Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Χαμός με το ρατσιστικό βίντεο του Φερνάντες – Ζήτησε συγγνώμη ο Αργεντινός, αντέδρασαν οι συμπαίκτες του και η Τσέλσι ανοίγει έρευνα

Χαμός με το ρατσιστικό βίντεο του Φερνάντες – Ζήτησε συγγνώμη ο Αργεντινός, αντέδρασαν οι συμπαίκτες του και η Τσέλσι ανοίγει έρευνα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/7/2024 17:40
Ο Έντσο Φερνάντες ζήτησε συγγνώμη για το βίντεο με ρατσιστικό περιερχόμενο που ανέβασε στα social media και προκάλεσε αντιδράσεις από τους συμπαίκτες του στην Τσέλσι, με τους Λονδρέζους να γνωστοποιούν μέσω ανακοίνωσης πως έχει ξεκινήσει έρευνα για το πειθαρχικό παράπτωμα.

Σε μπελάδες έμπλεξε ο Έντσο Φερνάντες μετά το βίντεο που ανάρτησε στα social media μετά την κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα με την Εθνική Αργεντινής. Συγκεκριμένα ο Αργεντινός χαφ έκανε live βίντεο τραγουδώντας ρατσιστικό σύνθημα κατά των Γάλλων διεθνών αναφερόμενος στην καταγωγή τους και αφήνοντας υπόνοιες πως δεν πρέπει να έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται με τους «μπλε».

Το συγκεκριμένο βίντεο προκάλεσε την αντίδραση της γαλλικής Ομοσπονδίας η οποία ανακοίνωσε πως θα κινηθεί νομικά κατά της αντίστοιχης της Αργεντινής. Παράλληλα προκλήθηκε αναστάτωση στις τάξεις της Τσέλσι, αφού δεν άφησε ανεπηρέαστους τους Γάλλους συμπαίκτες του Φερνάντες στους «μπλε», Γκουστό, Ουγκοτσούκου, Ενκουκού, Φοφανά, Ντισασί και Μπαντιασίλ.

Μάλιστα ο Φοφανά δεν ανάρτησε σχετική ιστορία στον λογαριασμό του στο Instagram, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Ποδόσφαιρο το 2024: Ασυγκράτητος ρατσισμός». Αξιοσημείωτο πως αρκετοί παίκτες των «μπλε» έκαναν unfollow τον Φερνάντες από το Instagram.

Ο Αργεντινός ζήτησε συγγνώμη μέσω των social media αναφέροντας πως: «Θέλω να απολογηθώ ειλικρινά για το βίντεο που πόσταρα στο Instagram μου κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών με την εθνική μου ομάδα. Το σύνθημα περιείχε πολύ επιθετική γλώσσα και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις λέξεις αυτές. Στέκομαι ενάντια στις διακρίσεις σε όλες τους τις μορφές και απολογούμαι που παρασύρθηκα από την ευφορία των πανηγυρισμών για την κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα. Αυτό το βίντεο, αυτή η στιγμή, αυτές οι λέξεις, δεν αντικατοπτρίζουν τα ''πιστεύω'' μου ή τον χαρακτήρα μου. Ζητώ πραγματικά συγγνώμη».

Από την πλευρά της η Τσέλσι εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας κάθε μορφή ρατσιστικής συμπεριφοράς και τονίζοντας πως έχει ξεκινήσει έρευνα για το πειθαρχικό παράπτωμα του ποδοσφαιριστή της. Αναλυτικά:

«Η Τσέλσι βρίσκει εντελώς απαράδεκτη κάθε μορφή τέτοιας συμπεριφοράς. Είμαστε υπερήφανοι που αποτελούμαστε από ανθρώπους από όλους τους πολιτισμούς και τις κουλτούρες. Αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε τη δημόσια συγγνώμη του ποδοσφαιριστή μας και θα τη χρησιμοποιήσουμε ως εκπαίδευση. Ο σύλλογος έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για το πειθαρχικό παράπτωμα».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.