Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Ματσάρα με νικήτρια τη Μονακό

Τσάμπιονς Λιγκ: Ματσάρα με νικήτρια τη Μονακό

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/4/2017 21:47
Με δύο γκολ του Εμ'Μπαπέ (19’, 79’), η Μονακό κέρδισε με 3-2 την Ντόρτμουντ στο Βεστφάλεν και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Με αυτογκόλ (35’ Μπέντερ) το άλλο τέρμα των Μονεγάσκων, που προηγήθηκαν με γκολ-οφσάιντ, μείωσαν με Ντεμπελέ (57’) και Καγκάβα (84’) οι Βεστφαλοί.

Στη σκιά του τρομοκρατικού χτυπήματος στη Βεστφαλία, Ντόρτμουντ και Μονακό πρόσφεραν γκολ και θέαμα στο «Βεστφάλεν», με τους Μονεγάσκους να παίρνουν την νίκη με 3-2 και να αποκτούν σημαντικό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο Πριγκιπάτο.

Πριν το παιχνίδι, ο τεχνικός της Ντόρτμουντ, Τόμας Τούχελ εξαπέλυσε επίθεση στην UEFA, χαρακτηρίζοντας ως ανεξήγητη την απόφαση να διεξαχθεί η αναμέτρηση λιγότερο από 24ώρες μετά το συγκλονιστικό χτύπημα στο πούλμαν των Βεστφαλών.

Η Ντόρτμουντ ήταν εμφανώς επηρεασμένη στο πρώτο μέρος, με την Μονακό να πατούσε καλύτερα από τα πρώτα λεπτά. Μόλις στο 16’ ο Εμ’Μπαπέ κέρδισε αυστηρό πέναλτι μετά από ανατροπή του Παπασταθόπουλου, όμως ο Μπούρκι απέκρουσε την εκτέλεση του Φαμπίνιο. Ωστόσο, τρία λεπτά μετά, οι Μονεγάσκοι «χτύπησαν» στην αντεπίθεση και άνοιξαν το σκορ με τον Εμ’Μπαπέ, ο οποίος όμως ήταν μισό μέτρο οφσάιντ.

Οι Βεστφαλοί είχαν «χρυσή» ευκαιρία για να μειώσουν στο 31’, με τον αμαρκάριστο Καγκάβα να αστοχεί με πλασέ λίγο έξω από τη μικρή περιοχή. Η Μονακό γλίτωσε το γκολ και στο 35’ έφτασε στο 2-0 χάρη σε αυτογκόλ του Μπέντερ, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του σε προσπάθεια να απομακρύνει με το κεφάλι προ του Φαλκάο. Τρία λεπτά μετά, ο Παπασταθόπουλος σταμάτησε με εξαιρετικό τάκλιν τον Εμ’Μπαμπέ και το 2-0 έμεινε ως το ημίχρονο.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Τούχελ έριξε στο ματς τους Σαχίν και Πούλισιτς αντί των Μπέντερ και Σμέλτσερ και η Ντόρτμουντ κατάφερε να μειώσει σχεδόν άμεσα (57’), με τον Ουσμάν Ντεμπελέ να σκοράρει σε κενό τέρμα, έπειτα από ασίστ του Καγκάβα.

Η Μονακό κατάφερε να ισορροπήσει και στο 76’ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Φαλκάο, ο οποίος προσπέρασε τον Μπούρκι αλλά αστόχησε σε κενό τέρμα. Ότι δεν κατάφερε ο Κολομβιανός το πέτυχε τρία λεπτά μετά (79’) ο Εμ’Μπαπέ. Ο νεαρός επιθετικός εκμεταλλεύτηκε τη λάθος πάσα του Πίστσεκ, βρέθηκε απέναντι από τον Μπούρκι και με άψογο τελείωμα «έγραψε» το 3-1.

Η απάντηση της Ντόρτμουντ ήρθε στο 84’, με τον Καγκάβα να μειώνει σε 3-2 με τρομερή ατομική προσπάθεια, γκολ που κρατά ζωντανούς τους Βεστφαλούς ενόψει της ρεβάνς στο «Λουί Ντε».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.