Ψηλά το σκορ στην Μπολόνια
ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ
Βρίσκεται στο δεύτερο μισό του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 5-6 και εντός έδρας είναι η μοναδική ομάδα της διοργάνωσης χωρίς ήττα, μετρώντας 4-0 με νίκες απέναντι σε Ρεάλ, Μονακό, Εφές και Παναθηναϊκό. Στη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague που προηγήθηκε είχε απολογισμό 1-1, κερδίζοντας αρχικά την Εφές (99-89) και χάνοντας έπειτα από την Μπαρτσελόνα στην Ισπανία (88-81), ενώ κέρδιζε 8 πόντους στην έναρξη της τέταρτης περιόδου. Πρώτος της σκόρερ στο ματς αυτό ήταν ο Ματ Μόργκαν (17π.) και ακολούθησε ο ηγέτης της, Κάρσεν Έντουαρντς (13π.), ο οποίος όμως δεν έπαιξε στα τελευταία κρίσιμα λεπτά υπ’ ευθύνη του κόουτς Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Στο ιταλικό πρωτάθλημα (7-1) κέρδισε εύκολα στο Τρεβίζο την ουραγό Μπενετόν (79-101) με πρώτο σκόρερ τον Ντέρικ Άλστον (25π.) και τον Έντουαρντς να συνεισφέρει 16 πόντους και 8 ασίστ.Αγωνιστικά Νέα: Δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα με απουσίες στη Βίρτους. Εκτός δράσης ήταν ο φόργουορντ Τσάνκα, ο οποίος όμως είναι πλέον στη διάθεση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
Βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης με ρεκόρ 3-8 και εκτός έδρας μετράει 1-3. Στη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague που προηγήθηκε είχε απολογισμό 1-1, χάνοντας αρχικά εκτός έδρας από τη Φενέρμπαχτσε (84-75), όπου διεκδίκησε τη νίκη στο τελευταίο δεκάλεπτο, και κερδίζοντας έπειτα την Μπασκόνια (89-83). Στο τελευταίο αυτό ματς πρωταγωνίστησαν οι Τι Τζέι Λιφ (19π., 7ριμπ.), Τζέιλεν Χορντ (17π., 11ριμπ.) και Ρόμαν Σόρκιν (13π., 9ριμπ., 6ασ.) και η Μακάμπι έβαλε φρένο σε σερί τεσσάρων ηττών. Στο ισραηλινό πρωτάθλημα (5-1) υπέστη την πρώτη της ήττα, χάνοντας στο ντέρμπι από τη Χάποελ Τελ Αβίβ (85-80), με τον Σόρκιν (26π.) να ηγείται επιθετικά και τον Ταμίρ Μπλατ (14π., 7ασ.) να ακολουθεί.
Αγωνιστικά Νέα: Επέστρεψε στη δράση ο Τζον Ντιμπαρτολομέο, που είχε ενοχλήσεις στη γάμπα. Νέο απόκτημα ο Ίφε Λούντμπεργκ, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί ακόμα λόγω μικροτραυματισμού. Εκτός ο Τι Τζέι Λιφ με ενοχλήσεις στο πόδι.
Πάρης Τρικαλιώτης
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Η Βίρτους ποντάρει πολύ στην έδρα της, όπου διατηρεί το αήττητο (4-0). Είναι το φαβορί, όμως δε θα μείνουμε στον άσο, αλλά στο σύνολο των πόντων. Πάμε με το Over, καθώς η Μακάμπι είναι ομάδα που δέχεται και σκοράρει κοντά στους 90 πόντους κατά μέσο όρο και της αρέσει ο γρήγορος ρυθμός. Μπορεί να ακολουθήσει η Βίρτους και το σκορ να πάει ψηλά.