Ανανεωμένος ο ΠΑΟΚ στο Μαρούσι
ΜΑΡΟΥΣΙ
Σε πολύ κακή αγωνιστική κατάσταση είναι το Μαρούσι, που έκλεισε 35 μέρες χωρίς νίκη και έρχεται από τρεις διαδοχικές ήττες στην Stoiximan GBL, με το ρεκόρ του να είναι στο 2-6. Την περασμένη εβδομάδα έχασε εκτός έδρας από το Περιστέρι με 80-78, σε ένα παιχνίδι που είχε τρομερά παράπονα από τη διαιτησία, καθώς η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου χρεώθηκε με 6 τεχνικές ποινές! Κορυφαίος ήταν ο Νταρίλ Μέικον με 21 πόντους, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Κάμερον Ρέινολντς με 17. Η διοίκηση εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη διαιτησία στους αγώνες της ομάδας, εκφράζοντας την ενόχλησή της και καλώντας τον κόσμο να συσπειρωθεί. Την άλλη εβδομάδα παίζει με την εκτός έδρας με την Καρδίτσα.
Αγωνιστικά Νέα: Ο γκαρντ Τζόρνταν Ομοταγιό Ογκουντιράν που αποκτήθηκε λίγες μέρες πριν από το ματς με το Περιστέρι, είναι στη διάθεση του Ηλία Παπαθεοδώρου για να κάνει το ντεμπούτο, ωστόσο θα πρέπει να γίνει επιλογή για τους ξένους, αφού με αυτόν υπάρχουν πλέον οχτώ στο ρόστερ του Αμαρουσίου και στη δωδεκάδα μπορεί να είναι έξι. Την περασμένη εβδομάδα κόπηκε και ο σέντερ, Μπιγκς.
ΠΑΟΚ
Σε νέα εποχή έχει μπει πλέον ο ΠΑΟΚ, καθώς ο Τέλης Μυστακίδης έχει αναλάβει τα ηνία της διοίκησης και η ομάδα έχει περάσει σε άλλο επίπεδο οικονομικά. Την περασμένη εβδομάδα, ο Δικέφαλος συνέχισε την εξαιρετική του πορεία στην Stoiximan GBL, νικώντας τον Κολοσσό Ρόδου στο "Παλατάκι" με 82-70, με τον Μάρβιν Τζόουνς να έχει 20 πόντους με 7 ριμπάουντ και 7/7 δίποντα και τον Κλίβελαντ Μέλβιν 14 πόντους και 8 ριμπάουντ. Ακολούθησε η πολύ εύκολη νίκη επί της Πριεβίτζα με 101-70 για την πρεμιέρα της δεύτερης φάσης του FIBA Europe Cup, με τον Μέλβιν να έχει 27 πόντους και 6 ριμπάουντ. Μέσα στην εβδομάδα προέκυψαν οι δύο πρώτες μεταγραφές της νέας εποχής, αφού ο ΠΑΟΚ πήρε τον γκαρντ Μπριν Ταϊρί από την Ιγκοκέα και τον γκαρντ/φόργουορντ Τίμι Άλεν από την Τραπάνι, πληρώνοντας buy out και στις δύο περιπτώσεις. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, είναι κοντά και στον Πάτρικ Μπέβερλι, ο οποίος αν δεν αλλάξει κάτι, αναμένεται τις επόμενες μέρες στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, λύθηκε το συμβόλαιο του Κέι Σι Τζάκσον. Ακολουθεί την Τετάρτη η εκτός έδρας αναμέτρηση με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.
Αγωνιστικά Νέα: Ο συμπληρωματικός γκαρντ, Γιώργος Φίλλιος, έμεινε εκτός αποστολής λόγω διαστρέμματος. Ο Στέφεν Μπράουν έχει χάσει κάποιες προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα, αλλά είναι στην αποστολή. Ένας ξένος πρέπει να κοπεί από τη δωδεκάδα, πιθανότατα θα είναι ο Μπράουν.
Hooper
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Ο ΠΑΟΚ αναμφίβολα κερδίζει σε ποιότητα με τις δύο προσθήκες των Ταϊρί και Άλεν, αλλά ο Γιούρι Ζντοβτς αναγκάζεται να αλλάξει μια ομάδα που πήγαινε... τρένο και αυτό κρύβει παγίδες. Το Μαρούσι καίγεται για τη νίκη, αλλά δεν έχει δείξει πολύ καλή εικόνα μέσα στη σεζόν. Έχει ενδιαφέρον το Under 11.5 στους πόντους του Τόμας Ντίμσα, που λογικά θα πάρει λιγότερες επιθέσεις. Προς το Over.