Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Νταμπίζας: «Ενδιαφερόμαστε για τον Καραγκούνη»

Νταμπίζας: «Ενδιαφερόμαστε για τον Καραγκούνη»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/5/2014 15:37
Στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού βρίσκεται ο Γιώργος Καραγκούνης, όπως επιβεβαίωσε ο Νίκος Νταμπίζας σε συνέντευξη Τύπου. «Δεν θα ρισκάρουμε το αύριο της ομάδας για μεταγραφές», τόνισε.

Ο Νίκος Νταμπίζας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που θέλουν τον Παναθηναϊκό να ενδιαφέρεται για τον Γιώργο Καραγκούνη τονίζοντας και πως η ηλικία δεν αποτελεί εμπόδιο στο νεανικό πλάνο του τριφυλλιού.

Παράλληλα ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ μίλησε για όλα τα θέματα που απασχολούν τον Παναθηναϊκό, με τον ίδιο να κάνει σαφές πως η ομάδα θα συνεχίσει να πορεύεται με γνώμονα την εξυγίανση και την ανάπτυξη του και ότι δεν θα ρισκάρει βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη για μεταγραφές.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Νταμπίζα:


Η αρχική του τοποθέτηση: «Η χρονιά κλείνει πολύ πετυχημένα για το σύλλογο, με τις όποιες δυσκολίες υπήρχαν στο ξεκίνημα της σεζόν. Υπήρχαν μεγάλες δυσκολίες, ήταν μια τελείως καινούρια ομάδα, σε μια νέα εποχή για το σύλλογο, με δυσκολίες που υπήρχαν στην αρχή και προέκυψαν στην πορεία, όπως η αλλαγή προπονητικού κέντρου. Ανταποκριθήκαμε πάρα πολύ καλά και χειριστήκαμε τα θέματα που προέκυψαν με βάση τις αρχές που είχαμε θέσει από την αρχή.

Ήμασταν ξεκάθαροι σε όλα και πετύχαμε πεντακάθαρες νίκες σε όλα τα επίπεδα, μέσω κι έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Ό,τι πετύχαμε ήρθε με βάση το πλάνο, τις αρχές και τη σταθερότητα που επιδείξαμε. Ο σύλλογος είναι γεννημένος να πρωταγωνιστεί, αλλά υπάρχουν ιδιάζουσες καταστάσεις και πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε για να έχουμε διαρκή βελτίωση». «Η αδειοδότηση ήταν μια τεράστια νίκη και είναι πολύ σημαντικό το εξωαγωνιστικό κομμάτι. Την κερδίσαμε και νομίζω πως πρόκειται για κάτι σπουδαίο, εξίσου σημαντικό με όσα πέτυχαν τα παιδιά μέσα στο γήπεδο. Χωρίς την αδειοδότηση και τις προσπάθειες έξω από τον αγωνιστικό χώρο, οι προσπάθειες μέσα στο γήπεδο δεν θα είχαν αποτέλεσμα. Αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους που προσπάθησαν γι’ αυτό».

«Έγινε μια διαρκής αξιολόγηση της ομάδας και πλέον έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το τι ακριβώς έχει πετύχει. Σημαντικό για μας ότι στις δύσκολες στιγμές μιλούσαμε την ίδια γλώσσα. Μείναμε πιστοί στο πλάνο και δεν παρεκκλίναμε. Σε στιγμές πίεσης, κόσμος, ομάδα, βάλανε όλοι πλάτη και φτάσαμε σ' αυτό το αποτέλεσμα.

Διαχειριστήκαμε πολύ καλά τις ήττες και τις δύσκολες καταστάσεις. Το μεγάλο στοίχημα είναι πως θα διαχειριστούμε και τις όποιες νίκες. Είναι εξίσου σημαντικό. Κλείνοντας να πω ότι αυτό που πρέπει να μάθουμε από τη φετινή χρονιά θα είναι οδηγός μας για το αύριο. Να στηριχτούμε με βάση το πλάνο, τη σταθερότητα, τη συνέπεια και την ειλικρίνεια σε όλες μας τις συναλλαγές».

Για το ότι έχει έναν μόνο διεθνή στο Μουντιάλ (σ.σ Καπίνο): «Σέβομαι τις αποφάσεις του κ. Σάντος, αλλά θεωρώ πως θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότεροι από ένας παίκτης στην αποστολή για το Μουντιάλ, συνυπολογίζοντας το βάρος του συλλόγου και τις αντιξοότητες που αντιμετώπισαν οι παίκτες. Θεωρώ και ευελπιστώ πως μελλοντικά θα είναι περισσότεροι οι παίκτες μας στην Εθνική».

Για τις μεταγραφές: «Πέρα από ονόματα θα πρέπει να δούμε την προσέγγιση που έχουμε στις μεταγραφές. Οφείλει ο μεταγραφικός σχεδιασμός να καλύψει όλους τους αστάθμητους παράγοντες μέσα στη χρονιά. Μπήκαμε σε διαφορετικές ανάγκες. Ο προπονητής άλλαξε τον σχηματισμό της ομάδας στα μέσα της χρονιάς. Πέτυχε αυτή η μετάβαση με τους παίκτες να είναι ικανοί να τρέξουν το β' πλάνο ή τις όποιες δυσκολίες παρουσιάστηκαν.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός δεν είναι απλά να φέρεις ποιοτικούς παίκτες. Έχει να κάνει με μια διαφορετική εποχή και τον αριθμό των παιχνιδιών. Η Ευρώπη προϋποθέτει κάποια παιχνίδια και οι ανάγκες θα είναι μεγαλύτερες φέτος. Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε να καλύψουμε τις ανάγκες στη νέα τάξη πραγμάτων».

Για τον Γιώργο Καραγκούνη: «Ο Γιώργος είναι ένα κεφάλαιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να αναφέρομαι σε ονόματα. Θεωρώ πως είναι μια από τις περιπτώσεις που θα μας απασχολήσει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε σίγουρα ότι θα έρθει ή ότι αποκλείεται θα έρθει. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι στο ρόστερ μας θα υπάρχουν παίκτες που θέλουν να είναι στον Παναθηναϊκό κι έχουν όραμα. Για μένα το όραμα δεν έχει ηλικία. Πιστεύω ακράδαντα στη θέληση και την ψυχή».

Για τους Μπαϊράμι και Πέτριτς: «Είναι πολύ σημαντικό να μπορέσουμε να κρίνουμε τους άλλους αξιοκρατικά και να συνυπολογίσουμε όλα τα στοιχεία. Ο Μπαϊράμι θα μείνει στην ομάδα μας, πιστεύουμε στο ταλέντο του. Και ο Πέτριτς δεν είχε την ετοιμότητα που όταν τη βρει θα βοηθήσει πολύ την ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να κινηθούμε την υγεία του συλλόγου μέσα κι έξω από το γήπεδο.

Θα πρέπει να σεβαστούμε κάθε ευρώ του συλλόγου, είτε είναι για το Απήλιον, είτε για κάποια μεταγραφή. Καλώς ή κακώς αυτή είναι η κατάσταση του συλλόγου. Για μας προτεραιότητα έχει γη βελτίωση των συνθηκών στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Πρέπει να σεβαστούμε τους ανθρώπους που είναι ήδη στο σύλλογο και να τους δώσουμε όλες τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για να αποδώσουν όπως πρέπει».

Για τους Σίλντενφελντ και Αμπέντ: «Θέλουμε να τους κρατήσουμε, αλλά δεν είναι στη δύναμή μας μόνο. Είναι θέμα των συλλόγων τους. Θα προσπαθήσουμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο και το πολύ σημαντικό είναι πως σύμμαχοί μας είναι οι ίδιοι οι παίκτες στο να μείνουν και την επόμενη χρονιά».

Για τον αριθμό μεταγραφών: «Είναι παρακινδυνευμένο να πούμε έναν αριθμό παικτών που θα έρθουν. Οι ανάγκες είναι συγκεκριμένες και θα κινηθούμε με γνώμονα αυτές. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε μια ομάδα με βάση τριετίας, γιατί τα περισσότερα παιδιά έχουν συμβόλαιο. Οι προσθαφαιρέσεις θα είναι μετρημένες κι όταν είναι επίσημες θα τις ανακοινώσουμε. Θα μείνουμε σε μια γενική κατεύθυνση. Δεν θα πω για σέντερ φορ, τερματοφύλακα ή δεξί μπακ… Εμείς ξέρουμε τι θέλουμε».

Για την παραχώρηση δανεικών: «Έχουμε στο σκεπτικό μας να πάνε κάποια παιδιά δανεικοί για να τους αξιολογήσουμε καλύτερα. Δεν θέλουμε να έχουμε οποιαδήποτε εξάρτηση με τις ομάδες των δανεικών. Η φιλοσοφία μας δεν θα αλλάξει. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε δανεικούς, αλλά χωρίς να υπάρχει η παραμικρή μορφή εξάρτησης. Στόχος μας είναι η βελτίωση των παικτών ατομικά και να κερδίσει και ο σύλλογος».

Για το πότε πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές λόγω Ευρώπης: «Υπάρχει μια βάση φέτος και ξέρουμε τι γίνεται σε σχέση με πέρυσι. Το ιδανικό είναι να έχουμε όλο το ρόστερ με την εκκίνηση της προετοιμασίας. Σίγουρα θα τεθούν χρονικά περιθώρια και θα είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο δυνατό σενάριο. Εκφράζουμε την πίστη ότι θα τους έχουμε μαζί μας (σ.σ: τους δανεικούς), αλλά θεωρώ ότι επειδή δεν χρειαζόμαστε πολλές μεταγραφές θα είμαστε συνεπείς».

Για το αν θα υπάρξει αύξηση του μπάτζετ: «Ο σύλλογος έχει πετύχει μεγάλες νίκες, αλλά τα οικονομικά δεν έχουν αλλάξει. Είμαστε σε καλύτερη μοίρα από πέρσι. Υπάρχει προϋπόθεση να μπούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ή του Γιουρόπα Λιγκ. Από τη στιγμή που όμως δεν υπάρχει κάτι σίγουρο δεν μπορούμε να ρισκάρουμε ή να τζογάρουμε. Δεν είναι κάτι εξασφαλισμένο και θα πορευτούμε με τα οικονομικά όρια που έχουμε. Πέρσι κάναμε μία μικρή υπέρβαση, πάντα θα υπάρχει μια μικρή απόκλιση, αλλά δεν θα ρισκάρουμε και δεν θα κάνουμε τίποτα που θα θέσει σε κίνδυνο το αύριο του συλλόγου. Θεωρώ πως μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για το ενδεχόμενο πωλήσεων: «Ο Παναθηναϊκός δεν ξεπούλησε κανέναν και πέρσι, σε πολύ πιο δύσκολες εποχές. Και φέτος, αν κάποιος ποδοσφαιριστής φύγει, θα φύγει με το κατάλληλο τίμημα».

Για το μέλλον του Μπεργκ: «Ο Μάρκους έχει δηλώσει και μόνος του πως δεν θέλει να φύγει. Υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που ανήκουν στην ίδια κατηγορία. Ο Παναθηναϊκός δεν ξεπουλά. Μπορεί να πουλήσει, αλλά δεν θα ξεπουλήσει. Πάντα λειτουργούμε με γνώμονα τη σημασία που έχει κάθε παίκτης για την ομάδα. Υπάρχουν κι άλλοι παίκτες της ίδιας σημασίας για την ομάδα».

Για το αν θα γίνει σύντομα κάποια μεταγραφή: ««Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες και είμαστε κοντά στο να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε κάποιους από τους στόχους μας. Τουλάχιστον έναν από αυτούς».

Για τα περιθώρια βελτίωσης: «Δεν μας αποπροσανατολίζει η επιτυχία. Δεν θεωρούμε πως όλα είναι καλά και αρμονικά. Τα παιδιά πέτυχαν πάρα πολλά, αλλά υπάρχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης. Μπορούμε να βελτιωθούμε πολύ».

Για το ενδεχόμενο δανεισμού του Ρισβάνη: «Ο Σπύρος Ρισβάνης έχει υπογράψει πέρσι συμβόλαιο και θα ήταν άκαιρη μία διαδικασία δανεισμού τώρα».
Για τον Γκαλίτσιο: «Έχει συμβόλαιο για ακόμα έναν χρόνο. Εμείς έχουμε πει ότι δεν κινούμαστε για παίκτη που έχει αντίτιμο στην μεταγραφή του».

Για την επέκταση συμβολαίου στον Ζέκα: «Του έχουμε κάνει ήδη την πρόταση, εδώ και καιρό, και περιμένουμε την απάντησή του. Του έχουμε δείξει ότι θέλουμε να τον κρατήσουμε και το ξέρει ο ίδιος. Περιμένουμε να δούμε κατά πόσο θα υπάρξει αίσια κατάληξη. Είναι σαφής η πρόθεση του συλλόγου να τον έχουμε εδώ και τα επόμενα χρόνια».

Τη φημολογία για τον Νίνη: «Όπως είναι τώρα τα πράγματα και με βάση τις ανάγκες της ομάδας είναι δύσκολο να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Για το αν το πρωτάθλημα είναι εφικτός στόχος: «Όλοι θέλουμε το πρωτάθλημα, δεν είναι μεμονωμένη επιθυμία ενός παίκτη. Όμως το θέλω έχει τεράστια απόσταση από την πραγματικότητα. Το status του συλλόγου είναι σταθερό, αλλά πρέπει να αντιληφθούμε πού ήμασταν πέρσι, πού είμαστε φέτος και πώς έχουμε φτάσει εδώ. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως πρέπει να έχουμε ενιαία γραμμή, από τον πρόεδρο και τον προπονητή, μέχρι κάθε μέλος του συλλόγου. Αυτό είναι το καλύτερο μήνυμα. Ο κόσμος είναι φυσικό να θέλει επιτυχίες, αλλά εμείς οφείλουμε να του πούμε την αλήθεια. Αυτή τη στιγμή είμαστε πολύ συγκεκριμένοι σε αυτά που λέμε».

Για την προώθηση παικτών από τις ακαδημίες: «Αν έστω κι ένας μικρός αριθμός αυτών των παιδιών μπουν στην πρώτη ομάδα θα είναι μεγάλη επιτυχία. Κάποιοι θα είναι και στην προετοιμασία».

Για το αν υπάρχουν προτάσεις: «Υπάρχουν προτάσεις από ομάδες από το εξωτερικό και έχουμε απορρίψει προτάσεις από ομάδες για τους Μπεργκ, τον Καπίνο, τον Χουχούμη, τις απορρίψαμε πριν γίνουν καν επίσημες».

Για την διαιτησία και την διαφορά σε φάουλ και κάρτες: «Νομίζω ότι είναι ρητορική ερώτηση. Η ποδοσφαιρική λογική λέει πως όταν έχεις στην κατοχή σου την μπάλα δεν κάνεις φάουλ. Δεν δικαιολογείται αυτή η διαφορά. Υπάρχει μια δυσαναλογία και αυτό που σας είπε πριν είναι πολύ σημαντικό. Οι νίκες που πέτυχε αυτή η ομάδα είναι μεγαλύτερες. Είναι δύσκολο να έχεις συναισθηματικό έλεγχο κάτω από αυτή την πίεση. Εμένα με ικανοποιεί που οι νίκες μας είναι καθαρές».

Για το τι πρέπει να αλλάξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Να αφήσουμε να παιχθεί περισσότερο ποδόσφαιρο. Να υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον, ο συναγωνισμός. Εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει και να υπάρχει ενδιαφέρον. Τα γήπεδα, μην κοιτάτε που εμείς είχαμε μια πολύ καλή ατμόσφαιρα στην Λεωφόρο, είχαμε μια άσχημη εικόνα και ενός ο κόσμος ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο. Για να βελτιωθούμε όλοι. Ο καθένας να πάρει αυτό που του αναλογεί... αν υπάρχει ευ αγωνίζεσθε σε όλα τα επίπεδα».

Για το πως διαχειρίστηκαν τις ήττες από Ολυμπιακό, Ατρόμητο: «Οι ήττες του Ολυμπιακού και του Ατρόμητου ήταν στο μέσον της χρονιάς και εγώ τις θεωρώ ως νίκες με βάση το πως αντιδράσαμε. Όσον αφορά την αντιμετώπιση του κόσμου. Οι ήττες που αναφέρατε εσείς όπως αυτή του Πανιωνίου θεωρώ ότι εκεί υπήρχε μια περίοδο χάριτος γιατί ήμασταν στην αρχή της σεζόν.

Είναι σημαντικό ότι η ομάδα μιλάει την ίδια γλώσσα. Και αυτό γίνεται με διαρκής επικοινωνία. Στις συζητήσεις, στις κουβέντες που γίνεται να έχεις ένα συγκεκριμένο πλάνο. Τα παιδιά έχουν την ελευθερία λόγου και υπάρχει δημοκρατία φυσικά στον σύλλογο. Αλλά είναι ωραίο που τα παιδιά περνάνε μια κοινή γραμμή».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.