεδούχοι παίζοντας με αριθμητικό μειονέκτημα, δεν κατάφεραν να απαντήσουν και να οδηγήσουν το παιχνίδι στην παράταση, με αποτέλεσμα η «Γηραιά Κυρία» να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Τα... χρειάστηκαν Μπενφικά και Λιόν


Γιουρόπα Λιγκ: Με Πίρλο στους «8» η Γιουβέντους, πέρασαν Μπενφίκα, Βαλένθια και Λιόν (video)
Με την… φωτιά έπαιξε κόντρα στην Τότεναμ η Μπενφίκα, ωστόσο εν τέλει κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τους «8» του Γιουρόπα Λιγκ, μετά το τελικό 2-2 στο «Ντα Λουζ».

Οι «αετοί» έχοντας και την «προίκα» του 3-1 από το πρώτο αγώνα, έδειχναν να «καθαρίζουν» την υπόθεση πρόκριση, όταν ο Γκαράι άνοιξε το σκορ στο 34’.

Η Τότεναμ ήθελε τρία γκολ για να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση και… παραλίγο να το πετύχει, καθώς ο Τσαντλί με δύο γκολ σε ένα λεπτό (78’, 79’) έφερε… τούμπα το ματς, με τους «πετεινούς» να έψαχναν ακόμα ένα τέρμα στα εναπομείναντα λεπτά.

Ωστόσο παρά τις προσπάθειες της αγγλικής ομάδας, το τρίτο γκολ δεν ήρθε ποτέ και τελικώς στις καθυστερήσεις η Μπενφίκα κέρδισε πέναλτι, με τον Λίμα να διαμορφώνει το τελικό 2-2, «σφραγίζοντας» την πρόκριση για τους Πορτογάλους.

Από την άλλη, αγχωτική πρόκριση πήρε και η Λιόν η οποία ηττήθηκε με 2-1 από τη Πλζεν στην Τσεχία, ωστόσο έχοντα κερδίσει με 4-1 στο «Ζερλάν», προκρίθηκε στους «8».

Οι «λιονέ» πήραν προβάδισμα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Γκομίς, όμως οι γηπεδούχοι γύρισαν το ματς σε δύο λεπτά με τους Κόλαρ (60’) και Τετσλ (62’).

Οι Τσέχοι ήθελαν ακόμα δύο γκολ για να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση, ωστόσο δεν τα κατάφεραν και αρκέστηκαν απλώς σε μια νίκη γοήτρου.

Με νέα νίκη η Βαλένθια, πρόκριση για Άλκμααρ


Γιουρόπα Λιγκ: Με Πίρλο στους «8» η Γιουβέντους, πέρασαν Μπενφίκα, Βαλένθια και Λιόν (video)
Μετά την νίκη με 3-0 στη Βουλγαρία, η Βαλένθια κέρδισε ξανά την Λουντογκόρετς, αυτή τη φορά με 1-0 στο «Μεστάγια» και προκρίθηκε στους «8» του θεσμού.

Σκόρερ για τις «νυχτερίδες» ο Πάκο Αλκάθερ ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 59ο λεπτό.

Από την άλλη, το εισιτήριο για τα προημιτελικά εξασφάλισε και η Άλκμααρ η οποία έμεινε στο 0-0 με την Ανζί στην Ρωσία, ωστόσο είχε επικρατήσει 1-0 στην Ολλανδία.



Τα αποτελέσματα των ρεβάνς των «16»:

Ανζί - Άλκμααρ 0-0 [0-1]

Βαλένθια - Λουντογκόρετς 1-0 [3-0]

Βικτόρια Πλζεν - Λιόν 2-1 [1-4]

Μπενφίκα - Τότεναμ 2-2 [3-1]

Φιορεντίνα - Γιουβέντους 0-1 [1-1]

Νάπολι - Πόρτο (22:00) [0-1]

Μπέτις - Σεβίλλη [2-0]

Σάλτσμπουργκ - Βασιλεία [0-0]








Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.