Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Euro 2016: Ένα σουτ, ένα γκολ, μια πρόκριση!

Euro 2016: Ένα σουτ, ένα γκολ, μια πρόκριση!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/6/2016 00:35
Με γκολ του Κουαρέσμα στο 117’ η Πορτογαλία κέρδισε με 1-0 την Κροατία στη παράταση και εξασφάλισε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Euro, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Πολωνία. Ένα σουτ στο στόχο είχε η ομάδα του Φερνάντο Σάντος!

Σ’ ένα παιχνίδι που θα ξεχαστεί γρήγορα, Πορτογαλία και Κροατία βασάνισαν τη μπάλα για 90 λεπτά (0-0), όμως στην παράταση οι Ίβηρες πήραν τη νίκη-πρόκριση με το αγαπημένο 1-0 του Φερνάντο Σάντος, «σφραγίζοντας» το εισιτήριο για την οκτάδα.

Το παιχνίδι πέρασε στην ιστορία ως το μόνο ματς στην ιστορία της διοργάνωσης που δεν είχε σουτ στο στόχο μετά από 90 λεπτά. Όλα κρίθηκαν στην παράταση, εκεί όπου η Κροατία είχε δοκάρι με τον Πέρισιτς για να πάρει το προβάδισμα.

Το γκολ δεν ήρθε και στο επόμενο λεπτό (117’) ο Κουαρέσμα λύτρωσε τους Ίβηρες, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0. Η Πορτογαλία είναι στους «8» με τέσσερις ισοπαλίες (σε 90 λεπτά αγώνα) και πλέον θα διασταυρώσει τα ξίφη της με την Πολωνία για μια θέση στην τετράδα.

Το ματς:


Euro 2016: Ένα σουτ, ένα γκολ, μια πρόκριση!
Το παιχνίδι κυλούσε σε χαμηλό τέμπο από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Η Κροατία πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα, ωστόσο στη συνέχεια η Πορτογαλία ισορρόπησε, χωρίς όμως να δημιουργεί φάση προς την εστία του Σούμπασιτς.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έπαιρνε καμία πρωτοβουλία και είναι ενδεικτικό πως στο πρώτο ημίχρονο δεν πάτησε ούτε μια φορά με τη μπάλα στην περιοχή της Κροατίας. Το παιχνίδι κυλούσε βασανιστικά χωρίς υποψία φάσης και σίγουρα κάποιος κάπου θα επιχείρησε να μετρήσει τα… τετράγωνα στο νέο κούρεμα του Πέρισιτς προκειμένου να «σκοτώσει» λίγο χρόνο!

Το ημίχρονο δεν είχε να επιδείξει κανένα σουτ στο στόχο, στατιστικό που παρέμεινε αμετάβλητο και μετά το φινάλε του δεύτερου μέρους! Στο 62’ έγινε η πρώτη αξιοσημείωτη στιγμή, με τον Σρνα να εκτελεί φάουλ και τον Βίντα να αστοχεί με κεφαλιά μέσα στην περιοχή. Δύο λεπτά μετά, η Πορτογαλία φώναξε δικαιολογημένα για πέναλτι, αφού ο Άντριεν Σίλβα χτύπησε με το πόδι τον Νάνι σε προσπάθεια του να απομακρύνει τη μπάλα.

Αυτό το δίλεπτο ήταν το πιο… ζωντανό της κανονικής διάρκειας, αφού το παιχνίδι έμεινε στην ιστορία ως το μοναδικό ματς σε όλη την ιστορία των Euro που δεν είχε καμία προσπάθεια στον στόχο στα πρώτα 90 λεπτά.

Ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση και το πρώτο μισό ολοκληρώθηκε χωρίς υποψία φάσης. Ο μόνος τρόπος να έμπαινε γκολ θα ήταν από λάθος και κάπως έτσι η Κροατία «άγγιξε» το 1-0. Στο 113’ ο Ρουί Πατρίτσιο έκανε παντελώς άστοχη έξοδο, όμως ο Βίντα δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Η φάση αυτή ήταν αρκετή για να «ξυπνήσει» το ματς. Στο 116’ η Κροατία είχε δοκάρι με κοντινή κεφαλιά του Πέρισιτς και στο επόμενο λεπτό η Πορτογαλία κατάφερε να σκοράρει. Μετά από αντεπίθεση, η μπάλα βρέθηκε στον Ρονάλντο, ο άσος της Ρεάλ είδε τον Σούμπασιτς να αποκρούει την προσπάθεια του, όμως ο Κουαρέσμα προ κενής εστίας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η πίεσης της Κροατίας δεν απέδωσε καρπούς (αστόχησε ο Βίντα στο 122') και το τελικό 1-0 χάρισε στην Πορτογαλία το εισιτήριο για τους «8».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.