Βγάζει χαρακτήρα στα κρίσιμα ο Παναθηναϊκός
ΧΑΠΟΕΛ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
Βρίσκεται στην 5η θέση της κατάταξης με ρεκόρ 20-13, εντός έδρας μετράει 11-5, ενώ χρωστάει το εξ αναβολής εκτός έδρας ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (12/4). Στο παιχνίδι του Α’ γύρου είχε χάσει από τον Παναθηναϊκό με 93-82. Στη «διαβολοβδομάδα» που πέρασε υπέστη δύο ήττες, που την κράτησαν πίσω από την πρώτη προνομιούχο τετράδα για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Αρχικά έχασε στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ (92-83), ενώ βρέθηκε και στο -22 (82-60), έχοντας πρώτος σκόρερ τον Κρις Τζόουνς (15π.) και πιο πίσω ήταν ο Ελάιζα Μπράιαντ (13π.) και ο Τζόναθαν Μότλεϊ (13π.). Τρεις ημέρες μετά έχασε από την αδιάφορη βαθμολογικά Μπασκόνια (118-109) με την άμυνά της να πηγαίνει… περίπατο σε ένα τόσο σημαντικό ματς. Επιθετικά ξεχώρισαν οι Μπράιαντ (26π., 5ριμπ.), Ντάνιελ Οτούρου (21π.) και Αντόνιο Μπλέικνι (19π., 5/9τρ.). Δε γίνονται τα παιχνίδια στο ισραηλινό πρωτάθλημα από τις 28 Φεβρουαρίου λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή και τα εντός έδρας ματς της Χάποελ στη Euroleague διεξάγονται πλέον στη Σόφια.Αγωνιστικά Νέα: Εκτός αποστολής στα τρία τελευταία ματς ο σέντερ Τάι Οντιάσε λόγω τραυματισμού. Νοκ άουτ μέχρι τα τέλη Απριλίου ο αναπληρωματικός φόργουορντ Τομέρ Γκινάτ (τραυματισμός στο γόνατο), χάνει τη σεζόν ο γκαρντ Τάιλερ Ένις (ρήξη αχίλλειου τένοντα).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Βρίσκεται στις θέσεις 6-8 με ρεκόρ 20-14 και εκτός έδρας μετράει 8-8. Προέρχεται από τέσσερις διαδοχικές νίκες στη διοργάνωση κερδίζοντας ομάδες που είναι σε παρόμοια βαθμολογική θέση και με τον ίδιο στόχο της καλύτερης δυνατής κατάταξης ενόψει πλέι οφ. Κέρδισε κατά σειρά τη Ζαλγκίρις Κάουνας (92-88), έπειτα τον Ερυθρό Αστέρα (82-74) και στη «διαβολοβδομάδα» που πέρασε την Ντουμπάι (104-107) και τη Μονακό (107-97). Στο τελευταίο ματς κορυφαίος ήταν ο Κέντρικ Ναν (25π., 5ασ.) και ακολούθησαν οι Νάιτζελ Χέις-Ντέιβις (12π., 5ασ.), Τι Τζέι Σορτς (12π., 5ασ.), Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (11π., 6ριμπ.) και Κώστας Σλούκας (10π., 7ασ.). Στο ελληνικό πρωτάθλημα (17-5) ηττήθηκε εντός έδρας στο ντέρμπι από τον Ολυμπιακό (94-101), έχοντας όμως πολλές και σημαντικές απουσίες. Διακρίθηκαν οι Τζέντι Όσμαν (19π., 6ριμπ. σε 37’), Τι Τζέι Σορτς (18π.) και Ναν (17π.,), με τον τελευταίο να αποβάλλεται λίγο πριν το ημίχρονο για επεισόδιο με τον Ντόρσεϊ.
Αγωνιστικά Νέα: Νοκ άουτ ο φόργουορντ Νίκος Ρογκαβόπουλος (θλάση στον οπίσθιο μηριαίο), και ο γκαρντ Βασίλης Τολιόπουλος (ενοχλήσεις στον προσαγωγό). Ταξίδεψε με την αποστολή ο γκαρντ Τζέριαν Γκραντ (ρωγμώδες κάταγμα στο αριστερό χέρι), αλλά δεν είναι έτοιμος. Εκτός αποστολής με τον Ολυμπιακό έμειναν οι φόργουορντ Νάιτζελ Χέις-Ντέιβις (ενοχλήσεις στην αριστερή γάμπα) και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (γαστρεντερίτιδα), όμως είναι διαθέσιμοι με τη Χάποελ. Εκτός από τις 26 Φεβρουαρίου ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ (φλεγμονή στο πόδι).
Πάρης Τρικαλιώτης
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Ακόμα ένα κομβικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες σχετικά με την τελική τους κατάταξη στο τέλος της κανονικής περιόδου. Στην ουδέτερη έδρα της Σόφιας έχει ένα ελαφρύ πλεονέκτημα ο Παναθηναϊκός, που έχει όμως κάποια προβλήματα. Η Χάποελ είναι πάντα δυνατή, αλλά θα πάμε με τους «πράσινους» που βγάζουν χαρακτήρα στα κρίσιμα.