Μαυρωτάς: «Εκτός από τις καταγγελίες του Σούντγκρεν υπάρχουν και άλλα ευρήματα» (vid)
Νέες εξελίξεις, φαίνεται να έχουμε όσον αφορά τις καταγγελίες του πρώην ποδοσφαιριστή του Βόλου Ντάνιελ Σούντγκρεν. Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», αποκάλυψε πως σε σχετική έρευνα που ξεκίνησε έχουν εντοπιστεί και άλλα αξιοποιήσιμα στοιχεία πέραν των όσων κατήγγειλε ο Σουηδός.Ο Σούντγκρεν είχε αναφέρει σε ξένο podcast ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Θεσσαλική ομάδα, είχαν στηθεί ορισμένοι αγώνες των play out. Ο Σουηδός ισχυρίστηκε ότι ο σκοπός των στημένων ματς δεν ήταν το χρηματικό όφελος, αλλά η εξασφάλιση συγκεκριμένων αγωνιστικών αποτελεσμάτων και, κατ' επέκταση, η συλλογή συγκεκριμένων βαθμών.
Ο Γιώργος Μαυρωτάς επιβεβαίωσε ότι, μετά τις σοβαρές καταγγελίες του Σούντγκρεν για τα περσινά play out, έχει ήδη ξεκινήσει εκτεταμένη έρευνα. Αυτή περιλαμβάνει τη συλλογή και ανάλυση στοιχηματικών δεδομένων από Έλληνες παρόχους.
Όπως τόνισε ο Γενικός Γραμματέας, η ανάλυση των στοιχηματικών μοτίβων έχει αποδώσει: «Πέρα από τις καταγγελίες του Σούντγκρεν, έχουν εντοπιστεί και άλλα αξιοποιήσιμα στοιχεία στα στοιχηματικά μοτίβα».
Τα νέα αυτά στοιχεία αναμένεται να εμπλουτίσουν το πόρισμα που θα συνταχθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και θα σταλεί στον Εισαγγελέα και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ).
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Αυτό που κάναμε ήταν να συλλέξουμε και να στείλουμε για τη συλλογή των στοιχηματικών δεδομένων από τους Έλληνες παρόχους, προκειμένου να δούμε εάν αυτά τα μοτίβα επαληθεύονται. Εχουμε βρει ενδιαφέροντα πράγματα, συνεχίζεται αυτή η διερεύνηση και θα ολοκληρωθεί αυτές τις ημέρες, γιατί η αναζήτηση των στοιχηματικών δεδομένων και η ανάλυσή τους είναι μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει από ένα μήνα μέχρι έξι μήνες» και συνέχισε λέγοντας:
«Πέραν από τις καταγγελίες του Σούντγκρεν υπάρχουν και άλλα ευρήματα. Στο στοιχηματικό κομμάτι αυτό που κοιτάζουμε είναι τα ευρήματα όσον αφορά τα στοιχηματικά μοτίβα. Εκεί έχουν βρεθεί κάποια στοιχεία τα οποία είναι αξιοποιήσιμα. Οι καταγγελίες του Σούντγκρεν είναι κάτι διαφορετικό, που έρχεται να εμπλουτίσει ουσιαστικά το δικό μας πόρισμα που θα πάει στον Εισαγγελέα και την ποδοσφαιρική Ομοσπονδία», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού.